NBA 2008/09

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Немој да ги отпишуваш Бостон, секогаш се незгодни:toe:
Се согласувам. Иначе јас сакам реприза на минатогодишното финале! Се надевам дека Кливленд ќе кикснат против Бостон (ако овие воопшто поминат понатаму..а би требало!), за после на Коби и компанија да им биде полесно.

Се согласувам. Иначе јас сакам реприза на минатогодишното финале! Се надевам дека Кливленд ќе кикснат против Бостон (ако овие воопшто поминат понатаму..а би требало!), за после на Коби и компанија да им биде полесно.

Шансите на Бостон да го победат Орландо без Кевин се минимални.Со Чикаго толку многу се закатани пошто и Чикаго нема некој јак доминантен центар.Но Двајт Хауард е друга работа.Кој ќе се бори со него?Перкинс?Но во секој случај имаат предност на домашен терен и се е можно.Сепак во тимот има две Ол Стар ѕвезди...

Не зезај не можеш така да гледаш,кој ќе го чувал Хаурад???
Па ќе помагаат кај него нормално,ако е така работата кој ќе ги чува Ален и Пирс.
Мислам дека Бостон ќе си тепа полесно отколку со Чикаго.

Мислите дека Орландо ќе ги помине на Бостон ? Гадно сте се заебале :)

Треба Двајт Хауард да доминира на секој натпревар за Орландо да продлжи понатаму. Буквално на секој натпревар. Е сега од кога го кажав тоа, не гледам зошто не би можел да доминира, Перкинс е солиден, но ako направи брзи лични рекетот на Бостон ќе е отворен као озонска дупка.

Исто треба тука да се искористи мис-мечот Рашад Луис со Глен Дејвис...Луис е далеку побрз, ќе го влече Дејвис надвор од рекет, побрз е и на влез. Но иста така на спротивниот крај Дејвис треба да ја искористи својата физичка сила за лесни 2 поени против Луис... Но мислам дека ќе гледаме повеќе од Скалабрини и Хаус на Луис.

Денвер победи со Далас така:vozbud:???

да не има случајно пренос вечерашната утакмица Lakers-Rockets?

Честитки и од мене , заслужи кралот.Браво.

Честитки за Леброн и од мене, иако потајно се надевав дека може и Вејд да ја земе, одигра маестрална сезона исто така. Али и на ЛБЈ му е повеќе од заслужена

Абе другар не е ништо 1-0 .Далас имаше шанса , се држеше цели 3 четвртини и 2-3 грешки во напад кој Денвер ги претвори во 2 тројки и едно забивање разликата се зголеми.
Сепак ме разочара играта на Далас .Не ми е криво ако изгубат , крвио ми е дека не се трудеа им беше сеедно дали ќе победат , или ќе изгубат:(. Новитцки беше незаштитен од судиите , имаше многу груба игра врз него од простакот Андерсен,Мартин и кој и да му играше одбрана.Се надевам дека утре ќе победат :)

ХМ со ваква игра на Далас тешко, не ја гледав цела утакмица, пошо глеав на интернет а не располагам со голем број на ГБ :pos2: Али од тоа што видов не ќе е на арно

Нема.

P.S Еве и официјално. Честитки до Леброн.

http://sports.espn.go.com/nba/playoffs/2009/news/story?id=4135263
Си ме предварил...
Реков и предходно следев барем 60 утакмици оваа сезона на Кавалирс и можам да кажам дека ЛеБрон оваа сезона напредуваше многу.Одкога беше драфтуван до сега секоа година станува се поискусен и попаметен.Поентер,асистент,скокач,втор најдобар дефанзивец после Хауард...се.Не пуца од секаде,шутот му е подобрен баајѓи,не форсира сам техничките грешки му се сведени на минимулм.Сосема заслужено признание.Се надевам ќе ги обедини со МВП на финалето и ќе ја круниса маестралната сезона

Искрено сега веќе од кога отпадна Сан Антонио баш би сакал Кливленд да ја земе титулата. Честитки до Леброн апсолутно ја заслужи наградата и по играта и по резултатите на екипата. Прв пат по неколку години Кливленд личи на екипа која и кога Леброн одмара има кој да поентира. Инаку мислам дека Бостон многу полесно ќе ги помине Орландо и дека ќе гледаме финале на истокот какво што заслужува Кливленд - Бостон.
Бтв. Ќе дава ли некоја телевизија вечерва НБА пренос?

Искрено сега веќе од кога отпадна Сан Антонио баш би сакал Кливленд да ја земе титулата. Честитки до Леброн апсолутно ја заслужи наградата и по играта и по резултатите на екипата. Прв пат по неколку години Кливленд личи на екипа која и кога Леброн одмара има кој да поентира. Инаку мислам дека Бостон многу полесно ќе ги помине Орландо и дека ќе гледаме финале на истокот какво што заслужува Кливленд - Бостон.
Бтв. Ќе дава ли некоја телевизија вечерва НБА пренос?
Алфа е утре со пренос највероватно Кливленд:Атланта.А за вечер на другите програми незнам

Исто и Алфа ќе ја дава истата утакмица. Што е со со овие телевизиите што дават само источна кошарака? Господи, како Лејкерс, Денвер, Далас да се досадни...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom