NBA 2008/09

Статус
Затворена за нови мислења.

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Значи ако те разбрав добро, требаше на Кортни да му се важат двата поени дека беа одлучувачки, а овие на Гасол не треба зошто беа во првата четвртина?

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Значи ако те разбрав добро, требаше на Кортни да му се важат двата поени дека беа одлучувачки, а овие на Гасол не треба зошто беа во првата четвртина?
Не, ама не можеш да споредуваш момент што може да се исправи и момент што не може да се исправи...
И двете се грешки, само разликата е тоа што едната немаше влијание на токот на мечот, а другата итекако имаше...

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Друже што се расправаш, нели гледаш дека зборуваат за инает. Лејкерс беа оштетени во повеќе наврати на овој натпревар. Последна четвртина при напад на Коби, Туркоглу му ја изби топката а судијата суди напад за орландо, демек се удрила во коленото на Коби а немаше врска.

Секој реален ќе каже дека Лејкерс победија заслужено:toe:

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Со дополнување дека немаше да биде незаслужено Орландо да победеше...
и тоа може да се каже бидејќи натпреварот заврши 88-88 во регуларниот дел, значи секој можел да победи. Во случајов Лејкерси победија заслужено зошто во поголем дел од натпреварот играа и против судиите:helou:

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Не, ама не можеш да споредуваш момент што може да се исправи и момент што не може да се исправи...
И двете се грешки, само разликата е тоа што едната немаше влијание на токот на мечот, а другата итекако имаше...
Како бе не можам да споредувам? Што ти е тебе? Зборуваш за goaltending , ако веќе судиш за едната страна, суди и за другата.

И плус не знам дали прочита, ти постирав многу јасно од официјалниот делгат на натпреварот, дека го виделе плејот веднаш после последната четвртина и не го окаратеризирале како goaltending. Aј еве пак.

. NBA supervisor of officials Bernie Fryer told ESPN.com that if Gasol's hand had shaken the basket, caused the stanchion to move or touched the rim while the ball was on the rim, the correct call would have been goaltending.

But since none of those things happened, according to Fryer, "It was a cut-and-dried no-call."
Ако сакаш ќе ти преведам.

А за сликата нема што да се преведува, нема тука фотошоп. Еве чист goaltending.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.488
Поени од реакции
1.863
Па за тој момент имаше 47 минути да биде поправен на теренот, а овој у последната секунда требаше да биде одлучувачки...
Не вреди да се распараваш со Перфекто. Попален Лејкерс фан е и не можеш да водиш реален муабет со него. Едноставно свршава на Лејкерси:toe:

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Не вреди да се распараваш со Перфекто. Попален Лејкерс фан е и не можеш да водиш реален муабет со него. Едноставно свршава на Лејкерси:toe:
Ох немој да дозволуваш срцето да ти е побрзо од мозокот. Дај факти, мој постови,попалени постови да сум појасен и тогаш може ќе правам реален муабет со тебе.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Ох немој да дозволуваш срцето да ти е побрзо од мозокот. Дај факти, мој постови,попалени постови да сум појасен и тогаш може ќе правам реален муабет со тебе.
Пријателе не ја гледав утакмицата , но ако Гасол ја допрел макар и мрежичката кошот на Кортни треба да важи.:helou:

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Добро бе ви слепи ли сте???

NBA supervisor of officials Bernie Fryer told ESPN.com that if Gasol's hand had shaken the basket, caused the stanchion to move or touched the rim while the ball was on the rim, the correct call would have been goaltending.

But since none of those things happened, according to Fryer, "It was a cut-and-dried no-call."

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
vazhno LA pobedija:helou:

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Добро бе ви слепи ли сте???

NBA supervisor of officials Bernie Fryer told ESPN.com that if Gasol's hand had shaken the basket, caused the stanchion to move or touched the rim while the ball was on the rim, the correct call would have been goaltending.

Не се слепи, така им одговара да ќењаат:toe:

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Пријателе не ја гледав утакмицата , но ако Гасол ја допрел макар и мрежичката кошот на Кортни треба да важи.:helou:
Штета што тој што е платен и тоа му е работа да гледа на вакви работи - не мисли така.

И тоа што ме фрустрира е тоа што сите го спомнувате плејот на Кортни, а никој не кажа ништо за поените за Гасол.

Ако барате причина за поразот на Орландо, побарајте во 20 изгубени топки, мизерната игра на Алстон( од кој толку се очекувше), добрата одбрана на ЛА против Двајт, сумливата тактика на Ван Ганди да го остави Корни Ли(rookie) на теренот(преку Нелсон) во завршните минути, па таа тактира резултираше со 2 промашени клучни полагања од негова страна, и многу битна изгубена топка во продолжението со што резултираше со лесни поени за ЛА. Замислете Фил да го изведи последниот шут преку некој како Џордан Фармар-никогаш. Иако Фармар е веќе 3 години во NBA.

P.S Еве ако сакате и официјално од NBA.

http://www.nba.com/analysis/rules_11.html?nav=ArticleList

c. For goaltending to occur, the ball, in the judgment of the official, must have a chance to score.
Е сега уште Исус да се огласи , и може ќе сте задоволни.

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Perfecto олади бре што се замараш:smir:

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.488
Поени од реакции
1.863
:ne: Еве пример за твои попалени постови

Уште 3. Само 3.

А денес викаш
Хаха.

Само уште 2. __________________

П.С:drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk:-:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom