NBA 2025/26

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    41
Прегледај го приврзокот 478918
Еве кој ќе бидат. Добро е? Ќе дуваат за Сан Антонио?
Го дувнаа Оклахома, као што би го дувнале и многу порано да немаа таква помош и гурање од судии. Ама да не ја гадиме темава, конечно ќе се гледа кошарка у финале.

На крајот кошарката победи.Одвратниот тим на ОКЦ си доби тоа што заслужува ,сосе судии и пак немоќни против Вемби и компанија. Конечно ке гледаме достојна кошарка а не балет и флопови од Оклахома. Ај у курац и нека се распадне како тим гетото таканаречено ОКЦ.

Финалето ке биде интересно без флопови машка кошарка кој и да победи ке биде заслужено. Моите симпатии одат кон Никси после долг период да се закитат како шампиони во НБА.

Што да се каже за Спарси млада екипа желни за победи ако се здрави ке гледаме доминација наредните години .

Негде у сред трета си легнав.

И двете екипи имаат играчи што играат (покрај Вемби и Шеј), за разлика од Денвер.

ееехаа, седморица со двоцифрени поени у Сан Антонио.

Последно уредено:
Сан Антонио Спарс стигнаа до финалето на НБА од Запад каде што ги имаш ОКЦ , Денвер, Минесота и Лејкерс со рукито Дилан Харпер, играчот кој ја игра втората сезона Стефон Касл и Вемби кој е трета сезона во НБА.
Секако тука се и недрафтуваниот Шампени, Фокс кој е долго време во лигата но со скромно плејоф искуство, Васел и Касел кои го поминаа целиот тежок процес на реконструкција на тимот а со доаѓањето на Виктор Вембањама станаа исклучително важни алки во ротацијата на Сан Антонио.
Сан Антонио треба да се најпочитуваната франшиза во лигата бидејќи создаваат тимска култура, стабилност и фокус на градење тим преку драфтувани и развој на играчи наместо купување скапи ѕвезди.
20260531_130342.jpg

Сан Антонио Спарс стигнаа до финалето на НБА од Запад каде што ги имаш ОКЦ , Денвер, Минесота и Лејкерс со рукито Дилан Харпер, играчот кој ја игра втората сезона Стефон Касл и Вемби кој е трета сезона во НБА.
Секако тука се и недрафтуваниот Шампени, Фокс кој е долго време во лигата но со скромно плејоф искуство, Васел и Касел кои го поминаа целиот тежок процес на реконструкција на тимот а со доаѓањето на Виктор Вембањама станаа исклучително важни алки во ротацијата на Сан Антонио.
Сан Антонио треба да се најпочитуваната франшиза во лигата бидејќи создаваат тимска култура, стабилност и фокус на градење тим преку драфтувани и развој на играчи наместо купување скапи ѕвезди.
Прегледај го приврзокот 478932
Треба да му додадат ГП на СА, стариот ги направи тим и сеуште се држат до неговата култура. Го гледам Данкан како со татко се однесува со него. Малку такво нешто има во светот на спортот.

Сега забележав дека Спарси ќе имаат предност за домашен терен. Четврток во 2:30.

За мене Спарси се благи фаворити ама искрено тотално ми е сеедно кој ќе освои, можеби би ми било малце подраго Њу Јорк да освои чисто ради тоа што ми се една од најсимпатичните франшизи, а и заслужува таков град титула.

За мене Спарси се благи фаворити ама искрено тотално ми е сеедно кој ќе освои, можеби би ми било малце подраго Њу Јорк да освои чисто ради тоа што ми се една од најсимпатичните франшизи, а и заслужува таков град титула.
И од друга страна го имаш Вемби и Спарси кои сезонава ги одраа 100 пати “шампиониве” и заслужуваат ептен.

Имаат две титули освоено во 1970 и 1973 година.
Нема да им биде прва титула ако евентуално ја добијат оваа финална серија.

Иако би кажал дека 70 - 30 се шансите во полза на Сан Антонио, иако навивам за Никси во серијата.

Имаат две титули освоено во 1970 и 1973 година.
Нема да им биде прва титула ако евентуално ја добијат оваа финална серија.

Иако би кажал дека 70 - 30 се шансите во полза на Сан Антонио, иако навивам за Никси во серијата.
Не не, јасно е тоа, знам дека имаат две титули, ама исто така знам дека немаат 100 години освоено за разлика од Спарси. :D

Спарси машки изиграа и заслужено се во финалето. Се гледа дека се млади и неискусни, имаат брзоплети и неразумни потези, ама тоа што ги краси е неверојатна тимска хемија, нема его во екипата и се борат за секоја топка. Во прв плеј-оф за овој тим, да стигнеш до финалето и тоа после победа на гости кај актуелните шампионите притоа два пати соочени со елиминација, не е мала работа.
За мене се апсолутни фаворити против Никси, бидејќи западот е три нивоа над истокот.
Мислам дека ќе се повтори историјата од пред 20-тина години кога Данкан им ја донесе првата титула баш против Никс.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Back
На врв Bottom