NBA Playoffs 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2013

• Вкупно гласачи
    194
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Tale of 2 L.A. teams: Lakers - 3rd worst season since the NBA-ABA merger. Clippers - best season since moving to L.A = SAME RESULT.
Западот ќе биде многу поинтересен за глеање баш ме интересира што ќе смисли попович за кари :)

Me заебаваш, мислиш дека може ГСВ да напраи нешто у дуелов ??

Една победа максимум им давам...
--- надополнето: 4 мај 2013 во 11:31 ---
Во втора рунда од плејофот после 13 години
Пишав дека очекувам 4-1 ама и со 4-2 сум задоволен
Секоја чест за Приџони, одличен натпревар
Сега со Индијана да почниме со 2-0 во Медисон за да биде полесно
Прогноза 4-2, освен ако не го вратат Реџи Милер :D

:pos:

Mу знае душата на Спајк Ли

Тешко Вориорси против Спарси, максимум една-две победи им давам.

Дејвид Ли, кој си го повреди колкот во првата игра и за кого докторите изјавија дека ќе биде отсутен 5 месеци поради операција изјави дека би можел да игра против сан антонио а во последната утакмица против денвер играше 2 минути.:eek::cuc:
А Роуз веќе година и 1 недела откатко се повреди не е ниту помислил за враќање назад, додека половина тим има настинка, робинсон повраќа за време на тајм аут, кирк не може да оди, ноа игра со една нога а денг бил на испитување за менингитис.

Me заебаваш, мислиш дека може ГСВ да напраи нешто у дуелов ??

Една победа максимум им давам...
Јасно е дека Спарс се огромни фаворити во дуелов, а мислам сеа без Вестбрук дека и во цела конференција се фаворити n.1, интересно типче ми е Кари, затоа и мислам дека ќе биде интересно да видиме колку може да го носи тимот без Ли.
Мислам дека финале на запад ќе биде Мемфис-Спарс, некако ОКЦ ептен паднаа одкако им се повреди Вестбрук.

Јасно е дека Спарс се огромни фаворити во дуелов, а мислам сеа без Вестбрук дека и во цела конференција се фаворити n.1, интересно типче ми е Кари, затоа и мислам дека ќе биде интересно да видиме колку може да го носи тимот без Ли.
Мислам дека финале на запад ќе биде Мемфис-Спарс, некако ОКЦ ептен паднаа одкако им се повреди Вестбрук.
Според кладилници МИА САС е најверојатно финале а шансите на Мемфис и ОКС им се окулу 50/50 за победа во нивната серија. Очигледно поинтерено ќе биде ОКС и Мемфис од ГСВ и САС ама не се знае... А на исток само Никс има шанси со Мајами...Лично сакам Спарси да земаат титула ама Мајами се дефинитивно подобри и убедливи фаворити.
Инаку интересно 3 тима се комплетно здрави за плејоф Мајами Спарси и Мемфис...повредите очигледно се клучен фактор. Лејкери Чикаго и Бостон се најдобар пример за тоа. За време на редовна сезона постојано ги пазеа играчите на САС и МАјами и за најмала ситница не играа по неколку мечеви...или со многу скратени минутажи.

Тешко Вориорси против Спарси, максимум една-две победи им давам.
И со Нагетс така им даваа
--- надополнето: 4 мај 2013 во 12:41 ---
Tale of 2 L.A. teams: Lakers - 3rd worst season since the NBA-ABA merger. Clippers - best season since moving to L.A = SAME RESULT.
Западот ќе биде многу поинтересен за глеање баш ме интересира што ќе смисли попович за кари :)
Лани имаа подобра сезона Клипси, и во времето на Елтон Бренд кога од Санси несреќно изгубија во втора рунда...

Не ги отипушувајте пред време Голден Стејт, Кари може далеку да ги однесе.;)
Исто и Мемфис се супериорни, како само им се погодија, дечките со лобовите против најјаката одбрана во рекетот, колкав само missmatch за Клиперс.
Инаку овој дечко е иднината на Хјустон.
i

Остај што го заебваме него и Џереми, Чендлер претставува вистнски дијамант од пронајден во 1 тон обични каменчиња.Многу добри одлуки имаа скаутите и генералниот менаџер на Хјустон оваа година, земаа сурови таленти со голем потенцијал и плус имаат доволно кап за да земат солиден стартен крилен центар бидејки тоа сега најмногу им фали.

хаха не ја гледав вчера ОКЦ- Хјустон сеа гледам на хајлајтс, Перкинс и Гарсија нешто се закашкале и судиите дури одредват шо да дат, Перкинс зема склекови да прај :pos:
--- надополнето: 4 мај 2013 во 12:46 ---
--- надополнето: 4 мај 2013 во 12:51 ---
Дејвид Ли, кој си го повреди колкот во првата игра и за кого докторите изјавија дека ќе биде отсутен 5 месеци поради операција изјави дека би можел да игра против сан антонио а во последната утакмица против денвер играше 2 минути.:eek::cuc:
А Роуз веќе година и 1 недела откатко се повреди не е ниту помислил за враќање назад, додека половина тим има настинка, робинсон повраќа за време на тајм аут, кирк не може да оди, ноа игра со една нога а денг бил на испитување за менингитис.

t7zb27.jpg

Ич не го сакав Перкинс додека играше во Бостон, ептен беше/е ограничен во напад. Ама факт е и дека после него Бостон нема прав центар.

Спарси 4-1
Тандер 4-2
Мајами 4-0 со Бруклин, 4-1 со Чикаго
Индиана 4-2

Capturefafafafaf.png

моментално е ова проблемот, плус изјавил во четвртокот имал проблеми so muscle memory и тоа е единствената причина затоа што не игра.Grow a pair man.
100% сум сигурен да беше Рондо ќе се вратеше дури во Март, ама тоа е, од почетокот ја затупе управата на булс, му дадоа на толку незрел играч да донесе толку голема одлука.Брат му исто ги има скинат лигаментите и сигурно му ја полни главата со гомна.Плус едно време брат му имаше изјавено дека причината поради која не се враќал роуз е поради тоа што тимот не изградил ништо околу него, т.е. денг и ноа биле добри ама не биле играчи за титула, а ќе умреше од радост кога победија во 3ОТ пред една недела.

Не разбирам зошто не го става на клупа. Прво и основно играчите сигурно ќе се доста помотивирани, публиката понапалена, ќе има огромен позитивен учинок. Ама ете, кога се повреди се зборуваше дека уште во фебруари ќе заигра, ама ништо од тоа.

И со Нагетс така им даваа
--- надополнето: 4 мај 2013 во 12:41 ---

Лани имаа подобра сезона Клипси, и во времето на Елтон Бренд кога од Санси несреќно изгубија во втора рунда...
Ни тоа ни тоа, ова им е најдобрата сезона после дооооолго време.

Ич не го сакав Перкинс додека играше во Бостон, ептен беше/е ограничен во напад. Ама факт е и дека после него Бостон нема прав центар.

Спарси 4-1
Тандер 4-2
Мајами 4-0 со Бруклин, 4-1 со Чикаго
Индиана 4-2
Перкинс е одбранбен играч, он беше еден од клучните играчи на Бостон во 2008/2009/2010. Шо мислиш зашо го земаа ОКС, неверојатен тандем се со Ибака, едниов има игра налик Чендлер, мава, удира, штипе, и го врши валканиот дел од работата а другиот скока како луд (Ибака), макар што во Њу Јорк Чендлер и скока плус, бидејќи нема помош од другите, сам е во рекетот. Е сеа офанзивно е стварно лимитиран али јебига, секој тренер сака играчи што гинат во одбрана, а Перкинс е еден од најдобрите одбранбени играчи на неговата позиција.
The Procrastinator
За Голден Стејт сум во плеј офов, откако ми испаднаа Лејкерси али против Спарс многу тешко... Знам дека сите ги отпишаа против Денвер али Денвер ни малку ја нема силината на Спарс. Попович е мајстор за да го прилагоди тимот на играта на противничкиот тим, а во моментов Спарси има одличен ростер и пред се длабока клупа. Една, максимум две победи им давам на Голден Стејт ради домашниот терен, ќе се напалат и ќе добијат бар една текма, али останатото според мене ќе иде кај Спарси. Коа ќе му го опне Попович Ленард на Стеф Кари, овој нема да може да дише. Мене омилен играч ми е Стеф али мое мислење е дека не може сам да ги победи Спарси.
Ќе видиме, ќе навивам за Вориорси па што биде нека биде.
П.с. Вчера реков да тепаат Бостон, Хјустон, Атланта и Клиперс за да гледаме 7ми текми на сите дуели, и видовте што се деси. :facepalm:

Браво за Мечките..откако отпаднаа Милвоки и Денвер навивам за нив во преостанатиот тек од плеј офот..покажаа срце и мадиња пред се на сите натпревари досега и заслужени ги отпаднаа напумпаните звезди на Клиперси и онај идиот од тренер што го имаат..греота е тоа што Пол се мачи со онакви морони во тимот

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom