NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    56

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.755
Поени од реакции
12.918
Sho tresite be gluposti ko za Zion da prajme muabet.. Pred pola godina go odnese timot VO FINALE I imase legendarni partii.. Debel otsekogas bil sho ima to vrska.. Dejvis dostapen e za timot???? Plus 6 godini e postar.. Da se redefinira ko igrac oti nema da bidi Hof-er???? Druze sea da se penzionira e prv ballot hall of famer.. Uste pred da dojdi vo NBA bese HOF so evrobasket, evroliga I MVP..

Ova e najlosh trejd vo istorijata na NBA
Како бе што има врска дали е дебел ? Дебел на 19 години и дебел на 25 плус не е исто. Башка што не е дека станува се помлад. Не е дека покажува дека се грижи за тело и кариера. На неговата физичка „спремност“ не дај боже, е една серизона повреда од крај на кариера. Не можи бе, да си во свои 20ти и да не можеш една целосна сезона да изиграш.

Лука беше тимски играч што секогаш носеше правилни одлуки во дел од секунда. Поради некоја причина, дали само иницијативно или некој му бараше да игра така не знам, меѓутоа последнава година стана ептен, ама ЕПТЕН ball dominant и форсира секакви безвезни шутеви.

Зборуваме за лани како ги однел во финале. Тој не ги однесе. Тимот стаса. Лука беше, во најдобар случај, просечен. Океј, се мачеше со повреда уште од 2/3 уткамица против Клиперс, ама шутот му беше катастрофа.

Таа „форма“ продолжи и оваа сезона. Не ме интересира колку трипл дабл имал или имал 80 поени/50 скока/50 асистенции. Кога процентот на шут му е во 30%, колку усрани поседи се тоа за да се стасаат тие поени ?!

Да, точно, не е дека секоја утакмица му е таква, ама не може да си лидерот, да си стар плејерот, да секоја утакмица имаш 25+ поени а 20% од тие утакмици да ти доаѓаат од под 40% шут.

За HoF-ер. Има разлика од да сум HoF-ер како Владе Дивац/ Јао Минг и има разлика да си HoF-ер како,еве Јокич што ќе биди.
Едноставно за талентот што го има,за интелегенцијата што ја има, „таванот“ за него е превисок за да биди уште еден Јао Минг.

Пример, Џа Морант, страшен физички и атлетски примерок, си ја усерува кариерата пошто е ментален морон. Лука ти е обратно. Страшен играч, што си ја усерува кариерата пошто не сака да даде нешто екстра.

За вредноста на трејдот, реков не коментирам. Не можам да проценам што и како ќе се снајде АД во овој тим на Далас. И ја мислам/иам надеж дека Лејкерс повеќе ќари од овој трејд, ама од друга страна тотално ги разбирам Далас.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
1.861
Поени од реакции
4.551
Ова е најлудиот трејд во последно време, па можеби и во историјата. Морав на 2-3 страни да проверам толку што не ми се веруваше дека се случило. Лејкерс се обезбедија со топ 3 играч по пензионирање на Леброн, а до тогаш баш ќе биде интересно да се гледаат заедно како ќе играат. Само сега на центар им дува промаја и ќе треба да направат уште некој трејд бидејќи ако планираат да играат остатокот од сезоната со Џексон Хејс, тешко дека ќе направат нешто. Најчудното нешто е што никој од играчите не знаел за трејдов и не го разбирам ова од страна на Мавс повеќе, го трејдаш играчот шо си го земал од драфт и го носеше тимот 5-6 години и лани стасаа дури до финале со него. Дури и да е за неговата килажа и честите повреди во последно време, се тоа е надминливо и Лука е доволно паметен доколку продолжи да му се случува ова понатаму во сезоната дека ќе треба да смени нешто и да го надмине тоа.
Интересен ми е и составот на Мавс сега со АД на 4ка, самиот има изјавувано дека сакал 4ка да игра а не центар, па да видиме како ќе испадне тоа во Мавс(знам дека и во Лејкерс има играно 4ка ама сепак во Мавс сега има поквалитетни центри). Би требало Мавс да ја имаат една од најдобрите одбрани во рекет.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.976
Поени од реакции
23.548
Абе и 160кила да има Лука ова е ужасно лош потег на Далас не заебавајте.
Руди Гоберт донесе 4 пика од прва рунда, Деонте Мареј 3, овие го даваат Лука за еден пик и 32-3 годишен Ентони Дејвис :))

И да сакале да се решат од Лука Далас, и ако стварно он не знаел и барал да биде трејдан само у Лејкерс све што требал ГМ на Далас да пушти поруке на све ГМ-овите у лигава и да гледа како се тепаат 80% од нив за Лука.

Многу многу глуп потег и ужасен трејд за Далас

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.413
Поени од реакции
10.823
Лејкерс сезонава нема ни плеј офф да фатат со ростеров што го имаат.
Сигурно ќе има уште движење у ростерот, Хачимура и Кнехт и другиот пик за центар.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.506
Поени од реакции
48.143
122 kila bil momentalno, 6ti najdebel u liga. Breeeeej.

Kako i da e go poremeti nba svetov dilov, Dalas ne deka imaat momentalno slab tim, ama Lejkers sto planiraat sezonava ne znam, a i na dolg rok so nivnoto uzasno menadziranje diskutabilno e deka ke se nekakvi kontenderi, u momentov ni priblizno do toa se.

Член од
1 јануари 2025
Мислења
192
Поени од реакции
627
Не го разбирам трејдов никако. Наводно ни Лука не знаел, класичен нож у грб а знаеме дека е пргаво балканско магаре што сега ќе има поента да докаже. Сигурно има нешто во позадина што не знаеме.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
19.010
Поени од реакции
23.239
Навивач сума на Лејкерс од времето на Коби и Шек 99/ 00. Апсолутно не очекував ваков трејд, Дејвис ми е од по омилените играчи но имајки во предвид дека премногу често се повредува и е стаклен плус 6 години е постар од Лука некако ми се допаѓа трејдот. Зедовме топ 5 играч што во иднина ќе значи многу, плус Леброн ќе си оди така да сигурно ќе земаат уште некој суперстар,би сакал Антето или Јокич. Ептен сум изненаден од овој трејд. За килажата се надевам ќе го средат и ќе биде предводник на Лејкерс до нови успеси. Фала му на Дејвис за титулата 2020 и неговата тројка во последната секунда.. Кобиии кога извика, му посакувам успеси.

Член од
31 октомври 2023
Мислења
70
Поени од реакции
168
Ги разбирам Далас зошто го трејдаат, плус треба да платат супер контракт екстеншн, ама го трејдаат за кого? За човек што е постојано повреден. Ај да беше ШГА или Ентмен ќе разберев, ама земаш играч кој исто така е постојано повреден и има 32 години плус.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.692
Поени од реакции
4.439
Дај го сеа Јокара следна година и да го балканизираме Холивуд.:cool:
Златан ја донесе "Јутро је" до Сан Ремо. Реално, време и е на песната да се пробие до доделување Оскари.:D

Kajgana Shop

На врв Bottom