НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Штета Перо ја уплеска на крај...го остави својот човек потполно сам.

Нишо од man of the match, ја сјеба со одбраната на крајот, ама сепак се на се земено, најдобрата негова партија.

Тоа е тој систем кој се игра во НБА а никогаш нема да се практикува во Европа. Перо како за руки е и повеќе од одличен со оглед на улогата која ја има (нема) во напад.
Во одбрана вечерва изигра доста лошо. Не гледам потреба од константното удвојување поради кое еве и го загубија мечот.

Штета што не оствари дабл-дабл.

Генерално лош натпревар за гледање само ете имаше неизвесна завршница во која за жал по грешка на Перо, Атланта загуби.

Цела четвртина удвојуваше на Кари, сигурно не била негова одлука.

Битно е дали добил инструкција да удвојува од тренерот, мада не верувам. Како и да е, Перица не е крив што Атланта како тим прокоцка 15 поени предност за неколку минути. Иначе на моменти кошаркава ми изгледаше ко средно, изгубена топка на една страна, фрли ја напред и отиде у аут. :D

Нема потреба од ругање на Перо, двете грешки во тимот на Атланта беа што Перо задоцни за дел од секундата во удвојувањето, а втората и според мене полоша работа е што задоцни таканаречената страна на помош, не видов точно кој играч од Атланта беше... Перо удвои, овој требаше само да излезе на Иги и немаше да имаат време за шут. Инаку не се секирајте, одлука на тренерот е удвојувањето, не на самиот Перо.

Се на се, одличен перформанс на Перо и да продолжи да игра вака.

Нема потреба од ругање на Перо, двете грешки во тимот на Атланта беа што Перо задоцни за дел од секундата во удвојувањето, а втората и според мене полоша работа е што задоцни таканаречената страна на помош, не видов точно кој играч од Атланта беше... Перо удвои, овој требаше само да излезе на Иги и немаше да имаат време за шут. Инаку не се секирајте, одлука на тренерот е удвојувањето, не на самиот Перо.

Е ова сакав да го пишам. Се виде дека Curry е изолиран, притиснат, единствена реална опција му беше Игудала бидејќи другите беа предалеку и немаше да имаат време ни да ја прифатат топката, камо ли шут. Ама беа некако статични. Како и да е, после борбата сите се генерали, Атланта имаа добиен натпревар и го изгубија.

:icon_mrgr:
1505107_544057489035032_1103418199_n.jpg

ЛЕЛЕЛЕЛ СМИТ ДЕБИЛУ :mad::mad:
Не бидува од овие тииим мамицата ...

• Ми се допаѓа
Reactions: No9
А и на крај бе, Удрих го завршува последниот напад. :facepalm:

Малку ми е смешно коа вакви сте .... :))))
Се љутите озбилно кога некој Нбаачиве ќе ја пљукне работата па после во ред е, не е ништо, па не можеше,таква беше ситуацијата знаеш ... а коа играаш нашиве и Мак репрезентација ги преставувате до дилдо позиција и си останувате сеуште неопростливи на нивните фреешки ... :D

Иначе Антич супер бил вечерва сеа чув,најдобар дефинитивно после оној натпревар вс Мајами Бич со 12 поена ..... осеќам дека сигурно има и подобро издан1ие да се очекува дефинитино од нег0 ...

Перо тхе Антич/Ќ .... :))))

http://www.usatoday.com/story/sport...-winner-warriors-win-eighth-in-a-row/4314347/
Antic said it was his decision, not Budenholzer's plan, for him to double-team Curry.
"Even if I score 16 points, a career high, at the end I make a mistake," Antic said. "We lose the game, so I feel bad."
--- надополнето: 4 јануари 2014 во 08:59 ---
Незнам, многу шашав потег од страна на Антич.
На 2,5 секунди до крај, Кари добива топка на 9-10 метри(а можете да бидете сигурни дека у последен напад го чува најдобриот perimeter defender во тимот), и Перо истрчува да го удвојува, а остава сам играч, и тоа колку толку солиден шутер за 3, барем да беше некој центар што незнае да шутне.
А каква помош од страна, се гледа дека не ни беше планирано за такво нешто, Тиг беше залепен до Томпсон, еден од топ 5 тројкаши во НБА, несмееше да ризикува воопшто да се оддалечи малку.
Јас искрено вакво нешто неам видено, 10тина години колку што гледам НБА, вакво бранење на последен напад на 2,5 секунди, како у маало :oops:
Али ок, (y) за целата утакмица на Перо и (y) за Баденхолцер што не посочи дека направил грешка Антич, барем не видов јас таква изјава на интернет.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom