NBA Playoffs 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2013

• Вкупно гласачи
    194
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Браво за Индијана, многу оддамна реков дека Мајами им се пациенти и ми е мило што сите тимови со суперстари отпаднаа, уште Леброн да си оди дома и да гледаме прекрасно финале.

Ако Индијана со ваков млад тим и практично без клупа го освојат финалето им симнувам капа.

Редно време е некој да ги приземји Мајами.

Толку од Мемфис,имаа шут за победа,а не можеа да напраат една чиста акција за кош.У продужението,тотално се изгубија,усtвари Паркер ѓи уништи:cuc:.Попович уште еднаш докажа дека у моментов е најдобриот тренер у NBA.

Џабе и +16 на крај на прва четвртина за Мемфис,од втора четвртина па до крај Сан Антонио си ја играа својата игра и повеќе од заслужено победија,Данкан играчиште колку е фокусиран човекот а баш сега се разведува со жена му,иначе девојка му е од средно школо,треба машина да си за такво нешто.

Џабе и +16 на крај на прва четвртина за Мемфис,од втора четвртина па до крај Сан Антонио си ја играа својата игра и повеќе од заслужено победија,Данкан играчиште колку е фокусиран човекот а баш сега се разведува со жена му,иначе девојка му е од средно школо,треба машина да си за такво нешто.

Тоа се вика прав професионалец, не дозволува работите од приватниот живот да му влијаат врз професионалниот. :)

Данкан а.к.а. Рос од пријатели. :icon_lol:

Баш ми е криво за Мемфис погледав синоќа до кај 3.30 после не можев заспав,убаво почнаа си водеа,сабајле читам на продолженија изгубиле. :(
Добро секако големо искуство е ова,следна година да го земат Рики и гајле немаат. :)

Ги потрошија куршумите во прва четвртина гризлис

Sent from my ST21i using Tapatalk 2

Toa спарси цареви. Ептен се покажа искуството и добриот тренер. Поп дефинитивно еден од најдобрите тренери во историја на НБА. Почнаа катастрофално и ја седна цела прва петока на клупа и играа со резерви. Се виде во втора четвртина дека ќе биде доста тешко на Мемфис ќе им оди ептен изгледаше на пресврт и не ме изненади што тепаа Спарс.
Спарси во Финале се надевам со Инди ама реално пак Мајами е фаворит.

Проблемот со мемфис е тоа што немаат go-to-guy. Немаат константен играч што дава 15-20 поена по ноќ. Можеби Конли има просек 15 поена и е одличен дефанзивец ама знае често да игра топло-ладно. Единствениот играч кој го имаат е Рендолф кој моментално ништо не може да направи против Данкан. Цела петорка им е дефанзивно ориентирана, нешто слично како Булс што беа оваа сезона, па затоа и беа во последните 5 по постигнати поени по утакмица.

Проблемот со мемфис е тоа што немаат go-to-guy. Немаат константен играч што дава 15-20 поена по ноќ. Можеби Конли има просек 15 поена и е одличен дефанзивец ама знае често да игра топло-ладно. Единствениот играч кој го имаат е Рендолф кој моментално ништо не може да направи против Данкан. Цела петорка им е дефанзивно ориентирана, нешто слично како Булс што беа оваа сезона, па затоа и беа во последните 5 по постигнати поени по утакмица.

problemot so memfis e so go nemaat toni parker....

Според мене да не го направеа трејдот на сред сезона со кој си отидоа Ellington,Speights i Gay реално ке беше да се најдат во финалето.

Според мене да не го направеа трејдот на сред сезона со кој си отидоа Ellington,Speights i Gay реално ке беше да се најдат во финалето.

Епа јебига стиснати се, не сакаат да плаќаат луксузна такса, сега нека си го драпаат мевот.
Не дека вака се слаби, напротив имаа подобар скор после трејдот, ама не можеш да го споредуваш принс со геј.

Епа јебига стиснати се, не сакаат да плаќаат луксузна такса, сега нека си го драпаат мевот.
Не дека вака се слаби, напротив имаа подобар скор после трејдот, ама не можеш да го споредуваш принс со геј.

Па нив не им беше примарна цел да најдат директна замена за Геј, или таканаречено глава за глава, туку од неговиот трејд да соберат неколку играчи што ќе уклопат нивниот систем. Само според мене можеа и повеќе да ќарат, али они си знаат најдобро. И вака не им е лошо али сеуште не се зрели за влез во големото финале, убаво објасни некој погоре што им е потребно во моментов.

денес недела си реков порано ќе дават, гледам пак 2 и пол...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom