НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ова денес за Инди, ама не верувам дека толку сите ќе бидат на ниво цело време.
Иако Хиберт почна да игра кошарка ама добро против Мајами он тоа стандард го прави.
Ама и Мајами нема шанси толку мизерен да биде од 3 цела серија.
Се на се им поклопија коцките на Индијана утакмицава затоа ги преслушаа овака Мајами, за понатаму ќе видиме.

Ова денес за Инди, ама не верувам дека толку сите ќе бидат на ниво цело време.
Иако Хиберт почна да игра кошарка ама добро против Мајами он тоа стандард го прави.
Ама и Мајами нема шанси толку мизерен да биде од 3 цела серија.
Се на се им поклопија коцките на Индијана утакмицава затоа ги преслушаа овака Мајами, за понатаму ќе видиме.
ne samo toa 29 skoka za MIA 38 za IND plus i Cris Bosh 4/12 od pole. Pod obracite tapa bea MIA...Bosh i Chalmers najtapa se pokazaa.

repriza od lani game 1 za indijana
so toa sto se domakini, ako se konsolidiraat i gi resat problemite sto gi imaa vnatre vo ekipa, imaat golemi sansi da im go zemat skalpot. ja navivam za majstorka pa sto bide bide.

Индијана го направи токму она што треба да го прави против Мајами, да го освојува рекетот. Мајами ужасно бранеше пик денеска, и ради тоа изгубија, нормално покрај лошиот шут за три поени, секако. Вест играчиште, ретко интелигентна и комплетна 4ка, се има човеков, СЕ, шут од поле, игра со грб, финиш со лева, финиш со десна, уверлива финта шут, одбрана топ... Хиберт увек игра како дрогиран против Мајами :icon_lol:, Џорџ исто се разбуди од зимскиот сон и проигра, а за Ленс да не зборувам... Се на се одлична партија на Индијана, и одлично спроведена тактика од страна на Вогел.

Кај Мајами и Џејмс и Вејд беа на ниво ама немаа помош од останатите. Бош мизерија, труп, очај, и во одбрана и во напад. Ги немаше поените на Норис Кол, Чалмерс, Батие, Џонс, Хаслем... Увек тие поени ја носеле предноста на Мајами, нормално уз добри партии на Леброн и Вејд.

Чалмерс? Да ти си гнасно и одвратно копиле, глушец еден небањат. Ќе го искршеше Вотсон за малце, како педерски го гурна. :mad: Како мразам вакви подмукли играчи, гнаси гнасосани.

Бош излезе со маица на теренот, каква легенда :pos::pos:

И ај некој шо разбира повеќе да објасни зошто имаше три слободни за Вотсон?
Овие на Спортклуб кажаа нешто, ама не ги заслушав убаво...

Му беше досудена и обична и намерна лична. CJ шутна три слободни и ги погоди. Ако промашел едно, ќе шуткал четири. Прв пат слушам за овие правила и јас

Sam Amick: Eye-popping stat from the story - Spurs averaged 93 points per 100 possessions w/ Ibaka on the floor in four reg. season games, 120.8 w/out

Еве колку е важен Ибака.

Техничка му досудија на Чалмерс одма после фаулот, пред да гледаат дали бил намерен фаул или не.

Индијана ја истурка топката под обрачите и затоа лесно ја доби средбата. Башка и во прво полувреме 6-7 имаа за три (или нешто повеќе?), со што ја направија разликата и цело време ја држеа. Невозможно е Хаслем да го чува Хиберт. Мора Андерсен да добива повеќе минути на паркетот инаку му замина серијава во неповрат. И јас очекувам мајсторка, ништо повеќе, ама ако Инди игра како низ цел плејоф топло-ладно, тогаш нема ни да ја дочекаат мајсторката.

Бош последни 9 утакмици против Пејсерс
9.1 ppg, 4.7 rpg, 34% shooting, 7-for-26 3pt.

Наредната слободно пишете си ја Мајами двојка. Не очекувам пак толку високи бројки од CJ и Хил, башка ако биди 2-0 нека се простат Мајами од 3пит, Индијана на 4 од 5 утакмици не губи па не знам колку променливо да играле

Последно уредено:
Незнам дали до мене е, или па тие работи сум ги заприметил најмногу од вчерашниот дуел, али Леброн најмалку едно 5-6 пати буквално се изгуби во одбрана.(на пик, директно чување играч, итн).

Леброн досега никогаш нема победена прва утакмица на плејоф серија на гости (0-7)
откако дојде во мајами, првата ја изгубија од Чикаго во 2011, следните 4 ги добија
следна година финалето против ОКЦ првата ја изгубија следни 4 ги добија
лани финалето исто така првата ја изгубија ама тоа беше сепак дома..
2012 против индиана 2-1 губеа, следните 3 ги добија.. против бостон истата година 3-2 губеа и имаа натпревар на гости кога сите памтиме каква утакмица леброн имаше.. исто и лани 3-2 за спарс, следни 2 мајами ги добива..

уште една утакмица максимум ќе добијат пејерси ова серија

све погодија а претходните серии се влечеа како црева маму им јебем :D

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom