NBA Finals 2012

Кој ќе биде шампион во НБА за 2012

• Вкупно гласачи
    229
  • Гласањето е завршено на .
G

grande-juve

Гостин
Шо промени сакаш?
Ако Мајами пак почне со Бош како центар, евентуалната промена би требала да биде Харден место Перкинс, Ибака би бил 5-ка со Бош, Дурант 4-ка со Леброн.
Од друга страна пак, Мајами тепаа заради тројките на Батие кој не ми се верува да продолжи да дава се што ќе шутне.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.646
Поени од реакции
35.514
Шо промени сакаш?
Ако ги сменат Сефолоша со Харден, тогаш ќе биди уште полошо, првата петорка ќе загуби многу на дефанзива, а од клупата ќе немаат никаква офанзива
Тоа Скот Брукс нека му ја мисли, какви промени ќе направи.
Мое мислење е дека најефектна петорка има кога игра смал-бал постава, како на пример Фишер на плеј, Вестбрук на шутинг гард, Харден на ниско крило, Дурант на виско крило и еден од високите на центар (сите се за никаде во напад, ама Колисон некако најдоборо се снаоѓа во смал-бал постава).

Ако не разбра што напишав, проблемот на првата петорка е што се состои од 3ца офанзивно инфериорни играчи. Искористувајќи го тоа Мајами основата на одбраната ја базира на игнорирање на овие 3ца и правење гужва во рекетот со што се попречуваат патеките за влез на Дурант и Вестбрук (кои патем и се удвојуваат).

Типичен пример доле: Батие го игнорира Перкинс кој демек за шут/влез се мести на полу-дистанца од десно, всушност за да направи место под кош, за влезови на Вестбрук/Дурант.
Мајами прави гужва во рекетот и ефектно спречува влезови. Активно ги бранат само Вестбрук/Дурант, предизвикувајќи ги периметар-играчите на ОКЛ да шутираат од дистанца (и да промашуваат).
Вестбрук нема избор освен да шутне од бранета ситуација (и да промаши)

--- надополнето: 16 јуни 2012 во 18:26 ---
Од друга страна пак, Мајами тепаа заради тројките на Батие кој не ми се верува да продолжи да дава се што ќе шутне.
Дап, ОКЛ мора да почне да му обрнува малку повеќе внимание на Батие.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.639
Поени од реакции
10.396
Со таа петорка што ја наведи и 35 да дат во една четвртина, 40 ќе примат
--- надополнето: 16 јуни 2012 во 20:20 ---
The Charlotte Bobcats are eyeing the possibility of dealing the No. 2 overall pick in a trade that would bring a more established player, multiple sources told CBSSports.com.

Rod Higgins and Rich Cho understand that the Bobcats need more than just a talented rookie, whether it be Bradley Beal, Michael Kidd-Gilchrist, Harrison Barnes, Thomas Robinson or even Andre Drummond -- to make the Bobcats competitive from their laughingstock of a season.

One source said that Oklahoma City's James Harden could be in play due to the Thunder's salary situation following next season. GM Sam Presti already has Kevin Durant and Russell Westbrook on the books for more than $29 million next season -- and both Harden and Serge Ibaka will command huge contracts after the 2012-13 campaign.

Charlotte was an NBA-worst 7-59 this past season and there is no clear-cut second overall pick behind Anthony Davis, who will be taken by New Orleans with the No. 1 selection on June 28.

Beal and Barnes can both help Charlotte on the offensive end while Kidd-Gilchrist and Robinson would bring a toughness, especially on the defensive end. Drummond is a high-risk choice despite his physical tools.

None of these players is considered a franchise-changer -- and that's why the Bobcats would prefer to deal the pick and land an established player such as Harden who could come in immediately and make an impact.

Шо викате за овај можен трејд... Кој добива?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.646
Поени од реакции
35.514
Баш таа петорка (со варијации од еден играч плус минус) е петорката што ги стигаше водствата на Мајами:
Фишер на плеј, Вестбрук на шутинг гард, Харден/Дурант одат на една позиција погоре на ниско крило/виско крило и Колисон на центар.

Стартната петорка губи наголемо против Мајами.
Ако толку брзо забораваш погледни ги првите седум минути на втората утакмица од завчера.

G

grande-juve

Гостин
Ги гледам Баркли и Шекил на НБА ТВ и се убедени дека вечер Мајами лесно ќе ги победеле Тандер... интересно, не дека се некои врвни аналитичари, ама пак.

Член од
20 март 2011
Мислења
21
Поени од реакции
3
Стрим некој ? се отепав во барање нема ни еден добар ...

N

Nicky Santoro

Гостин
Каде можам да видам кој колку поени има постигнато ?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Овај чалмерс еднаш ке го изиграм да даде повеќе од 10 коша и тој футка све што ке шутне .. исто ибака го имам повеќе од 10 коша да даде а тој само 2 пати шутна на кош а еднаш погоди ..

G

grande-juve

Гостин
Батие сериозно мисли да продолжи со тројкиве... Туку Мајами само 8 поени од скок шут, се друго под кош и од слободни. Ако оклахома успее да го затвори рекетот и да не дозволува офанзивни скокови, ја не знам Мајами од кај ќе најдат поени, или пак Батие им е планот. Мајами вложува повеќе труд, делува како повеќе да ја сакаат победата, ама Кевин и Расел произведуваат громови. Ќе биде интересно второ полувреме, ама ако Мајами не почне да погодува од скок шут лошо им се пишува.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
На Батие кога ќе му тргне шутот е преопасен ама таков играч е неможеш секогаш да се потпреш на него.

Kajgana Shop

На врв Bottom