NBA Playoffs 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2013

• Вкупно гласачи
    194
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
толку посакуваниот брејк е напраен,филдхаус ќе врие наредните две

Хибертосаурусот :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

p.s. superstar in a making
го прати на бајачка брдменот

Штета за Индијана сега 2-0 ќе си водеа,итоа повеќе од заслужено.

Ама ај,ако ги добијат следните 2 дома практично и ќе ја добијат серијава.

Мада не смее да се потценува Мајами,и Чикаго им направи брејк па посл видовме што ги снајде.

Не смее човек да го окриви Леброн затоа што буквално сам играше и сам го држеше Мајами во егал. Али мене многу повеќе ме фасцинира играта на Индијана. Каква тимска хемија имаат овие момци тоа е неверојатно, ме потсеќаат на Детроит од 2004. Џорџ...ете колку може една повреда на клучниот играч во тимот и воедно прва ѕвезда да биде среќа во несреќа за тимот. Да не се повредеше Грејнџер немаше да го гледаме ова од Џорџ, ќе беше само во сенка на Грејнџер. Страшно, прав лидер, игра со муда, се бори како лав, секоја чест за момаков.

И мора да се спомене Хиберт, човеков нигде го немаше скоро 90 утакмици од почетокот на сезоната и наеднаш се разбуди кога е најпотребно, против Мајами. Две монстер партии од негова страна, ако продолжи вака Мајами сериозно ќе треба да се запрашаат за нивниот пласман понатаму.

Ќе бидам искрен и ќе кажам дека Индијана има реални шанси за пласман понатаму, не само поради тоа што имаат брејк туку и поради тоа што имаат игра за Мајами. Да беа малку поприсебни сега ќе беше 2-0 и со една нога ќе беа во големото финале. Имаат Мајами проблеми со добрите дефанзивни тимови и со тимовите кои имаат добри високи играчи, така да нема да им биде воопшто лесно против Инди. Сега следат две утакмици во Индијанаполис, ги очекува прав пекол Жешките.

леброн во кливленд Vol. 2
колку и да ја шитна утакмицата на крај, он ги носеше на грб мајами цела утакмица
бош треба да се бута под кош за офанзивни, да игра во рекет, не да ми фрла тројки безвезе
вејд исто е дупка од последниов дел на сезоната па се до сега, а играше во старата форма цела сезона, али ајде со повреда се ебава
врти сукај, истата песна од лани. како шо стојат работите тешко дека мајами ќе ги мине индијана. не гледам кој би го сопрел под кош хиберт, и вест
жално за леброн, дава се од себе, додека другиве го скршија обрачот од цигли

Баш ми е мило за Индијана, супер ке биде ако влезат во финале.
Како што реков на почеток, така и сега, Хиберт за мене е клучот во оваа серија, нема човек што може да го задржи кога ке се разигра, пред се има многу влијание тие неколку сантима повеке што ги има над другите НБА центри и премногу е тежок за чување. Само да не затаи наредниве утакмици, како што правеше цела сезона, тоа ми е страв :cenzura:.
Реално Бош не може да го чува, а Андерсен сигурно нема да игра повеке од 20-25 минути.

Тооо Индијана. Пол Џорџ мајсторе :cuc:
Ме мрзи да си го барам постот уште од лани, кога пишав дека е најдобар куцач во НБА. Впрочем лани играта му се сведуваше само на тоа. Оваа година растура на секое поле, прав лидер е во тимот. Индијана само треба сега да го трејда Грејнџер, додека сеуште има вредност и да земе добар играч за ротација.

многу бизарно ми беше после забивката на џорџ и тројката на леброн, нешто треш ток па после леброн рака му пушта :facepalm:

леброн во кливленд Vol. 2
колку и да ја шитна утакмицата на крај, он ги носеше на грб мајами цела утакмица
бош треба да се бута под кош за офанзивни, да игра во рекет, не да ми фрла тројки безвезе
вејд исто е дупка од последниов дел на сезоната па се до сега, а играше во старата форма цела сезона, али ајде со повреда се ебава
врти сукај, истата песна од лани. како шо стојат работите тешко дека мајами ќе ги мине индијана. не гледам кој би го сопрел под кош хиберт, и вест
жално за леброн, дава се од себе, додека другиве го скршија обрачот од цигли

Тоа што Бош шутка тројки јас мислам дека е одлука на Сполстра. Сигурно има приметено дека Бош не можи да се снајди офанзивно против Хиберт во рекет па затоа пробува да го извлечи надвор,за да има простор за влегвања на Леброн и Вејд. Арно ама Хиберт ниту можи да брка чоек,ниту па сака да го напушти обрачот,и затоа се отвара простор за шут на Бош кој и не е така лош шутер

Големо искуство е ова за Џорџ, имаше супер сезона и дуелот со еден од најдобрите само ќе му помогне на патот да стане суперѕвезда. Со повредата на Гејнџер си доби шанса за повеќе минути и имаше голем напредок. Може да игра 3 и 2 и да претставува голем мисмеч за разни екипи, разновиден офанзивен арсенал, еден од најдобрите периметарски дефанзивци и одличен ол араунд играч. Наредната сезона ќе биде уште подобар.

многу бизарно ми беше после забивката на џорџ и тројката на леброн, нешто треш ток па после леброн рака му пушта :facepalm:
не беше треш толк у прашање, му дае рука за куцањето и му се извинил за ''случајната'' тројка која дојде веднаш по куцањето. Ја така разбрав, добри другарчиња се они, а и нема основа тука за треш муабет, после таков потег на Џорџ.

абе добро и баркли и џордан беа другарчиња ама не се лигаеа на сред утакмица онака... ама добро таква ја напраја лигата сега за се технички и казни...
rivals on court, friends off court... така треба да биди... а не да му се извинва за тројка шо дал. да фак

Заебанција бе човек. Нема сигурно намрштени и немќори да бидат цела утакмица.

(не знаев кај да го ставам)
tVdHg.gif

ಠ_ಠ ಠ_ಠ ಠ_ಠ ಠ_ಠ

абе добро и баркли и џордан беа другарчиња ама не се лигаеа на сред утакмица онака... ама добро таква ја напраја лигата сега за се технички и казни...
rivals on court, friends off court... така треба да биди... а не да му се извинва за тројка шо дал. да фак
Мене баш ми се допадна ова меѓу леброн и пол џорџ. Повеќе ми беше глупо кога оној од Индијана скокна и го закачи Леброн мислам дека дури и сакаше да го задржи па нешто се закошка и доби техничка. Несакам кога се курчат и караат на терен. Инаку Индијана ми изгледаа малку поголеми хејтери Мајами беа покул. Инаку супер играат Инди баш би сакал да идат во финале и се разбира да изгубата од спарси. Но желби се едно и што е реално е друго. Сеуште сметам дека Мајами се главен фаворит за титула. Ама ќе им биде мноооогу тешко со Инди. Мајами играат лошо минус Леброн. Инди се добри во одбрана посебно под кош Хиберт царува а им иде и на периметар. Најголема страмота за Мајами е процент на слободни фрлања...страмота со тој %. Лошо играат но поентата со слободни ми е ај ако имаат лошо % од поле може Инди игра добро ама од слободни...страмота кога изведуваат слободни Хиберт не им стои под кош :facepalm:.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom