NBA Playoffs 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2013

• Вкупно гласачи
    194
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
28jl655.jpg

Кој имбецил е кармело еј, овие од индијана го удвојуваат а он место да ја додаде мора да ја промаше.Колку се само променливи, значи една ноќ имаат 3 базер битери од центарот а наредната 2 ебени тројки не можат да погодат.Мело и Смит ептен го силуваат шутот и баш против најдобрата периметарска одбрана во лигата(39% шут од поле на противници).Ако продолжат вака можат и метла да јадат.Мело 10-28 и Смит 4-15.18 промашени шутеви на мело во една игра, додека леброн има 18 вкупно промашени во целата прва рунда.И после заслужувал Мело да земе МВП пред Дурант и Леброн.
Инаку според мене останатите 3 би требало да бидат Мемфис во 7, Голден Стејт во 6 и Булс во 6 :P

Мемфис премногу форсираа на крајот под кошевите, преку гасол и рендолф.. ибака одлично изигра во одбраната но само на крајот, претходно тапа.. шутот му беше ужасен.. сепак мислам дека ке ја добиеме и втората..

Кој имбецил е кармело еј, овие од индијана го удвојуваат а он место да ја додаде мора да ја промаше.Колку се само променливи, значи една ноќ имаат 3 базер битери од центарот а наредната 2 ебени тројки не можат да погодат.Мело и Смит ептен го силуваат шутот и баш против најдобрата периметарска одбрана во лигата(39% шут од поле на противници).Ако продолжат вака можат и метла да јадат.Мело 10-28 и Смит 4-15.18 промашени шутеви на мело во една игра, додека леброн има 18 вкупно промашени во целата прва рунда.И после заслужувал Мело да земе МВП пред Дурант и Леброн.
Инаку според мене останатите 3 би требало да бидат Мемфис во 7, Голден Стејт во 6 и Булс во 6 :P
Тоа е тоа,екипа што живее од шит. умира од шут.Они ако им иде тешко тебе,може 20 и кусур тројке да примиш,ама ако влезат у контра ритам,е тогаш:свиркам::D.

Вечер Мајами-Булс, би бил задоволен ако успееме 1-2 победи да направиме во серијава, стварно предобра екипа се Мајами, со преголем ростер исполнет со квалитетни играчи....Не сум сигурен дали Денг ќе игра, ама ако игра треба почесто да го очекуваме на Power Forward пошто многу често Леброн за Мајами игра на таа позиција, а сигурно нема Бузер да го чува Леброн. Како и да е ќе биди интересно да се следи серијава

Мемфис ќе иде даље според мене. ОКЦ без Вестбрук се далеку послаби, ги нема некако тие брзи поени од контра напади. Реално, вчера далеку подобро изигра Мемфис, но тоа ти е кога имаш играч како Дурант во тимот, една мајсторија во битен момент ти носи победа.

Освен тоа, во плејофот и те како им е потребен Харден од лани на Оклахома, Кевин Мартин воопшто не се споредува со Харден. Тоа е уште еден хендикеп за ОКЦ.

Голема штета беше за сите повредени играчи во плејофот сезонава , па моравме да гледаме плејоф без Коби,Роуз,Галинари,Рондо,Вестбрук, па и Дејвид Ли се повреди.....колку поинтересно би било доколку сите овие настапуваа но тоа е...

финале Индијана Мемфис :D смак света!:D
Ова ми е желба ... ма да мечките ќе испаднат од Дјурант...

Сан Антонио сигурно освојува на запад,кој ќе игра финале со нив не мења нешто многу,моментално Мемфис понезгодни ќе им бидат,пред 2-3 години испаднаа од нив.

New York-San Francisco најдобро финале е Нај кул финале...најфини градови се...А не Сан Антонио- Мајами... Кравари против Кубанци и Пензионери.:D

штерн ќе се самоубие ако биди финале мемфис-индиана и можно е да имаме уште еден локаут
т.е 'ratings disaster'
--- надополнето: 6 мај 2013 во 18:19 ---
Сан Антонио сигурно освојува на запад,кој ќе игра финале со нив не мења нешто многу,моментално Мемфис понезгодни ќе им бидат,пред 2-3 години испаднаа од нив.
абе така ако прајме, мајами освојва нба сигурно, со кој ќе игра финале не менва многу...

нормално дека менва... а и се бидва, спорт е ова.

Пазите статистика Голден Стејт има изгубено 29 пати по ред во Сан Антонио немаат победа на гости кај спари веќе 15 години. :cautious: Ама никогаш не се знае...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom