НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Аха, баш гледам дека тогаш му завршува најнереалниот договор во НБА моментално на Стадемаер.
Знаеја магионичарите од медицинската служба на Феникс што прават кога не му го продолжија договорот. :icon_mrgr:
Првата година го оправда договорот но потоа му откажаа колената. Имаше флешови дека може да се врати ама не е тоа тоа. Иначе си имаше човекот плејер опција и си ја зема, 22м кој ти ги дава :icon_mrgr:

Чикаго годинава има многу избалансирана екипа. Има простор за напредок, посебно во делот од одбрана бидејќи многу лесни кошеви примаат а кај Тибс тоа не смее да се случува :). Одличен бек ап за Роуз вп Хајнрих и Брукс, јака и длабока клупа, клупа и стартна 5ка комбинирана и од шутери и од одлични дефанзивци....рано е да прогнозирам, и неќам да кобам :D, ама ако играчите останат здрави би бил изненаден ако Булси не стигнат до Конференциско финале, па и до The Finals.

Од 19 првата, до кај 22 милиони последната сезона.
Господе :facepalm: Боље на сред Њу Јорк да ги фрлеа тие пари, повеќе ќе се исплатеа. После плачат зошто немале успех Никси, епа затоа. Еве пак ќе ги земам Чикаго ко пример, упм од уста не ги вадам у задње време :D, Гасол дојде за 7 милиони по сезона. А Гасол е подобар играч од Стадемаер. Тоа е, кога некој не знае да менаџира со парите и буџетот такви нешта ќе се случуваат. Исто мое мислење е дека и Руди Геј е преплатен, односно дека не вреди толку пари.

Затоа и Лејкерси немаат успех, му дадоа на Коби максимален договор, а другите за кило семки играат, и нормално за кило семки само лоши играчи можеш да земеш.

Пошто Клиперс немаат било каков банер , немаат ни повлечен дрес од употреба , мислам дека е така ?

BXFKVi_CcAAsr6r.jpg:large

И треба да си умноболен за Грифин во 2014 да го речиш само пробвал да куца. Трет МВП беше лани а ова година се потече од дистанца шутирање. Опули малце утакмиците човече. Остај ја статистиката.

Затоа појакиве ги плескаат, и затоа се 8-ми на запад моментално, дека тој се потече од шутирање од дистанца а прецизен е ко Шек од слободно :icon_lol:
Нека му кажат нека си седи до куцањето нека не глуми Кевин Лов кога не е :pos:

Знаете нешто за Марк Гасол во Сан Антонио?

Сан Антонио вчера и официјално искажале интерес, и сега за сега се Никси и они плус Мемфис, иако до крај на сезона пола НБА ќе биде заинтересирана за него, али и сам многу пута изјавил дека живи у Мемфис уште од средно кој играше брат му тамо, дека го сакал градот и на крај краева Мемфис може да му понуди највише паре...

Затоа и Лејкерси немаат успех, му дадоа на Коби максимален договор, а другите за кило семки играат, и нормално за кило семки само лоши играчи можеш да земеш.

Па види ги каповите на екипи како Оклахома, Бруклин, Клиперс, сите имаат по еден или двајца играчи со 20м+ договор и пак имаат склопено добри екипи, не е тоа муабетот, се е до управата како ќе преговара за да донесе играчи.

Па види ги каповите на екипи како Оклахома, Бруклин, Клиперс, сите имаат по еден или двајца играчи со 20м+ договор и пак имаат склопено добри екипи, не е тоа муабетот, се е до управата како ќе преговара за да донесе играчи.
Не знам зошто не ми излезе али го едитирав претходниот пост и тоа баш во овој дел кај што си ме цитирал. Имав пишано дека НБА е бизнис исто како и секој друг спорт и ако немаш човек што добро менаџира со парите односно буџетот на клубот ондак се е џабе. Реално во право си, имаат и другите клубови по двајца играчи со по 20 милионски договори, ама муабетот во целата приказна е дека Коби цел живот игра во Лејкерси, има еден куп пари земено и реално можеше да се согласи на пониска плата, која секако ќе беше висока, и да се донесе плус уште една супер ѕвезда и да се дошминка клупата со квалитетни играчи. Ама кога немаат асален менаџмент ќе го гледаме ова што го гледаме моментално, за жал.[DOUBLEPOST=1416324355][/DOUBLEPOST]
BXFKVi_CcAAsr6r.jpg:large

Затоа појакиве ги плескаат, и затоа се 8-ми на запад моментално, дека тој се потече од шутирање од дистанца а прецизен е ко Шек од слободно :icon_lol:
Нека му кажат нека си седи до куцањето нека не глуми Кевин Лов кога не е :pos:
Доста сеа и ти, битно е дека има добра работна етика, дека почнал тројки да шутира и дека пуштил брк.

Не знам зошто не ми излезе али го едитирав претходниот пост и тоа баш во овој дел кај што си ме цитирал. Имав пишано дека НБА е бизнис исто како и секој друг спорт и ако немаш човек што добро менаџира со парите односно буџетот на клубот ондак се е џабе. Реално во право си, имаат и другите клубови по двајца играчи со по 20 милионски договори, ама муабетот во целата приказна е дека Коби цел живот игра во Лејкерси, има еден куп пари земено и реално можеше да се согласи на пониска плата, која секако ќе беше висока, и да се донесе плус уште една супер ѕвезда и да се дошминка клупата со квалитетни играчи. Ама кога немаат асален менаџмент ќе го гледаме ова што го гледаме моментално, за жал.
Види, се заебаа со Лин кој зима грубо негде 15 мил и Неш со 9 милиони, тоа се 24 милиони неефективн отидени, немора да го спомнувам Хил. За овие 24 мил, може да се донесе Вестбрук пример + некое добро крило. Предаторот Хил би го трејдал за Робин Лопез.

Види, се заебаа со Лин кој зима грубо негде 15 мил и Неш со 9 милиони, тоа се 24 милиони неефективн отидени, немора да го спомнувам Хил. За овие 24 мил, може да се донесе Вестбрук пример + некое добро крило. Предаторот Хил би го трејдал за Робин Лопез.
Ќути за Лин и Неш срце ме боли, нарочито за Неш. Каде бе пријателот со 67 години и без кичма 10 милиони? Мислам имаат ли грам памет? Па сеа и повреден цела сезона ќе си лапа 10 милиони за лежење по болници. Ја разбирам дека он е добар играч и дека многу постигнал во неговата кариера ама у реду е, 10 милиони у вода се фрлаат уште од старт. Хил ајде ок, само треба уште еден квалитетен играч да има покрај него, а не Бузер музер. Највеќе ми се допаѓа Ед Дејвис, со овој мислам дека направивме добар дил само џабе кога екипата е слаба у глобала. Дај нека се врати Јанг бар да се смееме.

На all i do is dunk идол му е Лав...затоа почна од дистанца да шутира....ама слабо му оди нешто...

Па не ни очекував од Клиперси нешто сезонава, искрено ме чудеше шо некои тука ги имаа во потесниот круг фаворити ставено.. Претходните две сезони повеќе очекував отколку сега
Како и да е почеток на сезона е.. Спарси и Кавси ништо подобро не почнаа..

Марли кај си бе? Те нема нешто за Детроит да кажиш? Пак на 12то место ке атакувате? Глеам на Драмонд ко на Коби шутот од поле му е. Ѕвер :cuc:

Па не ни очекував од Клиперси нешто сезонава, искрено ме чудеше шо некои тука ги имаа во потесниот круг фаворити ставено.. Претходните две сезони повеќе очекував отколку сега
Како и да е почеток на сезона е.. Спарси и Кавси ништо подобро не почнаа..

Марли кај си бе? Те нема нешто за Детроит да кажиш? Пак на 12то место ке атакувате? Глеам на Драмонд ко на Коби шутот од поле му е. Ѕвер :cuc:
како не ? очекуваш бркот да биде во тесен избор за мвп...за да е тоа мора и клиперс да се меѓу топ 2 тима во нба....

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom