Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
http://www.usatoday.com/story/sport...-winner-warriors-win-eighth-in-a-row/4314347/
Antic said it was his decision, not Budenholzer's plan, for him to double-team Curry.
"Even if I score 16 points, a career high, at the end I make a mistake," Antic said. "We lose the game, so I feel bad."
--- надополнето: 4 јануари 2014 во 08:59 ---
Незнам, многу шашав потег од страна на Антич.
На 2,5 секунди до крај, Кари добива топка на 9-10 метри(а можете да бидете сигурни дека у последен напад го чува најдобриот perimeter defender во тимот), и Перо истрчува да го удвојува, а остава сам играч, и тоа колку толку солиден шутер за 3, барем да беше некој центар што незнае да шутне.
А каква помош од страна, се гледа дека не ни беше планирано за такво нешто, Тиг беше залепен до Томпсон, еден од топ 5 тројкаши во НБА, несмееше да ризикува воопшто да се оддалечи малку.
Јас искрено вакво нешто неам видено, 10тина години колку што гледам НБА, вакво бранење на последен напад на 2,5 секунди, како у маало
Али ок,за целата утакмица на Перо и
за Баденхолцер што не посочи дека направил грешка Антич, барем не видов јас таква изјава на интернет.

Znaci kako moze da bide sasavo ova koga se koristi vo 90% od momentite koga se bara sut za 3? Tig bil zalepen do Tompson,pa sto ako e eden od 5 trojkasi koga topkata uopste nemase da stigne do nego,a i da stignese ke imase 0.3 sekundi za sut,Kari bese udvoen od 2 igraci ne ni go gledase nego,nemase da ima normalen sut dokolku Tig go branese prviot pas.
Mislis deka Kari nemase da izigra 1na1 centralno i da sutira preku igrac ako treba? Ne mzoe taka da pogodi?Ova bese polesna varijanta za da se odbrani,edinstvena greska e sto Tig ne bil spremen na takvo nesto![]()
. Затоа и Тиг не бил спремен, Антич самиот изјавил дека не му било кажано од тренерот да удвои, туку сам го направил тоа.Искрено Антич не е крив шо изгубија Атланта .... каде беше тимот цело време да држи предност и да прокоцкаш цел натпревар ... и сега на Антич да префрламе вина кога вината е кај самите играчи ... последниве натпревари ги следев на Атланта ,освен вчера ... и постојано истата слика се повторува и се повторува .... супер играат во напад , но ќе помочаат се постигнато на крај за шо се бореле .... ова не е прв пат Антич кај шо ги вади ,ако ви текне дека ова е трет пат да ги враќа од загубена позиција .... и шо сега , он е крив шо имаше еден момент на декоцентрација .... каде се другите .... искрено само Антич и Корвер се во одбрана .... додека Милсап ,Тиг и другиве секој за себе се форсираат .... не ме разбирајте погрешно ... но тимов не игра одбрана ....Шо сте се запнале во последниот напад...да, ја усра антиќ, ама не ја изгубија тука утакмицата....утамицата ја изгубија после 4та лична на антиќ па се до 30 секунди до крај, коа милсап виде дека од игра не може кош да даде. Еј, во 2-3 минути 15 поени предност поебаа, и да не изгубеа, ќе речев требаше да изгубат
Али не е толку опасно не ја изгубија Finals game 7. Минатиот пак со негова лична одлука им донесе победа, сеа им ја зема, а и не е само он крив што сјебале 15 разлика.http://www.usatoday.com/story/sport...-winner-warriors-win-eighth-in-a-row/4314347/
Antic said it was his decision, not Budenholzer's plan, for him to double-team Curry.
"Even if I score 16 points, a career high, at the end I make a mistake," Antic said. "We lose the game, so I feel bad."
--- надополнето: 4 јануари 2014 во 08:59 ---
Незнам, многу шашав потег од страна на Антич.
На 2,5 секунди до крај, Кари добива топка на 9-10 метри(а можете да бидете сигурни дека у последен напад го чува најдобриот perimeter defender во тимот), и Перо истрчува да го удвојува, а остава сам играч, и тоа колку толку солиден шутер за 3, барем да беше некој центар што незнае да шутне.
А каква помош од страна, се гледа дека не ни беше планирано за такво нешто, Тиг беше залепен до Томпсон, еден од топ 5 тројкаши во НБА, несмееше да ризикува воопшто да се оддалечи малку.
Јас искрено вакво нешто неам видено, 10тина години колку што гледам НБА, вакво бранење на последен напад на 2,5 секунди, како у маало
Али ок,за целата утакмица на Перо и
за Баденхолцер што не посочи дека направил грешка Антич, барем не видов јас таква изјава на интернет.
Де бе брат, 10 години гледаш НБА а не си видел вакво нешто? Мене одма на памет ми доаѓа четвртиот натпревар од финалето меѓу Орландо и Лејкерс, имаше уште десетина секунди до крај на нападот а Лејкерс тргаа од нивната половина со напад. Одма двајца му отидоа на Коби, овој додаде до Фишер и стариов здрви тројка. Мал милион случаи има кога се удвојуваат играчи, не е прв пат ова. Е сега можно е и Перо самиот да одлучил да го удвои Кари бидејќи у принцип во НБА последните напади се бранат еден на еден. Впрочем, можеби затоа немало страна на помош по удвојувањето. Инаку тука удвојување ти е најпаметна ствар, погледни само каква беше позицијата на Кари, единствен пас што можеше да го изведе беше оној до Игудала, а да имаше добра страна на помош Вориорси немаше ни да шутнат накај кошот во предвиденото време.
па чекај бе антич ли сам прокоцка 15 поени разлика. или да промашеше игуадала, до сеа ќе
на перо
абе таа е таа македонска работа, да се плукало по наш битно. тие шо кукат за последниот напад, се сите тие шо плукаа по перо до вчера оти не изјавил како фиром и како тој бил предавник. ми се гади од вакви

место да се гордееме шо направил ваков перформанс на утакмица, некои тука се фатиле за тој последен нападпа чекај бе антич ли сам прокоцка 15 поени разлика. или да промашеше игуадала, до сеа ќе
на перо
абе таа е таа македонска работа, да се плукало по наш битно. тие шо кукат за последниот напад, се сите тие шо плукаа по перо до вчера оти не изјавил како фиром и како тој бил предавник. ми се гади од вакви

So apparently Greeks don't like Macedonians? I only ask because on the NBA's highlight of Pero Antic being clutch there were some Greeks using the term "Monkey-donians". I guess a few bigots have to ruin it for everybody.
Сфаќаш дека истиов муабет ќе се тераше и ако место Перо беше Милсап, Леброн или Гасол?
Демек ако пишеш дека направил грешка, тоа значи дека не се гордееш со него?
Па самиот Перо изјави дека беше грешка од негова страна ffs...
Description-от на uploader-oт видеото што го поставил MiaSanAntonio:
Значи ги научија.![]()

,а и он сам си изјавил дека згрешил на крај.колку пати сме биле сведоци некој да изигра супер утакмица и на крај да ја усере и обратно.Така да молим те не ја труј темава,те разбирам сеа го нема Коби,па мораш да се фатиш за нешто
.