НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
pa moze ima udel so forsira...ali nekad koa si maler jebiga...na trening ke ostanat bez noze

Тибс има историја со префорсирање на играчи...на пример при првата повреда на Дерик, тоа беше во првото коло од плејофот против Фили, водевме на 2 минути до крајот со некој 15-20 разлика, а тој не ја повлече првата постава на клупа. Сега, сплет на околности е тоа што се повреди, но доколку го направеше тоа, сега можеби ќе гледавме здрав Роуз. Но за овие повреди никако неможе да се обвини Тибодо.

Гибсон при еден доскок го извитка зглобот, а Џими се повреди кога налета на блокот на Џордан...каде е тука виновен Тибодо?

Има се повеќе студии кои ги прават на оваа тема кои укажуваат дека преголемиот замор ја зголемува склоноста кон повреди. Јас се согласувам дека не е можно сите повреди да се поврзани со тоа ама очигледно добар дел се со оглед дека се повеќе и повеќе на големо се размислува за како да се олесни распоредот натпреварите, како играчите да имаат помала минутажа по натпревар (што веќе го прават неколку екипи) и сл.

Има се повеќе студии кои ги прават на оваа тема кои укажуваат дека преголемиот замор ја зголемува склоноста кон повреди. Јас се согласувам дека не е можно сите повреди да се поврзани со тоа ама очигледно добар дел се со оглед дека се повеќе и повеќе на големо се размислува за како да се олесни распоредот натпреварите, како играчите да имаат помала минутажа по натпревар (што веќе го прават неколку екипи) и сл.

Јас пак не верувам дека е од замор, едноставно требало да се деси. Претераа со студии и анализи во НБА. На времето Џабар и компанија играа 40+ минути со полош тренинг,исхрана итн. па ете ништо не им фалело.

Јас пак не верувам дека е од замор, едноставно требало да се деси. Претераа со студии и анализи во НБА. На времето Џабар и компанија играа 40+ минути со полош тренинг,исхрана итн. па ете ништо не им фалело.

1. Не беше толку заморна лигата во тие времиња. Сега физички лимитите се преминуваат за какви треба да бидат играчите.

2. Не е баш точно ни дека немало повреди во тоа време. Едноставно немало интернет и не се следело се во детали и интензивно како сега.

3. Некои од повредите кои се појавуваат сега се делумно резултат на комбинацијата од преголема оптеретеност и стил на игра (сите тие атлетски влезови и летања во воздух се опасни, на времето немаше до таа мера такви работи).

4. Не знам што има лошо во тоа што истражуваат што не чини и како може да подобрат различни аспекти од кошарката (особено здравјето).

1. Не беше толку заморна лигата во тие времиња. Сега физички лимитите се преминуваат за какви треба да бидат играчите.

2. Не е баш точно ни дека немало повреди во тоа време. Едноставно немало интернет и не се следело се во детали и интензивно како сега.

3. Некои од повредите кои се појавуваат сега се делумно резултат на комбинацијата од преголема оптеретеност и стил на игра (сите тие атлетски влезови и летања во воздух се опасни, на времето немаше до таа мера такви работи).

4. Не знам што има лошо во тоа што истражуваат што не чини и како може да подобрат различни аспекти од кошарката (особено здравјето).

1. Како не беше заморна се играат исто 82 меча, градовите се исто одалечени, исто се тепаш со мечки во рекет.

2. Епа играчите кога веќе форсираат агресивна атлетска игра самите знаат дека се изложуваат на повреди, секако поголеми се шансите да скинат лигаменти Вестбрук и Роуз а не Крис Пол или Корвер.

3. Легенди на ПГ позицијата како Ајзеа Томас,Меџик и Стоктон скоро секоја сезона имале над 70 меча е сега што денешните ПГ не знаат да диригираат халф-корт напад и форсираат на сила баш никој не им е крив.

4. Нема ништо лошо но јас сум на страната на Баркли. Има многу работи кои со аналитика не можат да се предвидат во кошарката.

1. Како не беше заморна се играат исто 82 меча, градовите се исто одалечени, исто се тепаш со мечки во рекет.

2. Епа играчите кога веќе форсираат агресивна атлетска игра самите знаат дека се изложуваат на повреди, секако поголеми се шансите да скинат лигаменти Вестбрук и Роуз а не Крис Пол или Корвер.

3. Легенди на ПГ позицијата како Ајзеа Томас,Меџик и Стоктон скоро секоја сезона имале над 70 меча е сега што денешните ПГ не знаат да диригираат халф-корт напад и форсираат на сила баш никој не им е крив.

4. Нема ништо лошо но јас сум на страната на Баркли. Има многу работи кои со аналитика не можат да се предвидат во кошарката.

Не е се до тоа што играа исто по 82 натпревари. Сега тие минути што ги играат сега се многу поексплозивни и сите се постојано ангажирани со многу многу повеќе движење без топка (на времето главно се играше изолација сега е далеку од тоа).

Во склоп на стилот на игра кој е најефективен во голема мера мора така да играат плејмејкерите за да бидат успешни. Поентирање од влезови и drive and kick е најефективниот начин да се стигне до поени. Исто така не сите ѕвезди од на времето добро би се снаоѓале и во денешно време за да можеш така да споредуваш, тие биле добри за нивното време (Меџик Џонсон едино би бил веројатно и уште подобар сега отколку што беше тогаш).

Може да се дискутира дали си поддржувач на аналитика или не, ама кога е до здравје мислам дека апсолутно никој не може да каже дека било какви новини кои можат да ја подобрат состојбата се лоши. Тоа е исто како да кажеш доволно е медицината да се развива не ни треба веќе...

Се согласувам, ама кога ќе видиш како настанаа двете повреди, ќе ти стане јасно, дека немаат врска со замор. Гибсон игра по 20тина минути секој меч, се повреди од замор? Батлер при еден цврст блок на Џордан, вртејќи се силно удри со раката во него.

da tocno e toa deka koa ne veruva trener u pogolema rotacija ke go jade...vidi go Pop kako rakovodi so sparsi,kako gi odmara zatoa i dankan ima tolkava kariera i use se drzi

Данкан пред 3-4 сезони, кога и му беше најслабата сезона впрочем, најми нутриционист и се стави на посебен режим и на храна и на тренирање, и оттогаш само ги качуваше бројките, иако влезе во зрели години :cuc:

Данкан пред 3-4 сезони, кога и му беше најслабата сезона впрочем, најми нутриционист и се стави на посебен режим и на храна и на тренирање, и оттогаш само ги качуваше бројките, иако влезе во зрели години :cuc:
Toчно, адаптираш форма, исхрана и психа во однос на годините. Нешто што моментално многу добро го прават и Федерер, Коби... Зошто е многу битно ова пошто со ваков режим нема да си најдобар али ќе си во врвот уште години, плаќаш мала цена али...

Ајде, нова анкета. :)

Пиши Фили таму победник од deadline day, без конкуренција :masa:

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom