NBA Сезона 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Овој малиов го прае истото што и Блејк, можда и подобро, да го има Крис Пол у Екипа ќе Арон Гордон ќе биде подобар од Кевин Лов или не, чекај збунет сум ....

:pos:

Шала на страна, глеј те го детево, му предвидуваа многу светла иднина
Го гледав другарчето одамна и читав многу добри коментари за него па и јас мислам дека има многу светла иднина од она што може да се виде на видеото де... :)

еве ви уште еден надежен кошаркар, уште е мал ама има страшна техника и брзина

Спарси му посакаа топло добредојде на Дирк Новицки. Со 38 поени разлика ги плеснаа и постигнаа нов клупски рекорд со 20 тројки на еден натпревар.

za dalas prstenot znacese propast ke im trebaat use mnooogu godini za da stignat pak do finale i moznost za nova titula..

9, member: 7275"] Тоа ти е реалноста да не е CP3 во Клиперс, Грифин ќе има минимум 6-8 поени по натпревар помалку од сега.
Епа тогаш како ќе ги објасните 22та поени и 12 скока во неговата руки сезона. Или тие не се рачунат пошто не влегоја Клипси во плејоф? Епа тогаш кажи зошто треба да ја сметаме за нешто посебно статистиката на Кевин Лов. Ајде кажи ми Ногу ме интересира.[/quote]
пошо ваков шут што решава утакмицата Блејк тешко дека ќе шутне....

Епа тогаш како ќе ги објасните 22та поени и 12 скока во неговата руки сезона. Или тие не се рачунат пошто не влегоја Клипси во плејоф? Епа тогаш кажи зошто треба да ја сметаме за нешто посебно статистиката на Кевин Лов. Ајде кажи ми Ногу ме интересира.
пошо ваков шут што решава утакмицата Блејк тешко дека ќе шутне....[/quote]

ova na nba 2k13 doma griffin koa ke si go naprai sam igracot shooter moze nekad ke pogodi...

Блејк е моментално во подобра форма од Лов(после повреда) ама дај не глуши дека е подобар играч од него. Голем такво ако имал толку поени и скокови во руку сезоната. Види колку имал изгубени топки.. Не е се во тоа колку пати ке ја закуцаш за натпревар и ке добиеш аплаус.. Незнам дали играш кошарка и си го гледал(пaзел) Лов како работи во одбрана за тимот, тоа Блејк го нема.. Блејк е корисен само кога е во напад од тројка до аут линијата под кош.. Глеам дека си фан негов и навиваш за клиперс и пак ке имаш своје мислење ама тоа е тоа.. Сите овде ти викаат дека Лов е подоминентен играч од Блејк.. :)

Некоа споредба..
http://hoopsgrind.com/2012/03/05/kevin-love-vs-blake-griffin-analyzing-every-possession-4/
сериозен си?

И тоа е една утакмица, еве ти ги сите 8 досега помеѓу Лов и Блејк.
http://www.basketball-reference.com/play-index/h2h_finder.cgi?request=1&p1=griffbl01&p2=loveke01
--- надополнето: 24 декември 2012 во 21:48 ---
Пак никој не ми одговори на прашањето, како што и очекував.
Освен 2-3 членови кои и ретко постираат тука, вие другите немате никаква врска од нба а и од кошарката воопшто. Незнам зошто губам време тука.

сериозен си?

http://www.basketball-reference.com/play-index/h2h_finder.cgi?request=1&p1=griffbl01&p2=loveke01
Освен 2-3 членови кои и ретко постираат тука, вие другите немате никаква врска од нба а и од кошарката воопшто. Незнам зошто губам време тука.
ти кажав ја зашо е боље.... Грифин тешко дека ќе има вакви шутеви што решаваат утакмица....
или поубаво ти е кога игнорираш кога ти даваат факти ?

Ova li e igrac be ziti majka????

David lee ubavo mu objasni STOP FLOPPIN BIATCH!!!

сериозен си?

Чекај малце да те прашам нешто во ова што го стави во што е подобар Грифин од Лав ? Само во процентот за шут . Во слободни е каде каде подобар Лав од Грифин , а и во шутот би бил подобар да шутира и Грифин за 3 поени колку што шутира Лав . Во скокови го јаде на големо , а Грифин е подобар само во turnovers ! Немој бе не се прави глупав самиот или ајде да ти признаеме ти си стручњак ние врска немаме од НБА и од Кошарка .:facepalm:

сериозен си?

Дечко.. Па ти статистики ми вадиш.. Прочита што напишав погоре? Луѓето почнаа да ставаат и видеа за да видиш дека Блејк не е како Лов clutch играч..

Не е фер да се споредват оти се различни типови на PF, али кога јас би ете бирал кој сакам да игра во мојот тим, би го одбрал Грифин. Дечкото како шо би рекле американците е повеќе impact player од Лов. Буквално можи да го падни моралот на цел противнички тим со едно забивање. А и не дека тоа што е атлетски граден му дава предност. Дечкото е чудовиште кога ќе прими топка близу рекетот и има супериорни post up потези. Лов е подобар скокач и шутер за 3 , и тоа catch and shoot тип на шутер. Затоа е и полесно да се брани и да се постави одбрана против него.

Не е фер да се споредват оти се различни типови на PF, али кога јас би ете бирал кој сакам да игра во мојот тим, би го одбрал Грифин. Дечкото како шо би рекле американците е повеќе impact player од Лов. Буквално можи да го падни моралот на цел противнички тим со едно забивање. А и не дека тоа што е атлетски граден му дава предност. Дечкото е чудовиште кога ќе прими топка близу рекетот и има супериорни post up потези. Лов е подобар скокач и шутер за 3 , и тоа catch and shoot тип на шутер. Затоа е и полесно да се брани и да се постави одбрана против него.
e тука си грешка... Лав не само што може да доминира под кош туку има и шут од поле...нешто што е Грифин e Ужасен....башка НБА е тоа..... Срамота е едно куцање да те демотивира...тоа само за публиката е... Башка ако го затворат Лав под кош ќе извади шут од дистанца... Кажи ми што ќе прави Грифин ако го затворат под кош? башка 99 % од тренерите би му дале одлучувачки шут на Лав него ли на грифин...тоа не ти кажува многу ?
--- надополнето: 24 декември 2012 во 23:27 ---
еве ви уште еден надежен кошаркар, уште е мал ама има страшна техника и брзина
Little Nate Robinson :D

e тука си грешка... Лав не само што може да доминира под кош туку има и шут од поле...нешто што е Грифин e Ужасен....башка НБА е тоа..... Срамота е едно куцање да те демотивира...тоа само за публиката е... Башка ако го затворат Лав под кош ќе извади шут од дистанца... Кажи ми што ќе прави Грифин ако го затворат под кош? башка 99 % од тренерите би му дале одлучувачки шут на Лав него ли на грифин...тоа не ти кажува многу ?
Како ке го затворат Лов под кошот, кога тој не игра под кошот ? Мислам дај сериозно. Лов е скокач - ако добие офанзивен скок дава кош. Put backs. За која доминација ми збораш. Тој влегва во рекетот само кога ке треба да се избори за скок. Нема никаква post up игра.
Грифин има ужасен шут од поле ? Како е возможно тогаш да има над 50% реализација ако е ужасен ? Зборам за шут - не за забивања. За Грифин кажав шо е под кошот да не се повторам - влечи дабл тим во спротивно мн тешко се брани. 99% од тренерите би му дале да шутни на Лов оти Лов е шутер, тоа не го прави подобар. Колку често гледаш победничи шут да се деси внатре во рекетот ? Скоро секогаш е шут од дистанца.
--- надополнето: 24 декември 2012 во 23:39 ---
Испаѓа дека ептен го бранам, ама тежок хејт му удривте и тоа неправедно.

Тодор Гечевски>Блејк Грифин. :icon_lol:

Буквално така испаѓа ако некој ги прочита овие 2-3 страни :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom