NBA Сезона 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро не напињај, како шо мене неможи никој да ми го смени мислењето дека Лов е емти статс играч, веројатно и тебе не можи да ти ги смени никој твоите апсурдни ставови ( барем цврст карактер имаш, браво )

И те немам јас пријавено никогаш, ама сепак намали со навредите оти ќе добиеш ај пи бан кога тогаш ( шо тешко дека ќе помогни, пак ќе се вратиш )

иначе незнам шо ти е толку чудно за блејк- дека е најатрактивниот играч после картер... добро, имало играчи како леброн, т-мак, коби до негде, амари, џ-рич, е сеа тука е прашање на вкус, ама сигурен сум дека ако се направи едно објективно ( ако воопшто постои ) гласање блејк би добил најмногу гласови... па види само што се нема направено во првите две сезони. Поим за атракција. ( значи пази викам атракција, тука нема врска со неговите играчки способности )

Tи ме заебаваш нели ?!

Kои се тie мои апсурдни ставови и бисери посочи ги и цитирај ги, ама да ги поткрепиш а не само нападни и бегај Jас сум врегал а види ти само како се умеша у дискусијата со лаги 2 поста погоре и со напад off-topic!

Tи сепак сакаш да им наметнеш на другите дека Griffin е супер, само затоа што тебе те бeндисува неговата игра ( и всушност те наместија на таа глупа споредба тука одредени членови да си пополнуат време и сеир и отиде темата Грифин vs Love.......заеби такви провокации, се читаат тие ко селкси буквар..... се секаваш убоо минатата година ЛЕБРОН вс КОБЕ...........јас бев адвокатот на Леброн ама џабеи на крајот оштетената страна !

и не знам што мене сега ми објансуваш дополнително за Гривин vs Love.......

Еве ти ја објективноста =за Griffin нема дилема дека си го вади лебот повеке од заслужено и допринесува за тимот, а тоа е најбитно у една тимска игра. И Cris Paul допринесува многу тука но Грифин и првата сезона имаше 20+ вака така ! Вака така на смеа нашала неговиот учинок е неоспорен и е фактор . ТОЧКА!
Но, како играч , на позицијата на која е предодреден да игра исто така тој е доста лимитиран сега за сега, тоа е факт, никаков post play и игра 1 на 1,footwork никаков, ма каква центарска позиција иако и самиот не е класицен центар ......знае некогаш да се снајде во ред....ама и некогаш да го наместат на лична у напад и да игра по малку на сила...и.одбраната не му е нешто сјајна.....иако ајде млад е уште , рано е да се прогнозира.........да му дадеме шанса..........АМА никогаш не е касно да оди кај Hakim футбалерот да научи нешто, а има да учи многу , колку ке му влезе тоа е друго ! Не треба да чека !

И на Howard му го донесоа специјално да работи само со него горилото Ewing , па ништо не испадна од таа шупелка...9 година у лигата....а ги имаше сите услови у Орландо .......му одеа по газот ама од многу лигавење гледаш сто испадна !

Зборот атрактивност е многу универзален збор и дефинитивно во контекстот со Carter може секој различно да го толкува и е многу тежок епитет. пример За некој "атрактивен" играч може да биде некој со одличен дриблинг и ball-handling skills, за друг дали забивал од слободни, за трет некој со шут 10/15 за 3, со 20 скока
по партија итн ...........за некои дури у НБА атрактивен играч е и некој со најмногу тетоважи или фризура од друга планета(има и такви или на кој му светеле појке патиките)

Но едно е јасно како ден, едноставно сега за сега е грев да се споредува Грифин со проверен играч од калибарот на Картер, несомнено иден hall of Fame кој се покажа како версатилен и универзален играч.......и тука ти е компарацијата ептен утната и мојот response!

Да не испадне дискусијава сега Carter вс Grifin.....таман работа.....заеби.......... Картер е препознатлив најмногу ради забивањата и обичните познавачи го знаат најмногу у тој сегмент, но и она што помалку знаат дека Картер беше и еден од најпотценетите шутери за 3!
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_National_Basketball_Association_career_3-point_scoring_leaders ( а и да не те чуди што и Jamal Crawford е на листата високо, тоа го знаеш веке од играва негова !)
Carter, одличен у игра 1 на 1, на моменти знаеше да изненади со одличен дриблинг (сепак не у класта на братуцед му T mac) и секако АКРОБАТ каков сто ретко се наога у НБА нити ке има ..........и се уште е добар за годините и у забивање и шут за 3 иако е 35!

Значи Картер не е само забивање..............и ако го додам само Sidney 2000 ко капак и нема што да се споредува тука !!!!!! сега појасно ли ти е зошто те цитирав тој дел ?

јас знам дека не си ме пријавил ти , не мислев на тебе, ги знам кои се ги знаеш и ти , ако не ке ги научиш, може и тебе дедо мраз ке те изненади со БАН ..................а бан на Ip , тие финти за мали деца едноставно не палат кај мене , ко што може сите да видат ! ПРОБАА Со ТОА ! ЈОК

Така бе Марли знаев дека си фан на Милвоки..затоа вечер ќе ги исплескаме оние педерите од Пистонс и да докажеме дека сме сериозна екипа каде ќе се рачуна на нас во плеј офот:D..и Џенгис и Монта Елис ќе го продолжат договорите па догодина пола тим го трампаме за Хиберт и Лов и маме ќе ебаваме:LOL:

Така бе Марли знаев дека си фан на Милвоки..затоа вечер ќе ги исплескаме оние педерите од Пистонс и да докажеме дека сме сериозна екипа каде ќе се рачуна на нас во плеј офот:D..и Џенгис и Монта Елис ќе го продолжат договорите па догодина пола тим го трампаме за Хиберт и Лов и маме ќе ебаваме:LOL:

Drugar Marli naviva protiv Miami....ako stanat Milvoki najak tim u ligata i osvojat se pogodi protiv kogo ke naviva Marli....

Drugar Marli naviva protiv Miami....ako stanat Milvoki najak tim u ligata i osvojat se pogodi protiv kogo ke naviva Marli....

Грешка си другар, ја навивам за Детроит, а ова со песневе е традиција на форумов, незнам колку долго го пратиш НБА подфорумов, али постарите членови си знаат..

И затоа не треси зелени без везе кој не си запознаен со некои работе...

јас и Марли другар се зафркаваме подолго време..тој секогаш поставува песни кгоа некој посилен тим ќе изгуби..инаку Марли отсекогаш навива за Детроит :D

Грешка си другар, ја навивам за Детроит, а ова со песневе е традиција на форумов, незнам колку долго го пратиш НБА подфорумов, али постарите членови си знаат..

И затоа не треси зелени без везе кој не си запознаен со некои работе...

aaight aaight my bad...:)

Онака малце расистички за Минесота сум оваа сезона :D:P

Heat’s Lost Weekend A Hiccup

Fran Blinebury
----------------------

What if the Mayans just missed it by a week?

Isn’t the Heat losing on back-to-back nights to the Pistons and Bucks really the end of the world?
That certainly will be the talk in South Florida and all points in the anti-Heat miasma, at least until LeBron & the boys show up in Orlando for New Year’s Eve. On Friday night Miami blew a 10-point lead in losing to the lowly Pistons. On Saturday night they collapsed like a tin shack in a hurricane in the fourth quarter and were whipped by the feisty Bucks.

Uh-oh. Here it comes. The hue and cry from Panicsville:

Shane Battier treats rebounds like they’re radioactive and fast players go past him like he is a deep-rooted tree. Mike Miller has to be the worst bench player in the NBA who plays significant minutes. Neither could hold down a roster spot on another other NBA club.
“Norris Cole is another not-ready-for-prime-time player. Mario Chalmers is too inconsistent. Ray Allen suddenly looks creaky and at least twice his age, as if his hair would be pure white if he’d let it grow in. Chris Bosh doesn’t know the first thing about playing defense.
“So all the Heat really are is a two-man gang of LeBron James and Dwyane Wade and we all know that Wade is wearing out, which is obvious on those nights when he isn’t pulling dirty tricks to get himself suspended.” :pos:

It’s enough to get one lost in the standings. I went to the Eastern Conference list and for all my trying couldn’t find Miami down there at the bottom with Washington, Cleveland and Charlotte, where you’d think they’d belong after this Lost Weekend.Oh, there are the Heat, still up there on top of everyone, including the Knicks who have beaten them twice.
So what happened? In short, the NBA. Sometimes it simply opens its jaws and bites you.
This was only the second time all season that the Heat have lost two in a row, though it was the first time that they took back-to-back losses by double digits.
It was Miami’s succumbing to the grind of a grueling holiday season schedule and and despite all of those muscles and the record-tying string of 28 consecutive 20-point games to open the season, proof that even LeBron is human and eventually became gassed and asked out in the third quarter.
“I was dog tired,” he said. “I would have been cheating my teammates if I stayed out there.
“Four games in five nights . . . we felt it.”

Leave it to our man Ira Winderman of the SunSentinel to provide a bit of perspective and sanity:
Wow, this must be the worst two-game losing streak ever. And the six-game winning streak that preceded it, including the victory over Oklahoma City, clearly was a mirage. OK then, so you’re essentially saying that Erik Spoelstra must be Coach of the Year to have this group at 20-8? Or could it be a schedule that had them playing four games in five nights on Christmas week. Put it this way, how many people do you know who were asked to work in four different cities in five days this past week, Christmas week? Sometimes you bite the schedule; sometimes the schedule bites back.​
Let’s face it. Other than the Clippers, Thunder and Spurs, is there another team that can feel as good about its championship chances as 2013 approaches as the Heat? If I gave you the rest of the Eastern Conference contenders, would you figure one of them will be making up half of The Finals next June?
More from Winderman:
Wade said it is another case of the Heat having to step back, address the issues raised in the last two games.​
“It’s going to take time, every year,” he said. “You have to figure it out as a team.”​

In other words, relax and Happy New Year.

http://hangtime.blogs.nba.com/2012/12/30/heats-lost-weekend-a-hiccup/
============================================================================

СО ДОСТА ЕЛЕМЕНТИ НА ХУМОР, АМА ПОПРЕЦИЗНО и ОБЈЕКТИВНО И РЕАЛНО (ДЕЛОТ СО ЦРВЕНО) НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ КАЖАНО , ВО ПОГЛЕД НА "ТИМСКАТА" ИГРА НА МАЈАМИ ОВАА СЕЗОНА ! ЦАРЕВИ СЕ !!!!!

Инаку текстот во црвено се всушност прашања на други новинари и колумнисти кон Ira Winderman
овие денови по 2-та порази на Мјами од Pistons и Bucks

Ira Winderman has covered the Miami Heat since the team's inception in 1988.
Winderman worked for two upstate New York dailies before joining the Sun-Sentinel as a copy editor in 1983

Нормално, на Winderman му преостанува само да ги брани Мајами со оправдувањето за густиот распоред како причина за поразите , само тоа и му преостанува бидејки вади леб од тоа

Се слагам само дека не е крајот на светот !

И СЕКАКО , КОГА НЕКОЈ КЕ МУ ЈА ПЛЕСНЕ НА ДРУГ ВИСТИНАТА ОВОЈ ПРВИОТ Е ХЕЈТЕР И ЕВЕ НЕКОИ ОД ГЛУПИТЕ КОМЕНТАРИ НА ФАНОВИ НА МАЈАМИ, сосема очекувано !

1. Akinbobola says:
    December 30, 2012 at 1:40 pm
    nba.com should fire this writer. this is just a terrible hate piece. worst read ever.
    1. Yeo says:
      December 30, 2012 at 11:46 am
      Horrible article to read. Too much hate for miami for this one.
    2. Alex
      December 30, 2012 at 3:23 pm
      Your article buddy is a piece of junk.

Heat’s Lost Weekend A Hiccup

Fran Blinebury
----------------------

What if the Mayans just missed it by a week?

Isn’t the Heat losing on back-to-back nights to the Pistons and Bucks really the end of the world?
That certainly will be the talk in South Florida and all points in the anti-Heat miasma, at least until LeBron & the boys show up in Orlando for New Year’s Eve. On Friday night Miami blew a 10-point lead in losing to the lowly Pistons. On Saturday night they collapsed like a tin shack in a hurricane in the fourth quarter and were whipped by the feisty Bucks.

Uh-oh. Here it comes. The hue and cry from Panicsville:

Shane Battier treats rebounds like they’re radioactive and fast players go past him like he is a deep-rooted tree. Mike Miller has to be the worst bench player in the NBA who plays significant minutes. Neither could hold down a roster spot on another other NBA club.
“Norris Cole is another not-ready-for-prime-time player. Mario Chalmers is too inconsistent. Ray Allen suddenly looks creaky and at least twice his age, as if his hair would be pure white if he’d let it grow in. Chris Bosh doesn’t know the first thing about playing defense.
“So all the Heat really are is a two-man gang of LeBron James and Dwyane Wade and we all know that Wade is wearing out, which is obvious on those nights when he isn’t pulling dirty tricks to get himself suspended.” :pos:

It’s enough to get one lost in the standings. I went to the Eastern Conference list and for all my trying couldn’t find Miami down there at the bottom with Washington, Cleveland and Charlotte, where you’d think they’d belong after this Lost Weekend.Oh, there are the Heat, still up there on top of everyone, including the Knicks who have beaten them twice.
So what happened? In short, the NBA. Sometimes it simply opens its jaws and bites you.
This was only the second time all season that the Heat have lost two in a row, though it was the first time that they took back-to-back losses by double digits.
It was Miami’s succumbing to the grind of a grueling holiday season schedule and and despite all of those muscles and the record-tying string of 28 consecutive 20-point games to open the season, proof that even LeBron is human and eventually became gassed and asked out in the third quarter.
“I was dog tired,” he said. “I would have been cheating my teammates if I stayed out there.
“Four games in five nights . . . we felt it.”

Leave it to our man Ira Winderman of the SunSentinel to provide a bit of perspective and sanity:
Wow, this must be the worst two-game losing streak ever. And the six-game winning streak that preceded it, including the victory over Oklahoma City, clearly was a mirage. OK then, so you’re essentially saying that Erik Spoelstra must be Coach of the Year to have this group at 20-8? Or could it be a schedule that had them playing four games in five nights on Christmas week. Put it this way, how many people do you know who were asked to work in four different cities in five days this past week, Christmas week? Sometimes you bite the schedule; sometimes the schedule bites back.​
Let’s face it. Other than the Clippers, Thunder and Spurs, is there another team that can feel as good about its championship chances as 2013 approaches as the Heat? If I gave you the rest of the Eastern Conference contenders, would you figure one of them will be making up half of The Finals next June?
More from Winderman:
Wade said it is another case of the Heat having to step back, address the issues raised in the last two games.​
“It’s going to take time, every year,” he said. “You have to figure it out as a team.”​

In other words, relax and Happy New Year.

http://hangtime.blogs.nba.com/2012/12/30/heats-lost-weekend-a-hiccup/
============================================================================

СО ДОСТА ЕЛЕМЕНТИ НА ХУМОР, АМА ПОПРЕЦИЗНО и ОБЈЕКТИВНО И РЕАЛНО (ДЕЛОТ СО ЦРВЕНО) НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ КАЖАНО , ВО ПОГЛЕД НА "ТИМСКАТА" ИГРА НА МАЈАМИ ОВАА СЕЗОНА ! ЦАРЕВИ СЕ !!!!!

Инаку текстот во црвено се всушност прашања на други новинари и колумнисти кон Ira Winderman
овие денови по 2-та порази на Мјами од Pistons и Bucks

Ira Winderman has covered the Miami Heat since the team's inception in 1988.
Winderman worked for two upstate New York dailies before joining the Sun-Sentinel as a copy editor in 1983

Нормално, на Winderman му преостанува само да ги брани Мајами со оправдувањето за густиот распоред како причина за поразите , само тоа и му преостанува бидејки вади леб од тоа

Се слагам само дека не е крајот на светот !

И СЕКАКО , КОГА НЕКОЈ КЕ МУ ЈА ПЛЕСНЕ НА ДРУГ ВИСТИНАТА ОВОЈ ПРВИОТ Е ХЕЈТЕР И ЕВЕ НЕКОИ ОД ГЛУПИТЕ КОМЕНТАРИ НА ФАНОВИ НА МАЈАМИ, сосема очекувано !

1. Akinbobola says:
    December 30, 2012 at 1:40 pm
    nba.com should fire this writer. this is just a terrible hate piece. worst read ever.
    1. Yeo says:
      December 30, 2012 at 11:46 am
      Horrible article to read. Too much hate for miami for this one.
    2. Alex
      December 30, 2012 at 3:23 pm
      Your article buddy is a piece of junk.
Само ова ќе те прашам,гледам удираш хејт на појакиве клубови,па ме интересира за кого навиваш?иако мислим дека знам за кого си:).

па дали е овај сериозен, шејн е сеуште еден од подобрите дефанзивни во нба, а изгледа слабо го држи меморијата но мајк милер во клучната утакмица против оклахома упуца 7 тројки ко на шала. Роден шутер никогаш не се отпишува. А Мајами ги има ЧЕТИРИ.

А инаку за информација Мајами НЕ СМЕЕ да загуби бидејќи се фаворити број еден за титулата и требаше да имаат скор 82-0, е сеа стварно не знам како се случиле овие два порази по ред, мене не ми е јасно сеуште...
Па добро бе, секој тим има право да изигра слаба партија, се дешава тоа, убаво рекол тој поради згуснатиот распоред, не се они машини па секоја утакмица да ја тепаат, мора да има и по некој пад.
Иначе Нино овој Трт знам дека е хејтер на сите поголеми клуботи а особено на Лејкерс и Мајами, а мислам дека за Денвер навива.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom