Добро не напињај, како шо мене неможи никој да ми го смени мислењето дека Лов е емти статс играч, веројатно и тебе не можи да ти ги смени никој твоите апсурдни ставови ( барем цврст карактер имаш, браво )
И те немам јас пријавено никогаш, ама сепак намали со навредите оти ќе добиеш ај пи бан кога тогаш ( шо тешко дека ќе помогни, пак ќе се вратиш )
иначе незнам шо ти е толку чудно за блејк- дека е најатрактивниот играч после картер... добро, имало играчи како леброн, т-мак, коби до негде, амари, џ-рич, е сеа тука е прашање на вкус, ама сигурен сум дека ако се направи едно објективно ( ако воопшто постои ) гласање блејк би добил најмногу гласови... па види само што се нема направено во првите две сезони. Поим за атракција. ( значи пази викам атракција, тука нема врска со неговите играчки способности )
Tи ме заебаваш нели ?!
Kои се тie мои апсурдни ставови и бисери посочи ги и цитирај ги, ама да ги поткрепиш а не само нападни и бегај Jас сум врегал а види ти само како се умеша у дискусијата со лаги 2 поста погоре и со напад off-topic!
Tи сепак сакаш да им наметнеш на другите дека Griffin е супер, само затоа што тебе те бeндисува неговата игра ( и всушност те наместија на таа глупа споредба тука одредени членови да си пополнуат време и сеир и отиде темата Грифин vs Love.......заеби такви провокации, се читаат тие ко селкси буквар..... се секаваш убоо минатата година ЛЕБРОН вс КОБЕ...........јас бев адвокатот на Леброн ама џабеи на крајот оштетената страна !
и не знам што мене сега ми објансуваш дополнително за Гривин vs Love.......
Еве ти ја објективноста =за Griffin нема дилема дека си го вади лебот повеке од заслужено и допринесува за тимот, а тоа е најбитно у една тимска игра. И Cris Paul допринесува многу тука но Грифин и првата сезона имаше 20+ вака така ! Вака така на смеа нашала неговиот учинок е неоспорен и е фактор . ТОЧКА!
Но, како играч , на позицијата на која е предодреден да игра исто така тој е доста лимитиран сега за сега, тоа е факт, никаков post play и игра 1 на 1,footwork никаков, ма каква центарска позиција иако и самиот не е класицен центар ......знае некогаш да се снајде во ред....ама и некогаш да го наместат на лична у напад и да игра по малку на сила...и.одбраната не му е нешто сјајна.....иако ајде млад е уште , рано е да се прогнозира.........да му дадеме шанса..........АМА никогаш не е касно да оди кај Hakim футбалерот да научи нешто, а има да учи многу , колку ке му влезе тоа е друго ! Не треба да чека !
И на Howard му го донесоа специјално да работи само со него горилото Ewing , па ништо не испадна од таа шупелка...9 година у лигата....а ги имаше сите услови у Орландо .......му одеа по газот ама од многу лигавење гледаш сто испадна !
Зборот атрактивност е многу универзален збор и дефинитивно во контекстот со Carter може секој различно да го толкува и е многу тежок епитет. пример За некој "атрактивен" играч може да биде некој со одличен дриблинг и ball-handling skills, за друг дали забивал од слободни, за трет некој со шут 10/15 за 3, со 20 скока
по партија итн ...........за некои дури у НБА атрактивен играч е и некој со најмногу тетоважи или фризура од друга планета(има и такви или на кој му светеле појке патиките)
Но едно е јасно како ден, едноставно сега за сега е грев да се споредува Грифин со проверен играч од калибарот на Картер, несомнено иден hall of Fame кој се покажа како версатилен и универзален играч.......и тука ти е компарацијата ептен утната и мојот response!
Да не испадне дискусијава сега Carter вс Grifin.....таман работа.....заеби.......... Картер е препознатлив најмногу ради забивањата и обичните познавачи го знаат најмногу у тој сегмент, но и она што помалку знаат дека Картер беше и еден од најпотценетите шутери за 3!
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_National_Basketball_Association_career_3-point_scoring_leaders ( а и да не те чуди што и Jamal Crawford е на листата високо, тоа го знаеш веке од играва негова !)
Carter, одличен у игра 1 на 1, на моменти знаеше да изненади со одличен дриблинг (сепак не у класта на братуцед му T mac) и секако АКРОБАТ каков сто ретко се наога у НБА нити ке има ..........и се уште е добар за годините и у забивање и шут за 3 иако е 35!
Значи Картер не е само забивање..............и ако го додам само Sidney 2000 ко капак и нема што да се споредува тука !!!!!! сега појасно ли ти е зошто те цитирав тој дел ?
јас знам дека не си ме пријавил ти , не мислев на тебе, ги знам кои се ги знаеш и ти , ако не ке ги научиш, може и тебе дедо мраз ке те изненади со БАН ..................а бан на Ip , тие финти за мали деца едноставно не палат кај мене , ко што може сите да видат ! ПРОБАА Со ТОА ! ЈОК