друже,значи неколку пати имаме пишано,преноси се очекуваат на МК телевизии после Ол Старот,незнаеме на која ама можно е на Алфа,најверојатно ова е поради тоа што поефтино им се фаќа да ги откупат правата после ивентов а и утакмиците стануваат поинтересни,се разбира не како во плеј оф али сепак...Оти сезонава не даваат на Алфа преноси?:nenene:
П.С. Има тука фанови на Феникс или слабо?
има другарче има... јас на пр.Оти сезонава не даваат на Алфа преноси?:nenene:
Оти сезонава не даваат на Алфа преноси?:nenene:
Позакон утакмица не сум гледал во животот мој дечки да излезе видеото и го постирам кој не ја гледал да види шо се дешава:wink:Победа на Бостон, по продолженија, 112:106!
Навивам за Феникс Санс добри 14 - 15 години. ЗНачи откако тргнав на школо гледам кошарка, и сум фан на Санси. Во тоа време, мојот постар брат гледаше редовно, па ај и јас уз него. Кога почнав да одам на школо, од тогаш сум за Феникс.Оти сезонава не даваат на Алфа преноси?:nenene:
Убаво е вака, кога некој ќе направи детална анализа низ годините, да се потсетиме како беше. На болдираното само се надоврзувам (инаку не сум фан на Сонцата да се разбереме).Со Џејсон Кид беше интересно. Не се сеќавам, дали беше 1999 или 2000 година, ама тогаш Феникс беше значајно силен. Во прва рунда го исфрливме шампионот Сан Антонио со 3:1, а во втората рунда налетавме на Шек и Коби, и Феникс беше демолиран. Иако во четвртата утакмица Феникс го понижи Лејкерс како никој дотогаш (118 - 80 и нешто, не памтам). Добри бевме: Џејсон Кид, Том Гуглиота, Клифорд Робинсон, Тод Деј и легедата Анферни Хардевеј. Исклучително добри играчи.
Ама недоволно за успех. Иако го имавме можеби најдобриот плејмејкер во НБА и еден од најдобрите скокачи (!!!), сепак недоволно ни за финале на Запад.
Неколку години подоцна, Феникс го трампаше Кид за Марбери, и тимот на Феникс се распадна, и не влезе во плеј оф, а Њу Џерси - обратно. И во времето на марбери имаше добар состав, ама Стефон многу лакомеше. Другата сезона беше поинаку, и влезе Феникс во плеј оф.
После 2 - 3 сезони, Марбери беше трампам во Њу Јорк за Антонио Мек Дајс и уште некој.
Летото, беше потпишан Стив Неш. Пред тоа, го земавме најдобриот пик на драфтот - иако беше 9ти. (Марбери зафати дел со Амаре). И уште неколкумина играчи (Леандро Барбоса, Квентин Ричардсон) и наеднаш феникс стана прв фаворит за титулата. Ама сепак не успеа. беше елиминиран од Далас. И така натака.
Пред две години, кога го трампаа Шон Мерион за најголемото ДРВО на денешницава, трупот ШЕК, тимот пак се распадна. Брзата кошарка наеднаш стана бавна, а уште поголемиот труп на клупата, тренерот Тери Портер наеднаш стана прва мета за отстрел на навивачите.
Лани, не влеговме во плеј оф.
Оваа година, е последна шанса за Стив Неш да земе прстен. Па ќе видиме..
Стив неш и Амаре Стадемаер се можеби најдобриот тандем во лигата. Само да се здрави, посебно Амаре
Баркли отиде во Хјустон во 1996, а не 1998 во трејд за Сем Кесел,Роберт Хори и уште некои на кои не се сеќавам баш...Таму ништо не напраи затоа што скоро сите беа ветерани ... Олајџувон,Дрекслер и он беа страшни имиња али дојде ерата на поштарот Мелоун:wink:Најомилен играч на сите времиња ми е Чарлс Баркли. Кога беа заедно со Кевин Џонсон во златната ера во 1993 година и загубија во финалето од Чикаго Булс (последна секунда кош од Роберт Паксон) не ги зафатив. Кон 1995, 1996 година беа добри, но не доволно добри за да се носат со Хјустон на западот. Имаа добар состав. Баркли, Џонсон, А.C. Green, ...
Во 1998 година, Баркли го напушти Феникс и отиде во Хјустон за титула. Тоа беше големо разочарување за мене, ама сепак остаанв фан на Санс.
Низ Феникс тогаш поминаа: Стив Неш, Мајкл Финли, ...
Зошто Шек дрво?Тоа шо си е во години е друга стварНавивам за Феникс Санс добри 14 - 15 години. ЗНачи откако тргнав на школо гледам кошарка, и сум фан на Санси. Во тоа време, мојот постар брат гледаше редовно, па ај и јас уз него. Кога почнав да одам на школо, од тогаш сум за Феникс.
Најомилен играч на сите времиња ми е Чарлс Баркли. Кога беа заедно со Кевин Џонсон во златната ера во 1993 година и загубија во финалето од Чикаго Булс (последна секунда кош од Роберт Паксон) не ги зафатив. Кон 1995, 1996 година беа добри, но не доволно добри за да се носат со Хјустон на западот. Имаа добар состав. Баркли, Џонсон, А.C. Green, ...
Во 1998 година, Баркли го напушти Феникс и отиде во Хјустон за титула. Тоа беше големо разочарување за мене, ама сепак остаанв фан на Санс.
Низ Феникс тогаш поминаа: Стив Неш, Мајкл Финли, ...
Со Џејсон Кид беше интересно. Не се сеќавам, дали беше 1999 или 2000 година, ама тогаш Феникс беше значајно силен. Во прва рунда го исфрливме шампионот Сан Антонио со 3:1, а во втората рунда налетавме на Шек и Коби, и Феникс беше демолиран. Иако во четвртата утакмица Феникс го понижи Лејкерс како никој дотогаш (118 - 80 и нешто, не памтам). Добри бевме: Џејсон Кид, Том Гуглиота, Клифорд Робинсон, Тод Деј и легедата Анферни Хардевеј. Исклучително добри играчи.
Ама недоволно за успех. Иако го имавме можеби најдобриот плејмејкер во НБА и еден од најдобрите скокачи (!!!), сепак недоволно ни за финале на Запад.
Неколку години подоцна, Феникс го трампаше Кид за Марбери, и тимот на Феникс се распадна, и не влезе во плеј оф, а Њу Џерси - обратно. И во времето на марбери имаше добар состав, ама Стефон многу лакомеше. Другата сезона беше поинаку, и влезе Феникс во плеј оф.
После 2 - 3 сезони, Марбери беше трампам во Њу Јорк за Антонио Мек Дајс и уште некој.
Летото, беше потпишан Стив Неш. Пред тоа, го земавме најдобриот пик на драфтот - иако беше 9ти. (Марбери зафати дел со Амаре). И уште неколкумина играчи (Леандро Барбоса, Квентин Ричардсон) и наеднаш феникс стана прв фаворит за титулата. Ама сепак не успеа. беше елиминиран од Далас. И така натака.
Пред две години, кога го трампаа Шон Мерион за најголемото ДРВО на денешницава, трупот ШЕК, тимот пак се распадна. Брзата кошарка наеднаш стана бавна, а уште поголемиот труп на клупата, тренерот Тери Портер наеднаш стана прва мета за отстрел на навивачите.
Лани, не влеговме во плеј оф.
Оваа година, е последна шанса за Стив Неш да земе прстен. Па ќе видиме..
Стив неш и Амаре Стадемаер се можеби најдобриот тандем во лигата. Само да се здрави, посебно Амаре