NBA сезона 2009/2010

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.880
Поени од реакции
6.940
Оти сезонава не даваат на Алфа преноси?:nenene:

П.С. Има тука фанови на Феникс или слабо?

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250

друже,значи неколку пати имаме пишано,преноси се очекуваат на МК телевизии после Ол Старот,незнаеме на која ама можно е на Алфа,најверојатно ова е поради тоа што поефтино им се фаќа да ги откупат правата после ивентов а и утакмиците стануваат поинтересни,се разбира не како во плеј оф али сепак...

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66

Сега баш сакав да пишувам за Феникс...Фан сум на Кливленд но од секогаш ми бил симпатичен Феникс поради Стив Неш...Го гледам сезонава и мислам дека на 35 години ја игра најдобрата сезона.Подобар е и од 2005 тата кога беше МВП.Тешко оваа година да биде но еве на пример на последната листа race to MVP Неш е на 4 то место,зад ЛеБрон,Коби и Хауард...Синоќа постигна 26 поени и 13 асистенции...Ѕвер

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Победа на Бостон, по продолженија, 112:106! :vozbud:
Позакон утакмица не сум гледал во животот мој дечки да излезе видеото и го постирам кој не ја гледал да види шо се дешава:wink:

InSuLaNeR

A man who never was a boy.
Член од
13 јули 2009
Мислења
878
Поени од реакции
107
Бостон-Мајами непревидлива утакмица беше ја глеав Бостон губеше 11 разлика но се вратија со 2-3 тројки на Ален и на Рашид алал нека му е и на Рондо кој 6 секунди пред крајот успеа да даде кош и да изедначи така што во продолжение како што кажа Ред Девил Бостон тепаа!!:helou:

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.748
Поени од реакции
6.478
Ја сум за мајами,али бостон се извлече во последна стотинка со кош на рондо:nesum:.ВЕЈД ЗАКОН

T

the Carpenter

Гостин

Навивам за Феникс Санс добри 14 - 15 години. ЗНачи откако тргнав на школо гледам кошарка, и сум фан на Санси. Во тоа време, мојот постар брат гледаше редовно, па ај и јас уз него. Кога почнав да одам на школо, од тогаш сум за Феникс.

Најомилен играч на сите времиња ми е Чарлс Баркли. Кога беа заедно со Кевин Џонсон во златната ера во 1993 година и загубија во финалето од Чикаго Булс (последна секунда кош од Роберт Паксон) не ги зафатив. Кон 1995, 1996 година беа добри, но не доволно добри за да се носат со Хјустон на западот. Имаа добар состав. Баркли, Џонсон, А.C. Green, ...

Во 1998 година, Баркли го напушти Феникс и отиде во Хјустон за титула. Тоа беше големо разочарување за мене, ама сепак остаанв фан на Санс.
Низ Феникс тогаш поминаа: Стив Неш, Мајкл Финли, ...

Со Џејсон Кид беше интересно. Не се сеќавам, дали беше 1999 или 2000 година, ама тогаш Феникс беше значајно силен. Во прва рунда го исфрливме шампионот Сан Антонио со 3:1, а во втората рунда налетавме на Шек и Коби, и Феникс беше демолиран. Иако во четвртата утакмица Феникс го понижи Лејкерс како никој дотогаш (118 - 80 и нешто, не памтам). Добри бевме: Џејсон Кид, Том Гуглиота, Клифорд Робинсон, Тод Деј и легедата Анферни Хардевеј. Исклучително добри играчи.

Ама недоволно за успех. Иако го имавме можеби најдобриот плејмејкер во НБА и еден од најдобрите скокачи (!!!), сепак недоволно ни за финале на Запад.

Неколку години подоцна, Феникс го трампаше Кид за Марбери, и тимот на Феникс се распадна, и не влезе во плеј оф, а Њу Џерси - обратно. И во времето на марбери имаше добар состав, ама Стефон многу лакомеше. Другата сезона беше поинаку, и влезе Феникс во плеј оф.
После 2 - 3 сезони, Марбери беше трампам во Њу Јорк за Антонио Мек Дајс и уште некој.
Летото, беше потпишан Стив Неш. Пред тоа, го земавме најдобриот пик на драфтот - иако беше 9ти. (Марбери зафати дел со Амаре). И уште неколкумина играчи (Леандро Барбоса, Квентин Ричардсон) и наеднаш феникс стана прв фаворит за титулата. Ама сепак не успеа. беше елиминиран од Далас. И така натака.

Пред две години, кога го трампаа Шон Мерион за најголемото ДРВО на денешницава, трупот ШЕК, тимот пак се распадна. Брзата кошарка наеднаш стана бавна, а уште поголемиот труп на клупата, тренерот Тери Портер наеднаш стана прва мета за отстрел на навивачите.
Лани, не влеговме во плеј оф.
Оваа година, е последна шанса за Стив Неш да земе прстен. Па ќе видиме..
Стив неш и Амаре Стадемаер се можеби најдобриот тандем во лигата. Само да се здрави, посебно Амаре

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
Со Џејсон Кид беше интересно. Не се сеќавам, дали беше 1999 или 2000 година, ама тогаш Феникс беше значајно силен. Во прва рунда го исфрливме шампионот Сан Антонио со 3:1, а во втората рунда налетавме на Шек и Коби, и Феникс беше демолиран. Иако во четвртата утакмица Феникс го понижи Лејкерс како никој дотогаш (118 - 80 и нешто, не памтам). Добри бевме: Џејсон Кид, Том Гуглиота, Клифорд Робинсон, Тод Деј и легедата Анферни Хардевеј. Исклучително добри играчи.

Ама недоволно за успех. Иако го имавме можеби најдобриот плејмејкер во НБА и еден од најдобрите скокачи (!!!), сепак недоволно ни за финале на Запад.

Неколку години подоцна, Феникс го трампаше Кид за Марбери, и тимот на Феникс се распадна, и не влезе во плеј оф, а Њу Џерси - обратно. И во времето на марбери имаше добар состав, ама Стефон многу лакомеше. Другата сезона беше поинаку, и влезе Феникс во плеј оф.
После 2 - 3 сезони, Марбери беше трампам во Њу Јорк за Антонио Мек Дајс и уште некој.
Летото, беше потпишан Стив Неш. Пред тоа, го земавме најдобриот пик на драфтот - иако беше 9ти. (Марбери зафати дел со Амаре). И уште неколкумина играчи (Леандро Барбоса, Квентин Ричардсон) и наеднаш феникс стана прв фаворит за титулата. Ама сепак не успеа. беше елиминиран од Далас. И така натака.

Пред две години, кога го трампаа Шон Мерион за најголемото ДРВО на денешницава, трупот ШЕК, тимот пак се распадна. Брзата кошарка наеднаш стана бавна, а уште поголемиот труп на клупата, тренерот Тери Портер наеднаш стана прва мета за отстрел на навивачите.
Стив неш и Амаре Стадемаер се можеби најдобриот тандем во лигата. Само да се здрави, посебно Амаре
Убаво е вака, кога некој ќе направи детална анализа низ годините, да се потсетиме како беше:). На болдираното само се надоврзувам (инаку не сум фан на Сонцата да се разбереме:)).

1. Тоа беше во сезоната 1999-2000. Таа година кај Спарси мислам дека беше повреден Данкан кој го пропушти првото од разигрувањето, што беше кобно, бидејќи Феникс ги елиминира. Со Лејкерс немаа среќа, бидејќи таа година Лејкерси беа пеколни и станаа шампиони.
2. Според мене Марбери е гаранција за неуспех. Каде и да играше тимовите пропаѓаа. Квалитетен кошаркар кој никогаш не успеа да сфати дека кошарката е тимска игра.
3. Најголема грешка на Феникс е што го продадоа Мерион. Сепак колку што паметам (ако не грешам), Мерион не беше задоволен од улогата која ја има во екипата, па токму затоа и беше таа трампа.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Најомилен играч на сите времиња ми е Чарлс Баркли. Кога беа заедно со Кевин Џонсон во златната ера во 1993 година и загубија во финалето од Чикаго Булс (последна секунда кош од Роберт Паксон) не ги зафатив. Кон 1995, 1996 година беа добри, но не доволно добри за да се носат со Хјустон на западот. Имаа добар состав. Баркли, Џонсон, А.C. Green, ...

Во 1998 година, Баркли го напушти Феникс и отиде во Хјустон за титула. Тоа беше големо разочарување за мене, ама сепак остаанв фан на Санс.
Баркли отиде во Хјустон во 1996, а не 1998 во трејд за Сем Кесел,Роберт Хори и уште некои на кои не се сеќавам баш...Таму ништо не напраи затоа што скоро сите беа ветерани ... Олајџувон,Дрекслер и он беа страшни имиња али дојде ерата на поштарот Мелоун:wink:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.278
Поени од реакции
8.443
Marley абе досадните спарси многу јаки а? :icon_lol:

Член од
3 декември 2007
Мислења
466
Поени од реакции
30
Maraton za Memorija,Bosikno derbi nase-New York-Bobcats,interesno ne e loso!!!

Prekrasna kosarka ili maraton od 1 do 7 casot,
Orlando-Toronto,bese prekrasno Hedo vo Florida,
edna kolektivna igra,isto takov i napad,prekrasna
odbrana,posebno Bargnani na Howard,gi dade 20poena,
ama imase duri osum zagubeni topki,se vratija vo igra
na 104-101 i J.J. Redick promasi za 3 i Toronto dojde
do 500 ili 18-18,zavrzi serija vo koris na Orlando so 3-1.
Utakmica na sezonata,kako ukrade na 5.5sekundi Wade,
na Ray Allen za vodstvo,a na 0.6 do kraj P.Pierce do Rondo,
ostanav bez zborovi koga go gledav,nemam zborovi Respect za NBA.
I kako slag na cela vecer,bese derbito vo Hollywood,
od koj Clippersi nema pobedeno nad L.A.L od 12 April 2007,
ili celi 9 utakmici,Baron Davis imase asistenci na dekadata,
podobri i od "Nash so Kings,vo vtornikot",mi deluvaa kako
napaleni Clippersi zelni da pobedat,go nateraa Mamba na
katastrofa sut 10-30 za 33 poena,brilijantno derbi,so Zar i Srce.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.880
Поени од реакции
6.940
Фала на The Carpenter за малиот опис на историјата на Санси од 90-те наваму. Јас не пратам којзнае колку НБА, ама кога имам можност да гледам пренос, гледам. Санси ги засакав од пред 3-4 години. Ми се допаѓа најмногу тоа што играат отворена кошарка, да се постигне поен повеќе од противникот. Се игра офанзивно, без многу тактизирање. Можеби затоа од исти причини ги сакам и Холандија во фудбал. Годинава изненадно се добри. Стварно без Шек играат побрзо, подобро, а Неш е приказна сама за себе. Легендарен играч. И Амаре исто така многу ме бендисува. :helou:

А кај гледате утакмици на интернет?

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Навивам за Феникс Санс добри 14 - 15 години. ЗНачи откако тргнав на школо гледам кошарка, и сум фан на Санси. Во тоа време, мојот постар брат гледаше редовно, па ај и јас уз него. Кога почнав да одам на школо, од тогаш сум за Феникс.

Зошто Шек дрво?Тоа шо си е во години е друга ствар

Kajgana Shop

На врв Bottom