NBA сезона 2009/2010

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
дечки вечер ќе ги даваат ли ЛА на мтв да знам дали да седам до касно и да ја чекам утакмицата или да си легнам да спијам?????.....ако ја даваат сакам повторно да видам слично судење како 3тата утакмица каде имаше машка кошарка во која за разлика од втората утакмица немаше толку многу фаули.... незнам зошто ама се ме влече на тоа вечер дека ќе гледам исто сценарио како во 3тата утакмица
Да во 3 сатот :):):)

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Океј прителче убаво размислуваш.Неможе секој да го виде тоа што ти го гледаш.Но во иднина би те замолил да го гледаш тоа за сите а не само кога станува збор за твој Коби ...
Порано или подоцна секогаш доаѓаш на тоа што јас некогаш сум сакал да го кажам.Сето тоа горе е точно и тоа е тоа што јас го говорев пред месец дена по дуелот.Тоа важи и е точно но дали ќе беше точно и дали некој ќе обрнеше внимание на тоа ако Фишер не блеснеше и ако ЛАЛ не победеше... Ако Фишер не блеснеше сега ќе говоревме зошто Коби направи вака зошто нака тој е виновниот како што говоревме пред месец дена за ЛеБрон.Среќа/B] за вас ЛАЛ победи и нормално е тоа што го пиша ...

Какањето како што реков беше во преносна смисла... Го реков не за го навредам или омаловажам учинокот на Коби него да извлечам од вас а пред се од тебе која е разликата од тогаш до сега... Разлика е во тоа што завас важат други правила кога станува збор за ваш Коби

Јас го гледам тоа за сите, сакаш да направам анализа слободно кажи - ќе направам. Сега на финалето обврнувам повеќе внимание едноставно затоа што е финале. Плус ги гледам по два пати утакмиците, па нормално ќе обврнам внимание на други работи. Дали работи триаголникот, кој остави кој сам...такви работи.

Гледам зборуваш како Коби да бил мој...твој Коби...ај да расчистиме...Лејкерс го сметам за мој, Коби е играч во Лејкерс...Лејкерс>Коби. Лејкерс е тим со премногу тежина и традиција за да може јас Коби да го ставам пред тимот. И најомилен Лејкер ми е Фил па после Коби, чисто заради зен методите - тука сме на иста фрекфенција :) Значи ако кажеш нешто што што нема врска за Гасол, ќе ти реплицирам и за Гасол. Ако речеш нешто слично за ДиЏеј Мбенга....ќе се побунам и за Мбенга. Но најчеста мета е Коби, па најчесто дискутираме за Коби. Едноставно.

Си сакал нешто да напишеш, ама не си напишал? Зошто? Па ова е демократски форум.

Дали ќе, кога ќе, ако...остануваат на фантазија. Кога ќе се случат - ќе дискутираме.

Ај ако те задоволи, кратко ќе ти пообјаснам. И да изгубеше Лејкерс, немаше да биди ист впечатокот што го остави Леброн после петта утакмица кога престана да се труди, и едноставно се откажа. Кога ја гледаше завчера утакмицата - дали доби впечаток дека Коби ипак покрај лошата шутерска вечер, се откажа од тимот? Не, не се откажа. Беше агресивне во одбрана, трчаше по загубени топки, во напад глумеше мамец, па создаваше отворени шутеви/пробиви за Бајнам/Гасол/Фишер. Има причина зошто овие тројца се отворени цело време...Еве сега знаеш зошто биле отворени. Тоа не се вика откажување, тоа се вика играње тврдо,играње тешко, играње под притисок.

Гледам среќа спомна? Еве пред некои постови што кажав за среќата - http://forum.kajgana.com/showthread.php?50034-NBA-Play-Оff-2009-2010&p=3587366&viewfull=1#post3587366

И објасни ги правилата,што важат за нас а за другите не важат.

perfecto/absolutely perfect:D:)) nice job.
go LA :))
Ty,ty.

Ајде како што напиша Фил после утакмица - 2 more W's! GO LA!

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Јас го гледам тоа за сите, сакаш да направам анализа слободно кажи - ќе направам. Сега на финалето обврнувам повеќе внимание едноставно затоа што е финале. Плус ги гледам по два пати утакмиците, па нормално ќе обврнам внимание на други работи. Дали работи триаголникот, кој остави кој сам...такви работи.

Гледам зборуваш како Коби да бил мој...твој Коби...ај да расчистиме...Лејкерс го сметам за мој, Коби е играч во Лејкерс...Лејкерс>Коби. Лејкерс е тим со премногу тежина и традиција за да може јас Коби да го ставам пред тимот. И најомилен Лејкер ми е Фил па после Коби, чисто заради зен методите - тука сме на иста фрекфенција :) Значи ако кажеш нешто што што нема врска за Гасол, ќе ти реплицирам и за Гасол. Ако речеш нешто слично за ДиЏеј Мбенга....ќе се побунам и за Мбенга. Но најчеста мета е Коби, па најчесто дискутираме за Коби. Едноставно.

Си сакал нешто да напишеш, ама не си напишал? Зошто? Па ова е демократски форум.

Дали ќе, кога ќе, ако...остануваат на фантазија. Кога ќе се случат - ќе дискутираме.

Ај ако те задоволи, кратко ќе ти пообјаснам. И да изгубеше Лејкерс, немаше да биди ист впечатокот што го остави Леброн после петта утакмица кога престана да се труди, и едноставно се откажа. Кога ја гледаше завчера утакмицата - дали доби впечаток дека Коби ипак покрај лошата шутерска вечер, се откажа од тимот? Не, не се откажа. Беше агресивне во одбрана, трчаше по загубени топки, во напад глумеше мамец, па создаваше отворени шутеви/пробиви за Бајнам/Гасол/Фишер. Има причина зошто овие тројца се отворени цело време...Еве сега знаеш зошто биле отворени. Тоа не се вика откажување, тоа се вика играње тврдо,играње тешко, играње под притисок.

Гледам среќа спомна? Еве пред некои постови што кажав за среќата - http://forum.kajgana.com/showthread.php?50034-NBA-Play-Оff-2009-2010&p=3587366&viewfull=1#post3587366

И објасни ги правилата,што важат за нас а за другите не важат.

Ty,ty.

Ајде како што напиша Фил после утакмица - 2 more W's! GO LA!

Нормално е тој и Коби да глумат мамец пошто цела одбрана се концентрира на нив.Во тој момент треба да блесне некој од сенка, некој кој одбраната не го очекувала како вчера Фишер... ЛеБрон го немаше тоа.Остануваа и Шек и Џејмисон сами.Ако си а гледал утакмицата ќе знаеш посебно овој вториот идиот што направи.Тоа е нијанса кај големите ѕвезди кои после утакмицата ги прави или херои или трагичари.ЈАс во преносна смисла го нареков чистач...
За тоа и ти а и било кој колку е фан на ЛАЛ или Коби не ми кажувајте.Не се тепајте во гради ве молам... Еве за ЛеБрон секојдневно следам што се случува, испадна дека 80 % останува во Кливленд.И сега јас утре да бамкам дека Кливленд ми е во душата ќе лажам како вие сега...Јас сакам да остана во Кливленд пошто и јас како вас сакам да си створам замене индивидуална навивачка династија па утре кога ќе се пензионира Џејмс да си навивам за КАВС... НБА ќе следам цел живот па и како средновечен па и пензиониран само здравје

Секогаш се обидувам да омекнам ситуација да се разговарам човечки но штета што тој нарцисуидам ваш го изкажувате на еден саркастичен начин ве опива и преовладува... Вие секогаш го омаловажувате Џејмс.Не само него еве погледни погоре фановите на ЛАЛ освен Коби не признаваат никој.Баталете го Џејмс... Кевин Гарнет, Пол Пирс , Реј Ален па и Рондо биле отепани, не знаеле да одат и ред други глупости
Никогаш не сум рекол Коби е тиња ЛеБрон најдобар... Само се обидувам да го кажам тоа што јас го чуствувам... Не дека Леброн изигра подобро од Коби или дека Коби изигра полошо... Ги исклучувам нивните учиноци... Сакам да кажам ЛЕБрон до сега го немал тоа што го имаше Коби цела кариера : Шекил, Гасол , Бајнам , Одом , Артест и како што кажа ти НАЈВАЖНОТО ФИЛ ЏЕКСОН...

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Како прво тие постови дека го сакам Коби пред Лејкерс, и се удирам гради за Коби...упати ги на друга адреса, зошто ова на која ги испрати ти е погрешна.

А Леброн...хах пак Леброн бе...нема потреба да влегувам повторно во тој бунар, тој бунар е затворен од пред две недели. Сега се дискутира за едно место во кој играат најдобрите, а тоа место се вика финале. Имаш нешто да кажеш за финалето а да не го смешаш Леброн - бујрум.

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Како прво тие постови дека го сакам Коби пред Лејкерс, и се удирам гради за Коби...упати ги на друга адреса, зошто ова на која ги испрати ти е погрешна.

А Леброн...хах пак Леброн бе...нема потреба да влегувам повторно во тој бунар, тој бунар е затворен од пред две недели. Сега се дискутира за едно место во кој играат најдобрите, а тоа место се вика финале. Имаш нешто да кажеш за финалето а да не го смешаш Леброн - бујрум.
Пријателче темава е НБА немој да се правиш паметен.Памет се покажува во школо... Ако не си го покажал тоа таму немој тука.Нема никој да ти даде награда за тоа или па да ти ставе петка...Немој да употребуваш толку стилски фигури. Во секој пост ти ставам нагласок дека ги почитувам сите тука и дека ценам секој пост напишан од тебе...од оки итн ... Ќе пишувам што сакам поврзано со НБА ако мислам дека има потреба да се спомне тука.А ако има потреба секако и за ЛеБрон... На крај карајава не спомнав јас ЛеБрон ... Јас само кажав како Фишер ја превзема одговорноста кога цела одбрана е насочена на Брајант.НЕма ни Л не па ЛеБРон... Е сега тебе и сличните ве наведе тоа на ЛеБрон... Што е сосема исправно и очекувано...

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Пријателче темава е НБА немој да се правиш паметен.Памет се покажува во школо... Ако не си го покажал тоа таму немој тука.Нема никој да ти даде награда за тоа или па да ти ставе петка...Немој да употребуваш толку стилски фигури. Во секој пост ти ставам нагласок дека ги почитувам сите тука и дека ценам секој пост напишан од тебе...од оки итн ... Ќе пишувам што сакам поврзано со НБА ако мислам дека има потреба да се спомне тука.А ако има потреба секако и за ЛеБрон... На крај карајава не спомнав јас ЛеБрон ... Јас само кажав како Фишер ја превзема одговорноста кога цела одбрана е насочена на Брајант.НЕма ни Л не па ЛеБРон... Е сега тебе и сличните ве наведе тоа на ЛеБрон... Што е сосема исправно и очекувано...
Ако го покажуваш паметот само во школо, и само таму ќе ти остане.

Немој тука??? Тука не треба да сум паметен?? Тука треба да се правам глупав?

Ако секојдневниот говор ми е таков, тука треба да го унаказам за тебе??

Пред еден месец имав еден пост на оваа тема.Ме мрзи да го барам сега.Во главном зборот беше кога големите ѕвезди ќе се покакаат... Од какањето на една ѕвезда до какњето на друга има само една разлика и никаква друга...Дали има кој да ги смете остатоците од истото?...Вечерва чистач имаше и затоа никој тука нема да спомне дека некој се покакал
Ти не спомна Леброн??? За кој мислеше во овај пост? За Црвенкапа??? Добро бе, не сум од вчера на форумот, сум од Феб 2007. Се знае на кој мислеше во овај пост, барем јас што сум тука подолго време знам, на другите кажувај му приказни.

Значи ти почна, значи ти лажеш во претходниот пост.

Член од
16 август 2009
Мислења
2.214
Поени од реакции
1.714
Нема потреба од споредување Леброн и Коби, како прво премногу е тешко да се споредат 2 НБА звезди, како второ Леброн никогаш немал соиграчи какви што имал и има сега Коби. Секако Коби е премногу искусен во плејофот и умее да игра и под најголем притисок, но сепак не можат да се споредат Онил со Гасол или било кои други двајца. Да не кажам смешни се соиграчите на Леброн, затоа и си ужував во серијата со Бостон и немав гајле. Да не спомнувам за тренерите, сум се газел од смеење колку е очаен тренерот на Кливленд, кога Бостон од нерешено зголемија на повеќе од 15, и на типот на крај памет не му текнува нешто да превземе, измени, тајмаут. Едноставно не можеше против Бостон и Риверс. За Фил Џексон нема шо да коментирам.

Е сега, за вечер очекувам сигурна победа на Бостон, нема овојпат Ален да има 0-13, и на Пирс да му текне да игра во второто полувреме. Многу жалам што Гарнет одигра одлично, се разбуди конечно, но немаше доволна поддршка од овие двајца. Доколку се случи нешто да не ми излезе прогнозата, Лејкерси се старо новите шампиони во НБА. Поздрав.

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Ако го покажуваш паметот само во школо, и само таму ќе ти остане.

Немој тука??? Тука не треба да сум паметен?? Тука треба да се правам глупав?

Ако секојдневниот говор ми е таков, тука треба да го унаказам за тебе??

Ти не спомна Леброн??? За кој мислеше во овај пост? За Црвенкапа??? Добро бе, не сум од вчера на форумот, сум од Феб 2007. Се знае на кој мислеше во овај пост, барем јас што сум тука подолго време знам, на другите кажувај му приказни.

Значи ти почна, значи ти лажеш во претходниот пост.
Верувај дека не сакам да влевам во конфликт сотебе :smir: Во тој пост нема збор ЛеБрон... Под ѕвезда може да мислам на Коби,ЛеБрон,Кармело,Двен,Хауард,Дурант итн... Тоа што сте си се препознал е вероватно поради мојата наклонетост спрема ЛеБрон а и поради тоа што далеку во себе знаеш (независно дали и кое е поконплетен играч) дека ЛеБрон до сега нема услови да стане шампион... Почувајќи од втор па и трет Ол Стар соиграч па се до најпознатиот и секако најдобар тренер:smir:

А и покрај тоа што темава е НБА и може да пишеме шо сакаме мислам дека треба да се сконцентрираме на вечерашнава утакмица...
Според мене пораз на Бостон би значел крај на серијата

Ф

Фил Ајви

Гостин
BEAT L.A.!!!

Се ќе биде како што треба само Реј да биде минимум со пет тројки, Гарнет да не прави лични толку рано за да не го гледам Дејвис многу често. И Пол да блесне барем еден натпревар а не да извади две тројки на крај само да замачка очи. Само Коби да не подивља и мислам дека ќе влеземе во маратон. :tv:

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
дечки нема потреба од плукање по ЛЏ и КБ .....
1.Коби од секогаш имал квалитетни соиграчи-такви соиграчи не верувам дека ќе има ЛеБрон
2.Незнам зошто ама ЛеБрон сеуште неможе да се споредува со Коби од Една единствена причина дека не е уште навикнат да игра под притисок како што е случајот кај Коби бидејќи скоро секој меч Коби игра под притисок
3.На крај краева ЛеБрон никоаш нема да има тренер каков што има Коби. Порано кошарката се играла 1Играч=Цела Екипа.......Незнам за другите ама Зен Мастерот знае и умеее умешно да го растерети КБ од теретот шо го имаше порано
Јас лично сум за ЛА а ни малку не го омаловажувам ЛеБрон и се надевам дека ќе дојдат и неговите пет минути АКО ИМА ТРЕНЕР КАКО ЏЕКСОН И АКО ИМА ДОБРИ И КВАЛИТЕТНИ СОИГРАЧИ
да не должам многу вечер сакам квалитетна кошарка со малце "прљава игра" каде ќе бидат оставени играчите на малце машка кошарка ....Go Lakers

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
дечки нема потреба од плукање по ЛЏ и КБ .....
1.Коби од секогаш имал квалитетни соиграчи-такви соиграчи не верувам дека ќе има ЛеБрон
2.Незнам зошто ама ЛеБрон сеуште неможе да се споредува со Коби од Една единствена причина дека не е уште навикнат да игра под притисок како што е случајот кај Коби бидејќи скоро секој меч Коби игра под притисок
3.На крај краева ЛеБрон никоаш нема да има тренер каков што има Коби. Порано кошарката се играла 1Играч=Цела Екипа.......Незнам за другите ама Зен Мастерот знае и умеее умешно да го растерети КБ од теретот шо го имаше порано
Јас лично сум за ЛА а ни малку не го омаловажувам ЛеБрон и се надевам дека ќе дојдат и неговите пет минути АКО ИМА ТРЕНЕР КАКО ЏЕКСОН И АКО ИМА ДОБРИ И КВАЛИТЕТНИ СОИГРАЧИ
да не должам многу вечер сакам квалитетна кошарка со малце "прљава игра" каде ќе бидат оставени играчите на малце машка кошарка ....Go Lakers
Ако си стварно фан на ЛАЛ останатите фанови на ЛАЛ треба да се огледаат на тебе... Најубаво кажа до сега

Бостон одигра солидна одбрана, нападот им потфрли доста... Едноставно сега веќе мораат да победат не само денес него и наредната ако сакаат да префрлат притисок на противникот.Ако победи вечерва ЛАЛ серијата може да се затвори... Бостон се искусни играчи и верувам дека ќе се справат со притисокот...
Немам што да му забележам на Риверс.Можеби треба да прави брзи измени... Да ротира... Да го одмара Рејмонд во одбраната каде што мислам дека Тони Ален дури и подобро се снаоѓаше со Коби.И со тоа да го има свеж Реј во напад.. Не во смисла да прави ракометарски замени но може да го стори тоа кога има можност после слободно, при тајмаутите на Џексон по кој Бостон ќе биде во напад...Зборот ми е Ален за разлика од Пирс и Гарнет да добива повеќекратен но временски пократок период ... Бидејќи се чека во нападот од него а задачи има огромни во одбраната.Е сега веќе кога се има Тони Ален кој ем игра добра одбрана ем и не е толку лош во напад... Или пак истовремено да бидат во игра но Тони да оде на Брајант а Рејмонд на Артест при што би добил прилика да здивне малку

Kajgana Shop

На врв Bottom