NBA 2008/09

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Лејкерс игра добра кошарка и се радувам, без разлика дали е против Хјустон или Оклахома, со или без најдобрите играчи.
И со Фени??
Зборот ми беше Хјустон е значително ослабен не реков дека Лејкерс се слаби

И со Фени??
Зборот ми беше Хјустон е значително ослабен не реков дека Лејкерс се слаби

Абе ослабен, и Лејкерс лани цела сезона изигра без стартниот центар па до финале догура, мене ми е зборот дека Лејкерс го тепа Хјустон со или без Јао и Ти-Мек, некои други тука шо се залажуват ослепени од омразата кон Лејкерс е нивни проблем.

У регуларниот дел од сезоната (без повредени играчи) 3-0 беше скорот, за ЛА нормално, така да ништо не мора да значат тие повреди, особено на Т Мек.

Абе ослабен, и Лејкерс лани цела сезона изигра без стартниот центар па до финале догура, мене ми е зборот дека Лејкерс го тепа Хјустон со или без Јао и Ти-Мек, некои други тука шо се залажуват ослепени од омразата кон Лејкерс е нивни проблем.

У регуларниот дел од сезоната (без повредени играчи) 3-0 беше скорот, за ЛА нормално, така да ништо не мора да значат тие повреди, особено на Т Мек.

Абе ај Хјустон не се дораснати за финале..

Јао е загуба, голема... за Ти-Мек не ти држи вода. А и Јао да играше, немаше да направи голема разлика, добро... може поразот ќе беше под 30. :tv:

Едвај чекам до следниот натпревар.[/quote]

А ти ванѓа да не си па знаеш што ќе беше да играа Јао и Мегреди:tapp:

А ти ванѓа да не си па знаеш што ќе беше да играа Јао и Мегреди:tapp:

Бре,бре без Јао и Мегреди колку многу се јаки Лејкерс против Хјустон:jaj::nesvest:

Колку си само ти контрадикторен сам на себе, тоа чудо едно, ти прв го спомна нивното остуство, не јас или некој друг, ми е гајле мене дали играле они, си тепаше Лејкерс и мене ништо друго не ме занима.

don't underrate the heart of the champion :)
како и шо реков вчера :). Иако не сум навивач на Селтикс, му се восхитувам на тимот, со какви играчи какви резултати постигнува. има нешто во тимот шо ги прај јаки заедно, а нормално мора и посебно признание да му се дај на Док Риверс.
Хауард па почна да го криви Стен Ван Ганди за поразот :tapp:, наместо да се научи 2-3 post moves, и да не се бламира.
Баш ќе биди интересна наредната утакмица во Орландо, ќе видиме како ќе реагират Меџик на овај пораз.

За серијата меѓу Лејкерс и Хјустон ... во секој случај и то шо досега го покажа Хјустон е многу, па шо знајш шо можи да се случи понатаму ... иако мислам дека Лејкерс се веќе во финалето на Западот

Гарнет ќе се врати ли во некоја од наредните утакмици да не знае некој?

Читав негде дека у финалето на истокот на средина негде ќе може да игра. А за големото финале сигурно

Ајдеее Маверикс, одиме вечер на победа :)

јеа рајт

Никој не знае, тоа е голема мистерија. Требаше да се оперира пред 2 недели. Ама не сака да оди. Дени Ејџ и Док Риверс викаат дека нема шанси да игра. Ама штом досега не се оперира, сумлива е работата.

А гледам погоре се расправате за Лејкерс, лесна е математиката за нив.

Лејкерс според мене ( и според многумина) е најталентираниот тим во НБА моментално. Почни од играчи, па главен тренер, па помошници као Џабар,Брајан Шо и Рембис.
Е сега со тој талент доаѓаат многу лесни победи. И Лејкерс се навикнати да победуваат така. Цела година е исто. Влегуваат на теренот даваат 70-80 % и пак победуваат. Со сите тие лесни победи стануваш малку арогантен, си мислиш дека овие не се достојни за нас. Е сеа кога има тешки утакмици,знаат да си го вклучат прекинувачот и да играат 100 %. Е во такво издание ги видовме вчера. Во такво издание ги видовме во Q Арената кога му го нанесија единствениот пораз на Кливленд дома(тој од Фили не го рачунам). Во такво издание ги видовме кога го победија Бостон кој тогаш ја имаше најдолгата победничка серија во NBA од 19 победи, и тоа пак на гости.

Значи на Лејкерс му треба некоја искра, некој руки ко Брукс да му даде 34 поени за Лејкерс, да се разбудат. Е кога ќе се разбудат, друга е приказната.

P.S
Читав негде дека у финалето на истокот на средина негде ќе може да игра. А за големото финале сигурно

Тешка дезинформација ти е ова. Или јас може тешко грешам, дај линк да видиме.

GRANGER NAMED MOST IMPROVED PLAYER,MY MAN MY TIM INDIANA PACERS,LET'S GO NEXT YEAR!!!

Епа со NBATV, ОБН и Алфа не можам да се пожалам. Тоа што го нема на TV, го гледам на нет.

Хмм важно неам пропуштено утакмица во плеј офот :) Ако нешто пропуштам си ги даунлодирам преку торент и не го гледам резултатот за да ми е интересно се разбира.

Многу време те немаше некако :) Почнаа и по теми да пишуваат за тебе

http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=23565&highlight=oki_man&page=14
Tuka sme znaci negde samo koga birav megu net i satelitska,
odbrav satelitska,za mene TV si e TV,si lezam itn...dobro
bato,ja mislam deka e dobra brojka i za dvajcata,a BOSTON
8:31,77-63,se otkazav i samiot gotovo e,BIG BABY,vleguva
utakmicava vo taa ako ti teknuva MIAMI-NEW YORK,na nekoj
9minuti gubea 19razlika i Danilo Gallinari italjance,mu ja isece
ustata na WADE,i gi ubi carot i normalno tepase MIAMI,strasen
WADE,i tvojOT VO NY,KOBE 61,kolku i da ve mrazam strasno,
ama voa vcera bese PLAYOFFS,ima mnogu razlika od zezonata,
ODLICNA zezona so FANTAZIJA onaka cto vika KG REAL NBA,
PLAYOFFS,toj muabet ako se vrati i ako igrase GORILAVA KG,
osatavi gi tie 2 porazi nastrana PLAYOFFS e druga storija za sekoj AMERICKI sport,vidi go srcevo na timov vidi go RONDO,RAY strasen
so CIGACO,sega kako da go nema so ORLANDO,ama koga trebase,
te kine 86-85,ti ja vrti cela utakmica,LEON POWE,kolku im treba,
edno e jasno timot ima srce lavovsko,jak e CLEVELAND,nema zbor
ama mislam i sum ubeden deka PAUL PIERCE moze da go cuva,
broblem e toa USKOTO gnasen MO WILIAMS,a za toa deka
falat YAO i T-Mc,teba li da se pravi muabet,drugar bi rekol aj da gi
nema KOBE i GASOL,cto so L.A.nemaat AARON BROOKS,cto togas,
a ne lani go nemalo Andrew Bynum im falel ne bi rekol 39razl ,kolku godini
e problemi so kolenata,tek sega pocna toj problem da go ima J.O'Neal
a igra kolku vo NBA,mnogy,da zaokruzaam ako se vrati GORILAVA KG,
tesko na nekoj od ovi timovi da im ja zeme povtorno titulata,nivna
rabota e oni resavaat nase e da uzivame,staresen BOSTON,
DENVER kolku gi smeni vo defenziva MR BIG SHOT,stasen BIRD MAN,
ke ima da bide so L.A.strasno za gledanje,vo sekoj slucaj ja igraat
deckive igrava i ja sakaat od srce,EVROLIGA i se drugo e mnogu
mnogu daleku,kolku i da sakal nekoj da priznae toa e toa WITH HART,
vo NBA,ostaneti mi dobri so dobro zdravje ve saka OKI-MAN:olee::olee:BYE.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
2008-09 ALL-NBA FIRST TEAM

Forward: LeBron James, Cleveland - 610
Forward: Dirk Nowitzki, Dallas - 383
Center: Dwight Howard, Orlando - 598
Guard : Kobe Bryant, L.A. Lakers - 604
Guard : Dwyane Wade, Miami - 572

2008-09 ALL-NBA SECOND TEAM

Forward: Tim Duncan, San Antonio
Forward: Paul Pierce, Boston
Center: Yao Ming, Houston