NBA Сезона 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Како ке го затворат Лов под кошот, кога тој не игра под кошот ? Мислам дај сериозно. Лов е скокач - ако добие офанзивен скок дава кош. Put backs. За која доминација ми збораш. Тој влегва во рекетот само кога ке треба да се избори за скок. Нема никаква post up игра.
Грифин има ужасен шут од поле ? Како е возможно тогаш да има над 50% реализација ако е ужасен ? Зборам за шут - не за забивања. За Грифин кажав шо е под кошот да не се повторам - влечи дабл тим во спротивно мн тешко се брани. 99% од тренерите би му дале да шутни на Лов оти Лов е шутер, тоа не го прави подобар. Колку често гледаш победничи шут да се деси внатре во рекетот ? Скоро секогаш е шут од дистанца.
--- надополнето: 24 декември 2012 во 23:39 ---
Испаѓа дека ептен го бранам, ама тежок хејт му удривте и тоа неправедно.

Буквално така испаѓа ако некој ги прочита овие 2-3 страни :)
грифин има висок FG % пошо куца само...незнае да шутне...од 10 коша шо ќе ги даде 9 му се со куцање... Затоа му стои висок процент...пошо неможеш да кажеш дека има висок шут од поле дека ќе шутне два пати еден ќе даде.... затоа.... Иначе тоа ти кажува...на крај се глеа кој е побитен... Во кого се има доверба... И како лав не игра под кош ? од каде тогаш +12 скока по натпревар? ако не игра под кош нема да има скокови..

Дефинитивно омилен клуб оваа сезона во НБА ми се Минесота цела петорка а и голем број резерви им се белци шо е реткост во НБА обожавам да ги гледам

Дефинитивно омилен клуб оваа сезона во НБА ми се Минесота цела петорка а и голем број резерви им се белци шо е реткост во НБА обожавам да ги гледам
Те исплашил изглеа тебе некој црнец па затоа ги сакаш Минесота. :D

Те исплашил изглеа тебе некој црнец па затоа ги сакаш Минесота. :D
Не бе навивам за Оклахома и тоа почна онака безврска од првата година кога ја добија франшизата кога беа отепани и ги одрав во кладилица факање и уз муабет со колегите за кој тим навиваш за Оклахома и онака за нив сум од тогаш .Ме нервираат овие ќумурите особено тие на Мајами не можам да ги поднесам кај шо се лигават иако се екстра играчи едноставно ми се гадат кога ги глеам.

Не е фер да се споредват оти се различни типови на PF, али кога јас би ете бирал кој сакам да игра во мојот тим, би го одбрал Грифин. Дечкото како шо би рекле американците е повеќе impact player од Лов. Буквално можи да го падни моралот на цел противнички тим со едно забивање. А и не дека тоа што е атлетски граден му дава предност. Дечкото е чудовиште кога ќе прими топка близу рекетот и има супериорни post up потези. Лов е подобар скокач и шутер за 3 , и тоа catch and shoot тип на шутер. Затоа е и полесно да се брани и да се постави одбрана против него.

blake griffin imal superiorni post up potezi...ova duncan ako go cue ke go moca od keramidi...koj post up potezi gi ima griffin be ahahahaha....floper

zhalno e kako go praat mega dzvezda i igraciste samo radi atletskite predispozicii...neka igrase vo 90tite da vidam kolku ke funkcionirase koa imase 4ki i 5ki....

483156_501598133213076_1388602348_n.png

Али затоа утре Лејкерс - Никси
:drk:

blake griffin imal superiorni post up potezi...ova duncan ako go cue ke go moca od keramidi...koj post up potezi gi ima griffin be ahahahaha....floper

zhalno e kako go praat mega dzvezda i igraciste samo radi atletskite predispozicii...neka igrase vo 90tite da vidam kolku ke funkcionirase koa imase 4ki i 5ki....
Види, Грифин не е до толку слаб играч колку што се збори на темава. Но, членот кој го носи неговото име го напраи Кевин Лав послаб од Синиша Аврамовски, емпти статс, ужасни проценти дрн дрн јариња. Да беше емпти статс и да не го биваше немаше да игра за Америка на ОИ. Значи резиме, и Грифин е добар играч и Лав е добар играч, е сеа тука е прашањето на вкусови. Некој сака атлетичари кои куцаат и имаат атрактивна игра, некој( на пример јас) сакаат паметни и интелигентни играчи со добар шут и до добра пост ап игра. Така да џабе е да се споредуваат овие двајца кога имаат различни стилови на игра. Само да кажеш дека Лав е емпти статс играч треба апла да не се разбираш од кошарка или да си прво одделение со намалено поведение на полугодие, трето нема.

грифин има висок FG % пошо куца само...незнае да шутне...од 10 коша шо ќе ги даде 9 му се со куцање... Затоа му стои висок процент...пошо неможеш да кажеш дека има висок шут од поле дека ќе шутне два пати еден ќе даде.... затоа.... Иначе тоа ти кажува...на крај се глеа кој е побитен... Во кого се има доверба... И како лав не игра под кош ? од каде тогаш +12 скока по натпревар? ако не игра под кош нема да има скокови..
ти ако ги имаш гледано клипси ова сезона барем еднаш јас го сечам и ја постирам сликата тука

грифин ова сезона е еден од најдобрите шутери од пола дистанца
еве ти факт, од хупс дата -

Blake Griffin is shooting 54 percent from 10-15 feet this year and 41 percent from 16-22 feet.

И не шутира два пати како шо рече ти, туку 4 и пол пати по просек што е доста многу за некој наречен само забивач.

Лов ти е 70 проценти од 10-15 ама само 18 проценти на 16-23 и шутира дури 5 и пол тројки по натпревар на 30 проценти... буквално го ебава тимот.

ти ако ги имаш гледано клипси ова сезона барем еднаш јас го сечам и ја постирам сликата тука

грифин ова сезона е еден од најдобрите шутери од пола дистанца
еве ти факт, од хупс дата -

Blake Griffin is shooting 54 percent from 10-15 feet this year and 41 percent from 16-22 feet.

И не шутира два пати како шо рече ти, туку 4 и пол пати по просек што е доста многу за некој наречен само забивач.

Лов ти е 70 проценти од 10-15 ама само 18 проценти на 16-23 и шутира дури 5 и пол тројки по натпревар на 30 проценти... буквално го ебава тимот.

alo klupata e toa sto gi vadi clipers i paul...da ne e jamal crawford i barnes so od koa si otide od lakers podive...ovie niso nema da bidat....edino neznam zaso im e odom ja bi go izbacil odma dzabe pari zima..

Абе остајте веќе темата Грифин-Лов пуштајте да гледате НБА... 11 саати кошарка без да испуштиш ниеден момент од ниедна утакмица. Ова задоволство не се нуди секој ден!!!

Абе остајте веќе темата Грифин-Лов пуштајте да гледате НБА... 11 саати кошарка без да испуштиш ниеден момент од ниедна утакмица. Ова задоволство не се нуди секој ден!!!
Ќе има на Спорт Клуб НБА маратон или послабо ?

Лејкерс-Никс сигурно... а мислам дека и продолжуват со Мајами и Оклахома

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom