NBA Сезона 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
aj nemozes na ova da mi odgovoris so duplo poise tekst....

кажи бе пријателе што не ти е јасно за и околу кошаркава ..........не се срами..........те прашав и пред малку културно и ми избега !

.........само не ми реплицирај со фрази од филмови и на англиски ( ако мислиш дека си нешто курајбер на тој начин......)

кога немаш аргумент да вратиш, ќе ти боди друго во очи
баш оти е од октомври, на нероден петок капа му кројат, уште непочната сезоната
Да де, а зошто го немаше 4 месеци и наеднаш дојде и одма стана експерт а? Што не постираше чекани кога Лејкерс ги тепаше Денвер во првиот натпревар или тоа не се важи? Ова го спомнувам онака бидејќи за мене победа или пораз над Денвер нема некое големо значење бидејќи сепак регуларен дел на сезона е, се дешаваат успони и падови.

trt123trt
Значи ок друже се разбираш од НБА се гледа тоа и одамна го знам ама многу си твродлав бе, со глава у ѕид одиш само поради хејтот.
Јас никаде не спомнав дека Лејкерс се сјајни годинава или дека играа којзнае колку добра кошарка. Во одбрана се швајцарско сирење, Хауард на моменти како да го нема којзнае кај отиде тој играч кој што беше.
Ама сега да ми кажуваш дека Хјустон, Портланд и Далас ќе бидат годинава пред Лејкерс епа што е многу, многу е. За првата 4ка се сложувам иако мислам дека мемфис малку ќе опадна во формата, ама ќе бидат во топ 4.
Портланд неможат двајца играчи цела сезона да ги носат, Хјустон само со брадата и со тек-тук играње на кинезот ќе се борат максимум за 8мо место ништо повеќе. Далас пак незнаат каде тераат, топло-ладно играат цело време.
За Лејкерс не е толку битно дали ќе влезат 2ри или 8ми, битното е да влезат. Стари играчи се, сите некоја пвореда влечат со нив, Неш го немаше 20+ утакмици, Гасол го немаше неколку утакмици по ред, Хауард пак ќе кажам на моменти делува како да е изгубен во временскиот континуум. Ама дека ќе влезат во плеј-оф ќе влезат па што сака нека биде. Неможам да те убедам да мислиш така, ниту ти мене ќе ме убедиш јас да го мислам спротивното, едноставно еве го април за 4 месеци ќе дојде ќе видиме кој бил во право.
Ама Лејкерс ќе влезат во плејоф како 5ти или 6ти во тоа сум сигурен (освен некоја глупост со некоја голема повреда ако не се случи во меѓувреме).

Detroit на стероиди !!! Секоја чест, ЗАСЛУЖЕНО !

Што им ставиле у Фрукталот се уште е мистерија и се истражува............работат институциите !

Типична утакмица , класичен пример за "ТИМСКАТА" игра на Мајами.............само се мачи Леброн.........ништо ново тука !

а заборавив.............Wade не им играше на Мајами =инаку ке ја дупнеа !

Зашо Портланд беше спомнат ја морам процедурално. Прво трт123трт што кажа за Џамал Крафорд и Фелтон, они добри се, ама во Портланд ич не ги биваше лани, Крафорд форсираше шут по секоја цена иако во најголемиот дел од времето не му одеше, Фелтон на почеток на сезона дојде здебелен и не беше играчот од Њујорк. Е сега оваа сезона пишувате биле само двајца играчи, не се двајца, пет се, Лилард отприлика 19 поени 7 асистенции, Олдриџ, Метјуз доста солиден посебно за тројки, Батум доби нов договор па и подобро заигра, и Хиксон, човеков се гледа дека малку мозок му фали ама затоа остава срце на терен, моментално трет со 17 дабл-даблс во лигата, ама затоа клупата е очајна иако во последно време се подобрија и затоа дојде 5-0 серија. Така да Портланд може да се замеша за плејоф ако првава петорка си игра на ниво.
Сега општо за запад, Спарс, Тандер, Клиперс, Гризлис се сигурни. Санс, Кингс Хорнетс може да се спремаат за идна сезона, Блејзерс, Лејкерс, Вориорс, Рокетс, Маверикс, Џез, Вулвс и Нагетс ќе се борат за преостанативе 4 места. За Голден Стејт мислам дека е прв фаворит од групава, Џек, Кари и Ли си растураат, плус Лендри и Томпсон и што е најважно функционираат ко тим. Другиве екипи барем досега играат многу променливо така да ќе биде густо.

Detroit на стероиди !!! Секоја чест, ЗАСЛУЖЕНО !

Што им ставиле у Фрукталот се уште е мистерија и се истражува............работат институциите !

Типична утакмица , класичен пример за "ТИМСКАТА" игра на Мајами.............само се мачи Леброн.........ништо ново тука !

а заборавив.............Wade не им играше на Мајами =инаку ке ја дупнеа !

oni se sampioni brat ti hejtaj kolku sakas...

Данило Галинари ги искина Далас, career-high 39 комада од кои седум тројки :cool:. Ептен слабо издание на Далас. Исто шампионот Мајами немаше одбрана за Бајнам, дечкото се шеташе кај сакаше. 13 коша во 4/4. :нинџ:

па овај тртмрт не е тој шо рече дека денешниов мајк биби би ги однесол бобкетси во плејоф? :LOL:
па неможам да го заборавам тој пост човече.. па дури упорен беше и едно 3 страни со реферати ми враќаше

па овај тртмрт не е тој шо рече дека денешниов мајк биби би ги однесол бобкетси во плејоф? :LOL:
па неможам да го заборавам тој пост човече.. па дури упорен беше и едно 3 страни со реферати ми враќаше
Мислам дека он беше што збореше за Биби. Види, кај него проблемот е што не прифаќа туѓо мислење и не перцепира туѓ став. Се што се коси со неговите ставови за него е дебилно, тој што кажал така врска нема од кошарка бла бла... Затоа и му реков да се држи до неговиот став ама да не не напиња нас останатите да го прифатиме тоа неговото бидејќи одредени работи што ги кажа се апсурдни, а одредени и се точни не викам не. Еве ноќеска Лејкерс го победи главниот конкурент за 8мата позиција на Западот, и тоа со 20 разлика, чудно нели? Чиста среќа според мене, ептен на Гасол и Хауард им тргна иначе кај ќе им беше крајот на Портланд.
Aј да не бидам скроз оф топик и да кажам збор два за вчерашните натпревари. Прво ќе почнам од Лејкерс-Портланд бидејќи ја изгледав цела. Одлична тимска игра на Лејкерси, пред се во одбраната, конечно Хауард се разигра, а од друга страна Лилард беше одлично чуван од Дариус Морис и тука го гледам клучот за победата. Клипси продолжуваат со одличната игра, ја победија Јута на гости, едно од најтешките гостувања е ова во цела НБА, со ова докажуваат дека се и те како зрели за добар резултат оваа сезона. Хјустон стандард ефикасен но катастрофален во одбраната, повторно 120+ примија. Мислам дека вреди и дека ја споменам победата на Вориорси над Фили, го задржуваат победничкиот ритам.
И за крај да кажам дека Олдриџ е стварно многу добар играч, само некако немаше среќа со неговите соиграчи, Оден цел живот е повреден, за Рој и неговите фамозни колена знаеме веќе, но еве му шанса со Лилард да создадат еден нов убитачен тандем во НБА.

Многу лажеш душо, сушиш и ми ги вртиш зборовите =СРАМОТА ! Стои постот цел и целата таа дискусија и секој може да види во кој контекст бил спомнат Bibby и во реплика мојa кон твој циркузантски пост на кој ти се ИЗГУБИ ! ТАКА БЕШЕ НЕЛИ и одтогаш почна да преташ........ако сакаш да го ставам линкот да ти се смееат пак ?

Греота е да покажуваш фрустрации на тој начин а и минатата година сам се местеше со твоите шупливи постови и прогнози да се докажеш колку разбираш кошарка , али испадна кловн поголем од Howard , особено оваа година со доста "атрактивни" изјави! НЕ ТЕ СФАКАМ САМО ЗОШТО НАПАГАШ НЕПОТРЕБНО , баш сега кога ти е кредибилитетот за познавање кошарка = 0 или компир!

Абе чичо , 3 недели го убедуваш цел форум и СВЕТОТ дека BlakeGriffin бил "најдобриот " играч у моментов , ги отече лугето !

За "најоригинална" изјава у категоријата 100 глупости у кошарката кои мoра да ги чуете пред да умрете :vozbud: = "Blake Griffin е најатрактивниот играч после Vince Carter "
јас не можам душо да спијам после вакви небулози и дури и дури и срцето ме фати па морав да одам и до господин Жан Митрев................Докторот ми вика : Де бе трт, па не вреди да се нервираш, само види му го аватарот и јасно ти е со кој си имаш работа инаку bypass не ти бега !(y)

неамав време и ради обврски да ти реплицирам барем на времето кога ја пукна таа изјава, а и да ти реплцирам ке се вртиме у КРУГ, НЕЛИ !!!!!! јас мислам дека ТИ не го разбираш значењето на зборот атракативен , тоа дефинитивно !

Па Kevin Love бил за у КАНТА и најдборо ке било да оди да игра шах бидејки од баскет нема веза он ...............
BlakeGriffin VS Kevin Love одеше во ЕТЕРОТ

А ИСТОВРЕМЕНО ГИ БАРАШ ПОСТАРИТЕ ЧЛЕНОВИ НА ФОРУМОТ ЗА КВАЛИТЕТНИ ДИКСУСИИ, ПА КАКО БЕ НЕМА ДА ИЗБЕГААТ!

ДАЈ МОЛИМ ТИ СЕ.............

ти реплицирам само дека лажеш на мој пост=ИНАКУ РЕАЛНО И НЕМА ШТО ДА ТЕ ПРЕЗЕНТИРАМ НА ПОШИРОКАТА ЈАВнОСТ НА ФОРУМОТ кога е прашање НБА !

Јас никогаш немам речено дека Блејк е најдобар играч во НБА, ниту блиску до тоа. За дискусијата за Лов и Блејк неќам ни да се замарам поќе, се гледа во кој правец одат Вулфси а во кој Клипси.

И да не ме терај сега да ти ги барам сите бисери шо ги имаш постирани ( ако воопшто постојат уште, сто акаунти ти имат банирано, а и за еден 'зафатен' батка сигурно имаш многу време за нови акаунти ).

Нормално најголемиот бисер од сите ко ми рече, дека минатогодишниот Мајк Биби би ги предводел Бобкетси ( најлошиот тим во историјата ) до плејоф. Па и Барон Дејвис потоа го додаде. Ауу.

Јас никогаш немам речено дека Блејк е најдобар играч во НБА, ниту блиску до тоа. За дискусијата за Лов и Блејк неќам ни да се замарам поќе, се гледа во кој правец одат Вулфси а во кој Клипси.

И да не ме терај сега да ти ги барам сите бисери шо ги имаш постирани ( ако воопшто постојат уште, сто акаунти ти имат банирано, а и за еден 'зафатен' батка сигурно имаш многу време за нови акаунти ).

Нормално најголемиот бисер од сите ко ми рече, дека минатогодишниот Мајк Биби би ги предводел Бобкетси ( најлошиот тим во историјата ) до плејоф. Па и Барон Дејвис потоа го додаде. Ауу.

Абе BlakeGriffin32 =Бисер Балканси, ако ти е мисијата да им го земеш лебот на некои фанови на Лејкерс тука у инаетење и фурање без факти со лажење и глупирање =супер.........БУЈРУМ, на добар пат си , гледам прогрес последниве 2 месеци у тој сегмент кај тебе (y) ЦАР СИ !

Бујрум сите да видат како лажеш, за Bibby и во која смисла е спомнат истиот, во текстот од eikosanoidi на тема NY, пост број #2105
http://forum.kajgana.com/threads/nba-Сезона-2011-2012.52919/page-141#post-4786965

не лажам јас никогаш нити бегам од тоа што сум го кажал, нема што да се срамам

блејк уште од руки сезоната никој го нема преценето, на разни топ листи е надвор од топ 10, на топ листи за најдобри 4ки секогаш е надвор од топ 3... и што е најважно од се си ја знае улогата во тимот
на ниво на атрактивност никој немало поатрактивен досега уште од почетокот на 2000та со Картер така да тука неможиш да речиш дека е преценет

и да моментално најпреценет во нба? Лејкерс и сите во него. факт.

http://forum.kajgana.com/threads/nba-Сезона-2012-2013.64303/page-12#post-5422468

Те молам најди ми ги бисериве и нека ги видат сите.....дај и јас да ги видам !!!!!! Немој само да се вадиш немаш време.....секој ден чмаеш и ставаш слики и видеа на забивања на Грифин и пола постови ти се такви(во ред , нема ништо тука лошо)
мене и да ме банираат уште 10000000000 пати (секогаш поради плачковци ко тебе) сепак моите текстови и понатаму на тема кошарка ке бидат препознатливи и се стално базирани на АРГУМЕНТИ и бројки.........што е реткост на форумов. А не на тоа кој му е поголем и субјективни ставови !
а и тоа дека ме банирале што нема врска со темава........ПА ТУКА МОДЕРАТОРИ И КОРИСНИЦИ СИ ГИ МЕНАТ ИМИЊАТА НА USERITE КО ЧОРАПИ ПА НЕ ГЛЕДАМ НИКАКАВА РАЗЛИКА.......ПРИМЕР ПОТОПО=STEFAN KOBE, itn itn..........
НАЈИСКРЕНО, ТЕМАВА НБА 2012 НА ФОРУМОВ ОДAMНА Е САМО МЕРЕНЈЕ НА КОЈ МУ Е ПОГОЛЕМ и ПОДЕБЕЛ.од фанови кои освен сопствениот тим, по се друго плукаат и негираат и за други тимови нејкат ни да чујат........И СУМ ВЕКЕ ИЗМОРЕН, ОД ВАКВИ ДЕБАТИ СО ИМПРОВИЗИРАЊЕ........OZBILNO...ТУКА НЕМА НЕКОЈ КОЈ e ДОЈДЕН ДА ПРАВИ АРГУМЕНТИРАНА ДИСКУСИЈА И ЗА САГЛАМ ДЕБАТА, mnogu retko = ТОА Е ФАКТ , за жал!!!

Добро не напињај, како шо мене неможи никој да ми го смени мислењето дека Лов е емти статс играч, веројатно и тебе не можи да ти ги смени никој твоите апсурдни ставови ( барем цврст карактер имаш, браво )

И те немам јас пријавено никогаш, ама сепак намали со навредите оти ќе добиеш ај пи бан кога тогаш ( шо тешко дека ќе помогни, пак ќе се вратиш )

иначе незнам шо ти е толку чудно за блејк- дека е најатрактивниот играч после картер... добро, имало играчи како леброн, т-мак, коби до негде, амари, џ-рич, е сеа тука е прашање на вкус, ама сигурен сум дека ако се направи едно објективно ( ако воопшто постои ) гласање блејк би добил најмногу гласови... па види само што се нема направено во првите две сезони. Поим за атракција. ( значи пази викам атракција, тука нема врска со неговите играчки способности )

Многу лажеш душо, сушиш и ми ги вртиш зборовите =СРАМОТА ! Стои постот цел и целата таа дискусија и секој може да види во кој контекст бил спомнат Bibby и во реплика мојa кон твој циркузантски пост на кој ти се ИЗГУБИ ! ТАКА БЕШЕ НЕЛИ и одтогаш почна да преташ........ако сакаш да го ставам линкот да ти се смееат пак ?

Греота е да покажуваш фрустрации на тој начин а и минатата година сам се местеше со твоите шупливи постови и прогнози да се докажеш колку разбираш кошарка , али испадна кловн поголем од Howard , особено оваа година со доста "атрактивни" изјави! НЕ ТЕ СФАКАМ САМО ЗОШТО НАПАГАШ НЕПОТРЕБНО , баш сега кога ти е кредибилитетот за познавање кошарка = 0 или компир!

Абе чичо , 3 недели го убедуваш цел форум и СВЕТОТ дека BlakeGriffin бил "најдобриот " играч у моментов , ги отече лугето !

За "најоригинална" изјава у категоријата 100 глупости у кошарката кои мoра да ги чуете пред да умрете :vozbud: = "Blake Griffin е најатрактивниот играч после Vince Carter "
јас не можам душо да спијам после вакви небулози и дури и дури и срцето ме фати па морав да одам и до господин Жан Митрев................Докторот ми вика : Де бе трт, па не вреди да се нервираш, само види му го аватарот и јасно ти е со кој си имаш работа инаку bypass не ти бега !(y)

неамав време и ради обврски да ти реплицирам барем на времето кога ја пукна таа изјава, а и да ти реплцирам ке се вртиме у КРУГ, НЕЛИ !!!!!! јас мислам дека ТИ не го разбираш значењето на зборот атракативен , тоа дефинитивно !

Па Kevin Love бил за у КАНТА и најдборо ке било да оди да игра шах бидејки од баскет нема веза он ...............
BlakeGriffin VS Kevin Love одеше во ЕТЕРОТ

А ИСТОВРЕМЕНО ГИ БАРАШ ПОСТАРИТЕ ЧЛЕНОВИ НА ФОРУМОТ ЗА КВАЛИТЕТНИ ДИКСУСИИ, ПА КАКО БЕ НЕМА ДА ИЗБЕГААТ!

ДАЈ МОЛИМ ТИ СЕ.............

ти реплицирам само дека лажеш на мој пост=ИНАКУ РЕАЛНО И НЕМА ШТО ДА ТЕ ПРЕЗЕНТИРАМ НА ПОШИРОКАТА ЈАВнОСТ НА ФОРУМОТ кога е прашање НБА !

te molam pisi podolg post....:cuc:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom