Не, ама не можеш да споредуваш момент што може да се исправи и момент што не може да се исправи...Значи ако те разбрав добро, требаше на Кортни да му се важат двата поени дека беа одлучувачки, а овие на Гасол не треба зошто беа во првата четвртина?
Друже што се расправаш, нели гледаш дека зборуваат за инает. Лејкерс беа оштетени во повеќе наврати на овој натпревар. Последна четвртина при напад на Коби, Туркоглу му ја изби топката а судијата суди напад за орландо, демек се удрила во коленото на Коби а немаше врска.Значи ако те разбрав добро, требаше на Кортни да му се важат двата поени дека беа одлучувачки, а овие на Гасол не треба зошто беа во првата четвртина?
Со дополнување дека немаше да биде незаслужено Орландо да победеше...Секој реален ќе каже дека Лејкерс победија заслужено
и тоа може да се каже бидејќи натпреварот заврши 88-88 во регуларниот дел, значи секој можел да победи. Во случајов Лејкерси победија заслужено зошто во поголем дел од натпреварот играа и против судиите:helou:Со дополнување дека немаше да биде незаслужено Орландо да победеше...
Како бе не можам да споредувам? Што ти е тебе? Зборуваш за goaltending , ако веќе судиш за едната страна, суди и за другата.Не, ама не можеш да споредуваш момент што може да се исправи и момент што не може да се исправи...
И двете се грешки, само разликата е тоа што едната немаше влијание на токот на мечот, а другата итекако имаше...
Ако сакаш ќе ти преведам.. NBA supervisor of officials Bernie Fryer told ESPN.com that if Gasol's hand had shaken the basket, caused the stanchion to move or touched the rim while the ball was on the rim, the correct call would have been goaltending.
But since none of those things happened, according to Fryer, "It was a cut-and-dried no-call."
Не вреди да се распараваш со Перфекто. Попален Лејкерс фан е и не можеш да водиш реален муабет со него. Едноставно свршава на ЛејкерсиПа за тој момент имаше 47 минути да биде поправен на теренот, а овој у последната секунда требаше да биде одлучувачки...
Ох немој да дозволуваш срцето да ти е побрзо од мозокот. Дај факти, мој постови,попалени постови да сум појасен и тогаш може ќе правам реален муабет со тебе.Не вреди да се распараваш со Перфекто. Попален Лејкерс фан е и не можеш да водиш реален муабет со него. Едноставно свршава на Лејкерси
Пријателе не ја гледав утакмицата , но ако Гасол ја допрел макар и мрежичката кошот на Кортни треба да важи.:helou:Ох немој да дозволуваш срцето да ти е побрзо од мозокот. Дај факти, мој постови,попалени постови да сум појасен и тогаш може ќе правам реален муабет со тебе.
Не се слепи, така им одговара да ќењаатДобро бе ви слепи ли сте???
NBA supervisor of officials Bernie Fryer told ESPN.com that if Gasol's hand had shaken the basket, caused the stanchion to move or touched the rim while the ball was on the rim, the correct call would have been goaltending.
But since none of those things happened, according to Fryer, "It was a cut-and-dried no-call."
Штета што тој што е платен и тоа му е работа да гледа на вакви работи - не мисли така.Пријателе не ја гледав утакмицата , но ако Гасол ја допрел макар и мрежичката кошот на Кортни треба да важи.:helou:
Е сега уште Исус да се огласи , и може ќе сте задоволни.c. For goaltending to occur, the ball, in the judgment of the official, must have a chance to score.
:ne: Еве пример за твои попалени постовиОх немој да дозволуваш срцето да ти е побрзо од мозокот. Дај факти, мој постови,попалени постови да сум појасен и тогаш може ќе правам реален муабет со тебе.