NBA 2023/24

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    74
Статус
Затворена за нови мислења.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.883
Поени од реакции
83.045
Го имав постирано порано на темава, првата епизода и си АПСОЛУТНО ВО ПРАВО.
Два прекрасни мозоци како гледаат на кошарката и како анализираат ситуации и игра. Буквално со сласт да седниш и да гледаш.
Колку што е Бронтије лигле на терен, толку е баскет IQ ѕверотиња.

Славев досега, ВТОРО МЕСТО БАБАААААААААА!!!!!!!!

Брате, не флопнаа за инает на она коментаторите на Арена - да им ебам то глата гумена нивна. СКРОЗ пристрасно коментирање за Чикаго. Нека им е.

АпчиХа во продолжени со клучно забивање и супер играње во одбрана, а Брансон и Харт уште малце па да ја ебеа, Тибодо кретенот треба да им црта акции каде висок играч во брзина на светлината ќе ја спушти кон некој од ниските. Вака со ниска петорка и бркотница по терен ќе ја ебат работата.
Ама ТРЕБА, од требање, морање до правење ехаааааа.

Знаеш, мислам дека имаме шанси против вас иако многу се засиливте. Ми влева доверба повредата и ван форма што е Ембиид + ќе мора да игра во плејинот за да поминат понатаму и се надевам тука дека против ѕверот ќе се носиме првите неколку наптревари за да влезиме барем со 3-1 шо ќе биди гаранција за поминување понатаму.
Доколку не заводиме со 2 разлика во серија со Ембиид, коски ми се тресат. Практично на истокот годинава само од Ембиид имам страв, другото сичкото ми е МЕХ.

Хартештајн и Мич треба да се на врвно ниво за да поминиме. Мич не брани шут од 3, нема шанси, Хартештајн е динамо ама знае во клучни натпревари да направи брзи лични грешки. Ќе биде многу тесно ама реални шанси имаме.

Е после тоа...
Кој и да дојди...
Ќидај батоооооооооо :uzi: :uzi: :uzi: :uzi:
коа пратев NBA пред едно 25-30 години, навивав за Милвоки, ама Њу Јорк ми беа омилени ради Пет Јуинг (тоа време глумеше и во Егзорцист чинам, некаков ангел на смртта or somethin). Купив кондуктерки ради него, па коа ги дична и напраи своја фирма сакав да ги купам и другите али од икс причини не ги купив и се каев. Да, ги имаше тогаш (касни 80-ти, рани 90-ти) и кај нас (доаѓаа со баскет привезоче) на Јуинг новите патики. Мој другар ги купи, али не и ја.

Член од
19 март 2013
Мислења
2.884
Поени од реакции
4.219
Дали Бостон конечно ќе стигнат до врвот на Нба оваа сезона?
Ги гледав договорите на играчите оваа група има уште 2-3 сезони заедно да игра,сакам да успеат но некако Татум и Џејлен не знам дали го имаат тоа.
Бостон ми се пред Милвоки и Филаделфија.
Холидеј треба да ја праи разликата оваа сезона. Многу битен беше за Милвоки , очекувам и сега многу од него.
Оваа сезона треба да им е пикот.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.729
Поени од реакции
12.719
OKC-GSW 3-4. Овде субјективно ради Стеф, и Кер.
DENVER-LAKERS 4:1 Ќе го пратат во пензија Леброн.
TWOLVES-SUNS 2:4 Сунс ако се комплетни ќе ги исфрлат Вулфс без многу мака.
CLIPPERS-MAVS 3:4 Ќе биде епик окршај.

CELTICS-HEAT 4-1
KNICKS-SIXERS 2:4
BUCKS-PACERS 2:4 Ако се без гркот, тешко против ваквата игра на Пејсерс. Можно “изненадување” .
CAVS-MAGIC 2-4.

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.792
Поени од реакции
6.465
А зашо сите ги рачунате Лејкерс за пројдени у плеј ин?
Озбилно прашуваш зашто Јувентус од НБА ќе помине плеј ин :icon_lol:

Леброн ќе има просек 15 слободни на утакмица.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.467
Поени од реакции
7.909

Бобан е легенда 9 сезони во НБА во просек по 10-тина минути во игра 30 милиони на сметка го живее Американскиот сон.
Фаца е. Башка што е заштитно лице на State Farm Insurance, глумеше во Џон Вик 2...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.883
Поени од реакции
83.045
А зашо сите ги рачунате Лејкерс за пројдени у плеј ин?
Тоа бе не ми е јасно. Првиот пост на темава после искачањето на плеј-оф паровите е Демвер - Лејкерс. А по медиумите е далеку пострашно. Оној Ник Рајт пола саат збореше за тоа под кои услови Лејкерс би ги поминале Денвер. Никој нигде не ни спомиња уопште дека има утакмица пред тоа со Пеликанс.
Не знам, толку ли е тоа готова работа?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.256
Поени од реакции
113.213
Озбилно прашуваш зашто Јувентус од НБА ќе помине плеј ин :icon_lol:

Леброн ќе има просек 15 слободни на утакмица.
Џабе кога е циглар. :icon_lol:
Автоматски споено мислење:

Тоа бе не ми е јасно. Првиот пост на темава после искачањето на плеј-оф паровите е Демвер - Лејкерс. А по медиумите е далеку пострашно. Оној Ник Рајт пола саат збореше за тоа под кои услови Лејкерс би ги поминале Денвер. Никој нигде не ни спомиња уопште дека има утакмица пред тоа со Пеликанс.
Не знам, толку ли е тоа готова работа?
Ја прво мислев прошле директ у плеј оф, после викам чекај бе пак да проверам знам немаа шанси... :D Ништо не се знае, не се за фрлање Пеликанс, една добра шутерска вечер и може све да отиде у курац. Ќе има и калкулации тука, прашање е колку Лејкерс сака да иде на Денвер и дали свесно би ризикувале да изгубат од нив па да пробаат да победат и да играат против ОКС.

Иначе во евентуален дуел Фила-Никс ја мислам дека Никс максимум една ќе земат, преку сила две. Екстремно е појака Фила, уште па и Рендл им е повреден и се унаказени под обрачите. Сериозен тим има Фила, само прашање е колку ќе останат здрави во ПО, особено Ембид лиглето.

А да, не гледам како Лејкерс би ги добиле Денвер на 4 добиени. :toe:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.746
Поени од реакции
17.162

Бобан е легенда 9 сезони во НБА во просек по 10-тина минути во игра 30 милиони на сметка го живее Американскиот сон.
Легенда е мишко залижаниот кој му најде ангажман таму.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.007
Поени од реакции
11.141
Дали Бостон конечно ќе стигнат до врвот на Нба оваа сезона?
Ги гледав договорите на играчите оваа група има уште 2-3 сезони заедно да игра,сакам да успеат но некако Татум и Џејлен не знам дали го имаат тоа.
Бостон ми се пред Милвоки и Филаделфија.
Ако оваа не земат титула, после вака доминанта сезона време ќе е еден од двоецот Тејтум - Браун да си бара нова средина.
Тимот е напакиран на секоја позиција буквално, само шо очекувам да се покакаат и не ми се и двата психолошки јаки за едно големо НБА финале. Дали ќе им се посреќи другите соиграчи да ги вадат или да во противнички тим има некоја повреда па да дојдат до титула ќе видиме.

коа пратев NBA пред едно 25-30 години, навивав за Милвоки, ама Њу Јорк ми беа омилени ради Пет Јуинг (тоа време глумеше и во Егзорцист чинам, некаков ангел на смртта or somethin). Купив кондуктерки ради него, па коа ги дична и напраи своја фирма сакав да ги купам и другите али од икс причини не ги купив и се каев. Да, ги имаше тогаш (касни 80-ти, рани 90-ти) и кај нас (доаѓаа со баскет привезоче) на Јуинг новите патики. Мој другар ги купи, али не и ја.
Значи ги фати почетоците на Реј Ален во НБА (иако малце покасно беше тоа) :love: :love:
Почна тоа време во Милвоки и имаше култен филм (сите тогаш во филмови глумеа хаха) со Дензел Вашингтон кој вервам дека сите на темава го имаме гледано (Jesus Shuttlesworth, како само куцаше и перкаше тројки, атракција беше да се гледа).

Во тоа време јас бев дај хард Шек фан и памтам имав стегач од Орландо кој не го вадев од рака :D Патики не успеав да купам во тие години...

Инаку @Stefan-kobe и @Björn ич да не се изненадите Лејкерси да имаат одличен ПО ран и дури и на Денвер да му зададат мака.
Веѓата имаше супер сезона и колку и да е стаклен машки ја изигра, на Лебронтије ако не му е последна сигурно му е претпоследна *(уште со син му да заигра и толку остана), а од друга страна дали ги клеца под туш или шо им прави на Дило и Ривс, а и другите... ама а дојди ПО веднаш им се крева процент на шут и подобри се во реализација.

Не се тим за потценување воопшто, особено шо Денвер има полоша клупа годинава, освен Џру другите се или премлади или престари (ДеАндре), една повреда на Мареј (кој цела сезона ја изигра под повреди) и толку отиде.

Ше заедно со она кремастарето под кош шо го имаат исто не гледам како ќе се носи со Леброн и АД, овај вториот буквално ќе ги силува под кош - така да, останува само на АД и на никој друг + подобрена реализација од поле.

Овие две работи ако ги има, во ваков запад кај шо нема изразити фаворити освен Далас (Лука и Каваи се следни) после нив на листата за мене се Лејкерси во топ 4 екипи шо ќе се борат за финале.

Стефан, исто за Никси мило ќе ми е ко ќе ги демантира сите Брансон, ко шо имаше прејака сезона и од ко е дојден во Никси сите не демантира (и јас бев скептик и не сакав да го навидам на почеток) ама братот искина буквално.
Во тесни утакмици во Медисон, сичкото е отворено.
Таму предност голема е тренерот, Нурс е бог и батина во однос на Тибодо, а тоа ќе се осети на терен во клучни моменти.

Али еве, таман да ги тепаме и вгодина тој или Дјурант да ни се нацртаат во тимот, пошто и двата не очекувам да играат за титула. :love::love:
Страшни се како играчи ама повредите ги сјебаа во кариерата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom