- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 42.056
- Поени од реакции
- 126.715
Да да, изумив на тоа скроз, 100% Сплитер ќе го чува, не верувам Данкан да го брка и на 5-6 метри од кошот. Инаку и за Нене и Гортат си во право, вака отпосле кога ќе си го прочитам постот потценети се некако од моја страна, ама сепак мислам дека ќе бидат надјачани од Хиберт и Вест. Вест ќе биде клучната алка по мене, затоа што тој е ол раунд играч кога е во прашање позицијата 4, има шут од поле, знае и со грб да изигра, добар е и во одбрана... Мислам дека тој највеќе ќе им прави проблеми на Визардси, т.е. со неговото излегување на пост и околу постот ќе отвара повеќе простор за Хиберт кој се надевам конечно ќе изигра нешто добро, да му ебам цепеницата. Исто многу ќе зависи и од процентот за три на Вашингтон, ако Бил има лоши проценти, а тука е и Ариза, нема Вашингтон што да бара во оваа серија, а сите знаеме какви мајстори се Пејсерси за да те задржат на ниски проценти.Не сум сигурен дека ќе го видиме дуелот Duncan и Aldridge. Цела серија против Далас Splitter го чуваше Nowitzki, а Aldridge и Nowitzki се во принцип слични играчи.
Не би ги потценил Nene и Gortat. Тоа е многу опасно дуо во две насоки. Здрав Нене и повреден Нене е многу различна работа.
Што знам, мене сите серии ми делуваат доста интересно, одамна не сум бил вака возбуден во плеј офот, страшна кошарка се играше до сега, се надевам ќе продолжи и понатаму.