НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Мајами без Вејд , Денг и МекРобертс тепаа синоќа , порво полувреме глеав и одбрана немаа никаква , се изнафаќа офанзивни Бруклин

дада , нејасно ми е како без Роуз и Гасол тепаат и тоа на гости против Клиперси, додуша губеа цело време

рајјј за очи човечееееее, тоа на Шамперт (No.6) треба да е малце погоре ама супер си е :D

@раднаскела, не сум сигурен колку Џими нема офанзивен потенцијал, како што ти велеше на почетокот на сезоната. Глупавите шутеви за три веќе не ги форсира, се се сведува на шут од полудистанца, и влез во рекет бидејќи атлетски е доста подобар од поголемиот дел на играчи кои го чуваат.
Да не корниме коси на лето околу тоа дали ќе остане во Булс....

Колку ги сакам само играчите ко Џими... Крвав работник во одбрана, а од натпревар во натпревар е се подобар и во нападот. Поточно оваа сезона е многу подобрен во нападот. Се гледа дека е голем работник Џими, а таквите играчи ги обожавам. Пример заради тоа што не игра одбрана Харден ужасно ме нервира...

Чикаго има огромен потенцијал ко екипа сезонава, само да останат здрави. Регуларниот дел да го протераат на едно од првите три места на истокот па после е друга песна во плеј офот. Они како тим се способни да победат секого според мене, затоа што имаат одличен одбранбен механизам, односно дефанзивно се доста силна екипа. А кога имаш таква екипа, екипа која може да лимитира одредени фантастични напаѓачки екипи на просек под вообичаениот тогаш може да се надеваш на големи нешта. Во нападот имаат повеќе добри играчи, прв е Роуз секако, Гасол, а еве од годинава и Џими кој значително е подобрен во тој сегмент.

П.с. @раднаскела Зашто не играше Гасол вчера?

Последно уредено:
Колку ги сакам само играчите ко Џими... Крвав работник во одбрана, а од натпревар во натпревар е се подобар и во нападот. Поточно оваа сезона е многу подобрен во нападот. Се гледа дека е голем работник Џими, а таквите играчи ги обожавам. Пример заради тоа што не игра одбрана Харден ужасно ме нервира...

Чикаго има огромен потенцијал ко екипа сезонава, само да останат здрави. Регуларниот дел да го протераат на едно од првите три места на истокот па после е друга песна во плеј офот. Они како тим се способни да победат секого според мене, затоа што имаат одличен одбранбен механизам, односно дефанзивно се доста силна екипа. А кога имаш таква екипа, екипа која може да лимитира одредени фантастични напаѓачки екипи на просек под вообичаениот тогаш може да се надеваш на големи нешта. Во нападот имаат повеќе добри играчи, прв е Роуз секако, Гасол, а еве од годинава и Џими кој значително е подобрен во тој сегмент.

П.с. @раднаскела Зашто не играше Гасол вчера?

Оти бе само него го прашуваш? Оти мене не ме прашуваш? Џубре. :D
Calf strain Пау, и затоа не играше, мислам дека ќе игра со Сакто.

Инаку го обожавам Џими, заради работите кои ги наброја погоре, и заради неговата стресна приказна, кога како 13 годишник, мајка му го исфрли од дома.

Грешка бев за Џими, како да заборавив дека игра за договор. :D
Не, озбилно, тоа што не го продлжи договорот само му беше како мотивација да почне да биде корисен во напад, да напаѓа на рекет и да доваѓа до повеќе поени. Како се прикажува моментално, сигурно на лето некоја луда екипа ќе му понуди огоромен договор, но сигурен сум дека булс нема да ја направат истата грешка со Ашик и дека 100% ќе ја изедначат понудата. Многу паметно ги зема шутевите, игра страшна одбрана, и ако продолжи да се развива, би можел да стане одличен two-way играч, како Пол Џорџ, Иги од времето во Фили.
Гасол е извонреден за нас оваа сезона, според мене после Леброн во Кавс, ние ја имаме најдобрата зделка од летото со него. По цена од 7м по сезона, а просеци од 19-10 и 2 блока+да не заборавам дека голем апгрејд на Бузер во одбрана. Слабо тргна сезоната во скокови и одбрана, лесно примаа кошеви, но ќе се подобрат понатаму, да се стабилизира Роуз малку, да се навикне на темпото и да добијат поголема минутажа руките МкДермот и Миротич и би имале одлична сезона.

Гасол ја добил повредата со Пејсерс кога изгубивме, а вчера на тренинг ја заебал уште повеќе, па затоа одмараше. Би требало да биде подготвен за наредниот натпревар.

Оти бе само него го прашуваш? Оти мене не ме прашуваш? Џубре. :D
Calf strain Пау, и затоа не играше, мислам дека ќе игра со Сакто.

Инаку го обожавам Џими, заради работите кои ги наброја погоре, и заради неговата стресна приказна, кога како 13 годишник, мајка му го исфрли од дома.
Он ми стаи лајк, затоа. Тие што не ми ставаат лајкови ич не ги ебам, јасно???? :P

Ништо не му е значи на Гасолина, не е страшно. Гасол е светлосни години пред Бузер во секој сегмент од играта така да убаво рече Аце дека после Брон можеби Чикаго го направи најдобриот дил сезонава. Гасол кога е надополнет со јак центар покрај него игра прејако, а во случајов Ноа и те како е добар.

Знаете нешто за Марк Гасол во Сан Антонио?
Спрси сакаат следно лето да го купат како замена за Данкан доколку Данкан одлучи да се пензионира. Исто заинтересирани се и Њујорк. Али ако Мемфис остане на ваков левел Гасол дефинитивно нема да си иде, башка од Мемфис изјавиле дека се спремни да му го покачат договорот.

Он ми стаи лајк, затоа. Тие што не ми ставаат лајкови ич не ги ебам, јасно???? :P

Ништо не му е значи на Гасолина, не е страшно. Гасол е светлосни години пред Бузер во секој сегмент од играта така да убаво рече Аце дека после Брон можеби Чикаго го направи најдобриот дил сезонава. Гасол кога е надополнет со јак центар покрај него игра прејако, а во случајов Ноа и те како е добар.
Па затоа, Ноа излага од рекет оти е шутерски центар :icon_mrgr: и му остава рекет да ги млати со хороци и финесни потези под кош. Пример торонто не знаеа главата кај им е fadeaway хороците :icon_mrgr:. Бавен е Гасол ама едноставно превисок е си го има осетот под кош, не му треба многу експлозивност и затоа ќе ги пегла до 40ка :D

Јас мислам дека нема шанси да се случи. :)
Попрво би отишол во Никс отколку во Сан Антонио.

Аха, баш гледам дека тогаш му завршува најнереалниот договор во НБА моментално на Стадемаер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom