Немаше никој да му забележи на Дурант ништо ако отидеше во било кој друг тим. Ама да отидеш во најголемиот ривал на западот, тоа е знак дека си се откажал од својот тим. Имало многу играчи кои останале без прстен, само поради својата гордост, да не направат супер тим со најголемите ривали. На Леброн тоа беше ептен лош потег, ама барем не отиде во селтикс или Лејкерс, туку проба да направи солиден тим шампионски. Дурант оди во тим што беше на 1 минута и 1 шут од рипит, што го има првиот едногласен мвп во историјата, тим што има 10 играчи што би биле солидни стартери во 80% од лигата и тим што до сега имаше 3 опција што би бил најдобар играч во 25 тима сигурно. Одлуката си е негова, ама таа кажува дека он како лидер на тим неможе да освои титула, па сака лесен пат до неа. Да имаше 34 години и да е без титула ќе го сватев, ама во врвот на својата игра волку неамбициозен потег ми е глуп. Сепак он си знае, никогаш не сум го хејтал, само фала им што ми ја направија идната сезона поинтересна, од проста причина што пак има тим што ќе биде мразен од многу (слично на леброн во мајами). Секогаш кога има такви тимови интересна е лигата