NBA драфт, трансфери, шпекулации

Статус
Затворена за нови мислења.
W

wicked_1

Гостин
Не само стварно ми е чудно зашто на ЛА тогаш им забранија Крис Пол да им отиде а сега допуштаат ваква работа.
Едно е трејд, друго е потпишување на слободен агент.[DOUBLEPOST=1467672940][/DOUBLEPOST]Како и да е, пичкарски потег од Дурант... веќе беше во елитен клуб способен да освои со супер управа, им сврти грб и отиде кај ривал.

Нула од човек.

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
според мене Вејд си оди од Мајами, почетна понуда било 20 милиони/2 години..

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
До негде си во право, и Рондо напушти пошто неќе дисфункционалност и комплетно ги разбирам но во случајов со Дјурент е безобразен, мислам каде е убавината на ривалството ако се прават вакви потези, можеше Спрси да ги одбере... ова што знам, се гледа ептен е очаен.
Како одбирањето на Спарси не е поочаен потег од ова? На исто рамниште се дали одбрал САС или ГСВ. Бостон, Портланд и сл. се друга приказна.

А и не знам што ќе им го беше на Спарси кои го имаат Каваи, ваљда немаше тој да игра на четворка?

Пак ќе пишам, според мене Вориорс најмногу се заебаа со овој потег, ќе си ја сјебат атмосферата у тим и ќе им се деси Лејкерс со Хауард и Неш...

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Па еве види како реагират нба играчи и аналитичари па ќе видиш дали само во наши очи е пичкарски потего..

Paul Pierce✔ @paulpierce34
If u can't beat um join um

Damian Lillard✔ @Dame_Lillard
The game has really changed.

Evan Fournier✔ @EvanFourmizz
WOW... Really?

Jusuf Nurkić@nurkic23
Somebody beat you ! And you go there... ? Superstar not doing that man..

Многу паметни сте сега, професионалец бил незнам шо.. А Леброн тогаш не беше професионалец? Само тој пичка беше а останатите професионалци? Абе да ви се мочам во двојнио стандард лигуши едни
Дека употреби "едни" ќе добиеш 5 казнени. Нареден пат употреби ваков термин ќе добиеш суспензија колку OJ Mayo.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Немаше никој да му забележи на Дурант ништо ако отидеше во било кој друг тим. Ама да отидеш во најголемиот ривал на западот, тоа е знак дека си се откажал од својот тим. Имало многу играчи кои останале без прстен, само поради својата гордост, да не направат супер тим со најголемите ривали. На Леброн тоа беше ептен лош потег, ама барем не отиде во селтикс или Лејкерс, туку проба да направи солиден тим шампионски. Дурант оди во тим што беше на 1 минута и 1 шут од рипит, што го има првиот едногласен мвп во историјата, тим што има 10 играчи што би биле солидни стартери во 80% од лигата и тим што до сега имаше 3 опција што би бил најдобар играч во 25 тима сигурно. Одлуката си е негова, ама таа кажува дека он како лидер на тим неможе да освои титула, па сака лесен пат до неа. Да имаше 34 години и да е без титула ќе го сватев, ама во врвот на својата игра волку неамбициозен потег ми е глуп. Сепак он си знае, никогаш не сум го хејтал, само фала им што ми ја направија идната сезона поинтересна, од проста причина што пак има тим што ќе биде мразен од многу (слично на леброн во мајами). Секогаш кога има такви тимови интересна е лигата

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Џабе се навраќате на минатото како правеле ѕвездите, времињата се менуваат и како што можеше Леброн со Мајами може и ова да се случи со КД. Како и да е, им треба центар на ГСВ очајно, не знам што ќе можат да направат со капот и да земат некој добар рим протектор.

W

wicked_1

Гостин
Џабе се навраќате на минатото како правеле ѕвездите, времињата се менуваат и како што можеше Леброн со Мајами може и ова да се случи со КД. Како и да е, им треба центар на ГСВ очајно, не знам што ќе можат да направат со капот и да земат некој добар рим протектор.
го потпишаа Пачулија за негде 3 мил.

C

Castiel

Гостин
Немаше никој да му забележи на Дурант ништо ако отидеше во било кој друг тим. Ама да отидеш во најголемиот ривал на западот, тоа е знак дека си се откажал од својот тим. Имало многу играчи кои останале без прстен, само поради својата гордост, да не направат супер тим со најголемите ривали. На Леброн тоа беше ептен лош потег, ама барем не отиде во селтикс или Лејкерс, туку проба да направи солиден тим шампионски. Дурант оди во тим што беше на 1 минута и 1 шут од рипит, што го има првиот едногласен мвп во историјата, тим што има 10 играчи што би биле солидни стартери во 80% од лигата и тим што до сега имаше 3 опција што би бил најдобар играч во 25 тима сигурно. Одлуката си е негова, ама таа кажува дека он како лидер на тим неможе да освои титула, па сака лесен пат до неа. Да имаше 34 години и да е без титула ќе го сватев, ама во врвот на својата игра волку неамбициозен потег ми е глуп. Сепак он си знае, никогаш не сум го хејтал, само фала им што ми ја направија идната сезона поинтересна, од проста причина што пак има тим што ќе биде мразен од многу (слично на леброн во мајами). Секогаш кога има такви тимови интересна е лигата
Солиден? Леброн направи супер тим со Вејд и Бош. Не знам како може 3 лица на франшиза, три супер ѕвезди да направат само солиден шампионски тим.

И од кај знаеш дека како лидер на тим не може да освои титула? Па Леброн не беше лидер во Мајами Вејд беше тој. Ама еве го сега во Кавс се докажа дека може ко лидер да осови. Зашто да не може во иднина истото и КД да го направи?

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Солиден? Леброн направи супер тим со Вејд и Бош. Не знам како може 3 лица на франшиза, три супер ѕвезди да направат само солиден шампионски тим.

И од кај знаеш дека како лидер на тим не може да освои титула? Па Леброн не беше лидер во Мајами Вејд беше тој. Ама еве го сега во Кавс се докажа дека може ко лидер да осови. Зашто да не може во иднина истото и КД да го направи?
Човек кд оди во тимот што пред 2 месеца го сруши рекордот за највеќе победи во сезона??!!! сличен потег ама далеку од супер тим
прва 5ка Мајами - Чалмерс-просечен плеј, моментално нема тим,доволно кажува тоа,Вејд,Леброн,Бош - тука океј, Илгаускас-добар центар,солиден играч
прва 5ка ГСВ - Кари- 2xМВП,прв со сите гласови,400 тројки во сеонза а никој досеа немалповќе од 250,Томпсон највеќе тројки од било кој играч во првите 5 сезони,КД-мвп,4-5 пати најдобар скорер,Иги- МВП на финале. Грин- Трипл дабл машина задниве 2 години, најдобар играч на Гсв во финале
И пак отиде во најдбориот тим во лигата,значи беа први и отиде кај нив, Мајами испаднаа во прва рунда 2010

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Просечен тим? Тим во кој играат Леброн , Вејд кој предходно беше шампион со мајами не така од дамна, и Бош во ист тим е све освен просечен. Тим во кој играа 3 лица на различни франшизи.

Ако глеаш така тој мртов кливленд играше финале? Леброн си отиде од тим кој играше финале. Исти курац се двата потеза не го правадајте Леброн без врска.
Просечен Мајами пред да отиде Леброн, не ме разбра...
Тој мртов Кливленд од 2010 не играше финале.

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.762
Поени од реакции
11.739

Леброн не отиде таа година во Лејкерс или Селтикс. Отиде во 47-35 тим и се спои со двајца супер играчи што никогаш не играле заедно и куп ветерани и просеци. (ист случај ќе беше доколку КД отидеше во Бостон со Ајзеа и Хорфорд)
Значи немаш никаква гаранција дека таквиот проект ќе успее, а и не успеа првата година.

Од друга страна Дурант оди во 73-9 тим, ол-стар петорка, тим што и без него е главен фаворит за титула. Нешто пробај замисли пример као Олајџувон да отишол во Булс после 72-10, или AI да отишол во Лејкерс со Коби и Шек.

Дурант го одбра најлесниот можен пат до евентуалниот прстен.

И како сега Дурант е созреан професионалец, а Леброн во 2010 беше ring chaser и се најлошо што се случило во НБА. :ROFLMAO: :notworthy:

basically this, без разлика какво смече е Stephen A. Smith

---------------------------------
Сет Кари во Далас 2г/6м.
Кари, Барнс и Богут во Далас, sounds familiar? :D :D

Последно уредено:
Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
И од кај знаеш дека како лидер на тим не може да освои титула? Па Леброн не беше лидер во Мајами Вејд беше тој.
Другар, во кој аспект освен "психолошко-мотивационен" беше Вејд лидер на Мајами додека беше Леброн таму?Во секоја можна статистичка категорија Леброн беше лидер.
За такви примери ко Вејд, можеш да кажеш дека Данкан би бил лидер на Спарс минатава сезона, ако освоеа титула со Ленард 30 коша просек у финале?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.357
Поени од реакции
113.679
Па еве види како реагират нба играчи и аналитичари па ќе видиш дали само во наши очи е пичкарски потего..

Paul Pierce✔ @paulpierce34
If u can't beat um join um

Damian Lillard✔ @Dame_Lillard
The game has really changed.

Evan Fournier✔ @EvanFourmizz
WOW... Really?

Jusuf Nurkić@nurkic23
Somebody beat you ! And you go there... ? Superstar not doing that man..

Многу паметни сте сега, професионалец бил незнам шо.. А Леброн тогаш не беше професионалец? Само тој пичка беше а останатите професионалци? Абе да ви се мочам во двојнио стандард лигуши едни
Ја не знам зошто вреѓаш и кој ти е филмот... Јас сум за Лејкерс, очи ако сака нека вади Дурант, ме заболе курот. И ти нели си за Клиперс, што се потресе толку околу причата за Леброн? :icon_lol::icon_lol:

Башка и ја напишав дека е до негде пичкарски потег, односно прстеноталкач ко и Леброн. Мада who cares ако ликот си освои прстен...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom