NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    48

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.917
Поени од реакции
17.888
Можда ЛеБрон им ветил дека ке потпише ветерански договор ако го доведат Лука + уште некој суперстар.
Автоматски споено мислење:

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
751
Поени од реакции
59
Секоја чест за Лејкерс, како фан на Далас ова е катастрофа... Лука е топ 3 играчи во лигава и стварно мислев ќе остане во Далас може не у Новицки стил ама барем за титула да земе. Сега ќе се крстим у веѓана ☹
Како може да го имаш Лука у тим и да го трејдаш?

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.760
Поени од реакции
8.073
Кјубан им го спопика на газдиве што им шитна пред две години, иако незнаеме зашто. И усвињен залојен Лука е бољи од било што Лејкерси имаат у моментов за трејдање. Ако не кренат деноиве вооружена буна у Далас тоа каубојците еве на.

Член од
30 мај 2012
Мислења
2.005
Поени од реакции
3.057
Како ќе легнеше трејд во Нагетси за Џамал па па.. Како не го трејдаа во Денвер таман да ги составеа со Јокич и да гледаме циркузи како дебелковци од бивша Југа ја вртат игрицава.
Мислев дека Дончич нема да ги напушта Далас во скоро време но после трејдов од нигде никаде и гледајќи колку се блиски со Јокич не би ме изненадило за 2-3 сезони ако ништо не направи со Лејкерси да се спојат и да освојат некој прстен. Ништо чудно и на Јокич да му скурчи во Денвер ако ништо не му донесат и му го средат тимот кој дефинитивно треба свежа крв, а не на играчи кои се шлепаат покрај Јокич.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.732
Поени од реакции
12.782
Ова треба да му биде wake up call на буцкото. Небитно колку и да си добар/интелегентен/талентиран играч, ако не си физички спремен, не си достапен за тимот, не покажуваш подобрување во својата игра (дефанзивно) едноставно не си корисен.

Фили требаше ова да му го направат на Ембид пред 4 години. Далас имаа храброст да му го направат на Лука. Не коментирам дали Дејвис е правиот избор, тоа не знам, ама ги разбирам Далас зошто се тргаат од Лука.

Буцкото мора да го сфати ова и да ги искористи наредните 5-6 месеци да се редефинира како играч, ако сака некогаш да освои титула/ да биде HoF-ер

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.760
Поени од реакции
8.073
Оперативниов што трејдал вика дека напраил за да се фокусираат на одбраната… Кој игра одбрана задњиве 10 години у НБА? Како ќе браниш фрлање голуби од пола терен? На тоа се сведе НБА затоа и гледаност падна пошто она говноно Кари у негов прајм ја расипа цела игра со бугарски тројки од пола терен. Незнам колку е можно Кјубан да немал удел у ова, али не е добар дил за Мавси секако.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.052
Поени од реакции
7.001
Ова личи на трејдот на Коби у Лејкерс, со 4-5 години закаснување.

Лука има таман 1-2 години да влезе у форма, да ослаби и да им докаже на лигава дека е him, додека Леброн иде на ретајрмент тура.. башка ќе може и МВП да лапне...а после Леброн ќе имаат кап спејс за уште еден топ играч, бар Лејкерс немаат мака да зимаат free agents. И ќе може да склопат тим за титула.

Долгорочно ова може да биде мн добро и за Лука и за Лејкерс, ако овој си ја сфати работата озбилно.

А Мавс......една повреда ги дели од Денвер да испаднат, Јокич го јаде Дејвис за доручек...еве и до финале да стигнат Бостон ќе ги уништат како лани.

За џабе си го шутнаа топ 5 играч у лига.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.379
Ова треба да му биде wake up call на буцкото. Небитно колку и да си добар/интелегентен/талентиран играч, ако не си физички спремен, не си достапен за тимот, не покажуваш подобрување во својата игра (дефанзивно) едноставно не си корисен.

Фили требаше ова да му го направат на Ембид пред 4 години. Далас имаа храброст да му го направат на Лука. Не коментирам дали Дејвис е правиот избор, тоа не знам, ама ги разбирам Далас зошто се тргаат од Лука.

Буцкото мора да го сфати ова и да ги искористи наредните 5-6 месеци да се редефинира како играч, ако сака некогаш да освои титула/ да биде HoF-ер
Sho tresite be gluposti ko za Zion da prajme muabet.. Pred pola godina go odnese timot VO FINALE I imase legendarni partii.. Debel otsekogas bil sho ima to vrska.. Dejvis dostapen e za timot???? Plus 6 godini e postar.. Da se redefinira ko igrac oti nema da bidi Hof-er???? Druze sea da se penzionira e prv ballot hall of famer.. Uste pred da dojdi vo NBA bese HOF so evrobasket, evroliga I MVP..

Ova e najlosh trejd vo istorijata na NBA

Член од
16 октомври 2021
Мислења
694
Поени од реакции
1.582
Lebron da bese pomlad za edno 5-6 godini ke se isturea od osvojuvanje tituli

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.566
Дури и кога би бил АД у прајм не би го БАРАЛ у замена за Лука.
Распад систем у Далас после ова. Нека даат све за пикови дур играчите нешо им вредат.

Днолас

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Нема логика трејдов, мислев дека Дончиќ ќе остане до крај на кариера во Далас... и не дека Дејвис е некој кој што е постојано подготвен, во последните 4-5 години има пропуштено околу 40% од утакмиците. Дури и заменава, како Дејвис да е Никола Јокиќ, а Дончиќ да е Андреј Магдевски. Единствено ако во Далас знаат дека Лука има некоја повреда од која не може да заздрави како што треба. Сега останува уште Лејкерс да му го дадат дресот со број 32/Magic на Лука.

Kajgana Shop

На врв Bottom