NBA Playoffs 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2013

• Вкупно гласачи
    194
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Само што Роуз, Ноа и Денг се едно 3-4 класи појаки.
Инаку Ноа да прочита за споредбава со Ашик сигурен сум дека ќе се почуствува навреден. :)
парсонс ова година подобар од денг е.

Хјусто си ги исполнија очекувањата оваа година, ако продолжат вака ке станат одличен тим. Мене ми се слични многу на Булси во поглед на играчите: супер ѕвезда на бек(Харден-Роуз), добар центар што пред се игра во одбрана и скока(Ашик-Ноа) и крило што многу често знае да даде по 20-25 коша кога главниот играч е повреден или не е во игра.(Денг-Парсонс) Е сега да, им фали едно високо крило и играчи од клупа. А незнам ни дали ке можат да тераат до крај со овој тренер. Факт е дека тимови што играат кошарка со многу примени и дадени поени не стигнуваат далеку...Феникс неколку години го тераше тоа со Дантони, ама најмногу што стигнаа им беше конференциско финале.
комплетно се различни од булси....булси е во топ 3 дефанзивни тимови во лига а хјустон на тоа поле можеби се меѓу најслабите тимови во лигата.... Харден-роуз? немој ваква работа...харден е одличен во офанзивна..али дефанзивно е многу слаб...додека роуз има и одбрана и офанзива...исто и со Парсон денг....Денг е меѓу најдобрите дефанзивни играчи во лига...А Ашик да беше боље од ноа булси немаше да го пуштат....Ашик ја нема ни приближно енергијата која ја внесува на теренот......и јас ги сакам рокетси сезонава али па ќе кажам воопшто не се слични на булс...

The awkward moment when there's a clown sitting next to Taj Gibson. :pos:
482604_411257635648352_587871737_n.jpg

нејт мора во второ да спобудали иначе ова оди 7ма текма во бруклин каде шо тешко дека булси ќе тепат...
од 3-1 само 8 тима се вратиле во историјата досега

Одлична игра на Бруклин во прво. Очекувам неизвесна утакмица до крај со големи можности за продолженија.

Со 6 играчи играат, ако Чикаго победи ќе биде сензација невидена. А и од тие 6 што играат тројца се болни.

и опет две судиски грешки во последните секунди во корист на голден стејт, шо на крај значеше елиминација на денвер
не дека денвер беа нешто посебно во оваа серија, потфрлија најмногу во одбрана, али ипак 2 од 4те победи на голден стејт, беа со помош на судиите
не ги мразам голден стејт, напротив една од поомилените екипи ми е од западот
требаше да се оди на мајсторка оваа серија, пошто беше една од најинтересните серии во првата рунда

Denver sami se krivi za porazot.Na tolku los suterski den na Klay i Curry koj nemase nad 30 kosa sto mu e nekoj standard ne mozea da gi porazat.Na poluvreme Klay i Curry zaedno imaa 1/10 a Denver samo dva kosa prednost imase..4/4 im tekna deka pod kos treba da vlagaat no sto vredi koga 3/4 sutiraa samo jump shots pa Golden State napravi ogromna prednost..A Lee duri igrase ne mi se veruva.Prognoziraa 3 meseci da bide out toj posle nekolku dena se vrati.Iako samo minuta i pol igrase sepak losa procenka napravi nekoj. :-)

Бостон треба да го потврди денес брејкот,па после во мајсторче што биде нека биде,исто и Хјустон.

Мемфис и Индијана ќе ги решат сериите денес мислам.

Хохоооооо Џони Вајсмилер морав брат, ептен ми е мерак што пројдоа Голден Стејт, не дека ги мразам Денвер али посимпатична екипа ми се Голден Стејт, башка многумина ги потценуваа и не им даваа некакви шанси против Денвер. :D
Бај д веј мислам дека последма екипа што се вратила од 3-1 е Феникс и тоа против Лејкерси 2007 или 2006 не сум сигурен да не гуглам сеа. Голема е веројатноста и Бруклин да го направи тоа.

http://forum.kajgana.com/threads/nba-Сезона-2012-2013.64303/page-207

како шо гледам на страниве само јас погодив дека вориорс ќе тепат дури и резултатот го погодив 2-4

сите другите ја имавте како чистка за денвер или 4-1

така да СИТЕ ги потценивте

Ја не пишав нигде за ниедна серија како ќе заврши. Знам пред да заврши регуларниот дел зборев дека Бруклин ќе испадне од Атланта ама не се погодија да играат за жал. А за Денвер и Голден Стејт типував на Голден Стејт, не знам дали имам пишано тука али типот ми одеше на Вориорси.
П.с. Вечер навивам за Бостон, Атланта, Оклахома и Клиперс, да гледаме 7ма текма на сите 4 дуели.
Едит: Сеа глеам сум пишал дека Кари ќе им ја дупне главата на Денвер. :ROFLMAO:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom