НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Голден Стејт да ти е милина да ги гледаш:cuc::cuc:.
Њујорк и Бруклин победија у една вечер,и тоа не било кого,туку Оклахома и Спарсиo_O.дали ова значи дека иде крајот на светот:D.

Еве го системот:
http://www.grantland.com/blog/the-t...ng-good-bye-to-the-lottery-hello-to-the-wheel
One detailed proposal, submitted by a team official, has gained initial traction among some high-level NBA officials — to the point that the NBA may float the proposal to owners sometime in 2014, according to league sources. Other top officials in the league office have expressed early opposition to the proposal, sources say.
Нема шанси ова да се воведе уште од наредна сезона, барем јас така мислам.
Инаку, еве и одговор од колумнистите на НБА.цом, повекето од нив, скоро сите, се против предлогот.
http://hangtime.blogs.nba.com/2014/01/01/blogtable-who-gets-the-no-1-pick/

Мене ми се допаѓа во принцип предлогот, ама треба уште до средување и врзување со salary cap системот за се целосно да се среди.

Кари е стварно играчиште , а Голден Стејт истото ќе се случи ко лани ќе му се падни поискусна екипа, ќе победат 2 утакмици, кога ќе му се погоди шуто на цела екипа и толку ќе отпаднат. Најмногу го мразам Кари заради неговиов шут фушарски,најфушарскииииииииииии а иначе шо си гази, си гази ..

таква екипа до лани беше никс, ако им крене сите ги рушат, али ако не им крене, се една обична просечна екипа. убава кошарка играт и ги симпатизирам ко екипа многу, али за у плејоф да успееш треба повеќе одбрана, затоа и лани отпаднаа од спарс. неможеш да се крстеш дека се шо ќе шутнеш ќе улезе

1. Голден Стејт имаат многу подобри шутери од ланскиот Њујорк.
2. Имаат многу покомплетен тим, покриени се на сите позиции.
3. Моментално се 4ти најдобар одбранбен тим во лигата. Нападот сезонава им потфрла не одбраната. Богут и Игудала се едни од најдобрите дефанзивци во лигата.

3. Моментално се 4ти најдобар одбранбен тим во лигата. Нападот сезонава им потфрла не одбраната. Богут и Игудала се едни од најдобрите дефанзивци во лигата.

Јас сум единствениот што ги мрази, имаа топ 7 заштитен пик во Јута и танкаа последните 10тина утакмици и нормално стигнаа 7ми и со тој пик го зедоа Харисон Барнс. Но нема врска, за 1-2 сезони предводени од Бурк,Фејворс и Хејвард ќе си ја добиеме заслужената одмазда.

Уште да го испофалам Бурк, убедливо најдобро руки е сезонава и поголем потенцијал има од Картер-Вилијамс. Додека Бурк беше повреден Јута имаше скор 1-13, по враќањето скорот е 10-11, а 6-1 кога дава над 20 поени со многу поени во клучните ситуации. Ова може да е лош знак, ако продолжиме вака ќе излезиме од топ 5 пиковите и ќе треба да донесат одлука како да ја продолжиме сезоната.

Еве и гифче од Вејд. :ROFLMAO:
831429090.gif

твое мислење е тоа, ја не гледам никаква промена од ланската игра. единствено шо го дадеа Џерет Џек, а го земаа Игуадала
моја прогноза е како лани максимум 2ра рунда у плејоф, ако не им падне прва рунда Спарс,Оклахома,Рокетс...

Дејвид Ли влезе во јака форма,Перо нека му ја мисли. :icon_mrgr:

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom