Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
taman rabota da e deka bilo radi navivanjeto protiv partizan... VARDAR ide, dvokraten evropski prvak i praznik e u selo. isto ko vi doagame na vas. svesti se, ova e NAJGOLEMATA ekipa sto ke ja gledate i vie i oni ovaa godina. zatoa pripremite se na vreme, kazite tamu sestrite da se sredat i mrsh site u sala bar 2 saati pred utakmica. :pivo2:
O boze gospode:facepalm::facepalm:

Абе кое враќање на Лозари, за да се вратат треба да навивале некогаш организирано. Гарантирам дека додека ме држи сеќавањево наназад, немаат навивано на ракомет, освен ако се појавиле на некој бараж. Па овие што сега се активни, сигурно не биле родени или биле забавиште кога групата последно навивала на ракомет. Оставам простор да навивале во времето кога се викаа Винарска визба Тиквеш, со Вукадиновиќ и Левов :D
Да, салата им е добро исполнета кога игра РК Тиквеш, поединци од групата си одеа и претходно, ама не со знаме и официјално ко група.

За мене ќе остане преседан и мистерија зошто групата се откажа пд КК Фени. Промената на името не може да е оправдување, затоа што навиваа и кога тимот беше Орка Спорт и Фени (а не оригиналното Тиквеш или Тиквеш Флорида :D).

Iskreno ne smetam deka Lozari se vrakat na rakomet poradi izdanieto na Komiti protiv Partizan za koe eve pisam javno deka bese top!
Sho, kako i zosto se vrakat neka ti obrazlozat tie jas znam samo edno deka so kef ke se prati cela prolet sekoj rakometen duel vo ligata i deka mnogu zemji od regionot ke mozat da pozavidat na izdanijata koi ovie 4-5 grupi mozat da gi priredat na rakomet.
I nemoj po koj znae koj pat da mislite deka ste centar na vnimanie i deka se se pravi protiv ili zaradi vas...
Нит мислам дека сме центар на внимание, нит кажав дека за нас се враќаат. Убаво образложив се што сакам да ти пишам во коментарот до дечкото од Лозари. Уште чекам одговор на тоа зошто ќе гостуваат само каде што има гостинска навивачка група?

СООПШТЕНИЕ

Лихнид Бојс ја ПОДДРЖУВА и ја поздравува одлуката на НГ Рибари, за враќање на трибините на нашиот миленик.
Ќе се бориме до крај за нашите ставови, но Охрид нема да дозволиме уште да страда!
Нашите барања ќе ги побараме дирекно од сала!
Затоа се повикуваат сите членови млади и стари да се приклучат на ОПШТАТА МОБИЛИЗАЦИЈА за да продолжи ракометната бајка!
За повеќе информации во следните денови!
СЕКОЈ Е МЕНЛИВ, САМО РИБАРИ НЕ!

Attachments

• Screenshot_20230206-152016_Facebook.jpg
    Screenshot_20230206-152016_Facebook.jpg
    950,1 KB · Прегледи: 69
СООПШТЕНИЕ

Лихнид Бојс ја ПОДДРЖУВА и ја поздравува одлуката на НГ Рибари, за враќање на трибините на нашиот миленик.
Ќе се бориме до крај за нашите ставови, но Охрид нема да дозволиме уште да страда!
Нашите барања ќе ги побараме дирекно од сала!
Затоа се повикуваат сите членови млади и стари да се приклучат на ОПШТАТА МОБИЛИЗАЦИЈА за да продолжи ракометната бајка!
За повеќе информации во следните денови!
СЕКОЈ Е МЕНЛИВ, САМО РИБАРИ НЕ!

a biljana platno belesehe girls shto vikaat? dvajca bez trojca ste i nemozete da se dogovorite. ajde sredete se pa kazete sto i kako ova stanuva smesno.

Бате какви муабети правиме... Не сум сигурен дали моето процесуирање на работите е правилно или ми фали некоја даска. Ова што ќе го напишам се претпоставки никакви аргументални тврдења! Прво се осеќа дека Лозари како Лозари изгубија малку компас и дека како група не се тоа што беа до пред година - две би бил лаички заклучок на ова. Но всушност не верувам дека е променето нешто освен нашите очекувања околу нив. До пред две години Лозари за сите овде важеа за мала симпатична група која многу се труди вади убави слики има некоја ок бројка за втора лига, помалку се курчи од останатите си гледа свој двор. Сега втора лига за нив беше што би рекле меѓу народот песна. Очекуваш цела година нешто, секој натпревар ти е како дерби (искуство на своја кожа) се трудеа онолку колку што е потребно и тоа беше супер за око. Башка бараж секоја година. Дојде таа прва лига, ама не е тоа што го очекуваа кога сфатија дека 60% од утакмциите ти се забрана имаш три гостовања и четри навиачки групи со кој што се вика никогаш нема да се сретнеш. Дека нивото на фудбалот е исти кур. Што правиш во тој момент бараш адреналин на друго поле КК ЕуроНикел не е опција тогаш ајде на ГРК Тиквеш таму има повеќе групи некој ќе улета на гостовање нешто ќе се дешава, ќе падне некое добро гостовање. (Сега кај претпоставките, веројатно догвориле со управата на ГРК некој договор каде двете страни ќе имаат интерес. Никој не е алергичен на пари сите на полен мајку му ебам.) Ама пак во друга рака ова му доаѓа свесно ставање трн во здрава нога Лозари и така се 50 луѓе им фалат уште термини четврток во 17 со Тинекс Пролет. Е сега како кај членството ќе изградат хемија со ракометарите и навика за пратење на ГРК тоа е веќе нешто друго.

Последно уредено:
Од група што имаше надеж да расте до најголем циркуз, малце бојкотираме, малце не бојкотираме, иако бојкот е најголемата глупост што може да се направи, ама више кога сте се решиле треба до крај да го истерате. Со ова само искача на виделина дека блу форс се единствени навивачки едуцирани а се друго е група деца што сакаат да си играат навивачи.
Пс. Лидеру дали треба и роденден да ти честитаме на форумов?
Дали датумот на роденден на "Лидерот", треба да се одбележи како ДЕН НА МЛАДОСТА ? :)

дајте бе инфо некое од дербиво , нешто ептен тивки сте
Јас чекам некој неутрален да улета со коментар, зошто јас ако напишам ќе биде одма дека завземам страна и фалам :D

Дербиво ги надмина моите очекувања(y)
Screenshot_20230206_235731_Facebook.jpg

Screenshot_20230206_235714_Facebook.jpg

Screenshot_20230206_235816_Facebook.jpg

Јас чекам некој неутрален да улета со коментар, зошто јас ако напишам ќе биде одма дека завземам страна и фалам :D

Дербиво ги надмина моите очекувања(y)
Прегледај го приврзокот 366213

Прегледај го приврзокот 366214

Прегледај го приврзокот 366215

Добра бројка(y)
На ТВ само ФА се слушаја, ама таму беа и камерите/микрофоните.

Од аголот шо ги даваја ЦПБ, не можев да проценам бројка. Забележав само дека се многу млада екипа. Ни Ц нема од поранешното ЦПБ.
Нема врска, битно е дека се вратија.

Добра бројка(y)
На ТВ само ФА се слушаја, ама таму беа и камерите/микрофоните.

Од аголот шо ги даваја ЦПБ, не можев да проценам бројка. Забележав само дека се многу млада екипа. Ни Ц нема од поранешното ЦПБ.
Нема врска, битно е дека се вратија.
Се снима од спротивната трибина, карши ФА. Добра бројка, цел блок исполнет што е за поздравување, грубо околу 300+ луѓе. Навивање просечно грмело порано многу повеќе со таква бројка. Доста помлади членови во горните редови, се работело периодов за афирмирање на нови деца.

Што се однесува на Цпб бројка околу 100+ луѓе исто така нови млади дечки, освен првиот ред добро познатите ликови. Навивање според мене имаа солидно со оглед на тоа што беа сместени најгоре на гостинската трибина и беа хендикепирани бројчано.

Двете трибини запалија по некоја бакља, строб и димна. Фалеше дербиво, со коронава уште толку спласна. Периодов што следни мислам дека ќе се крева се повеќе и повеќе.

Околу 2000 публика, мислам дека ФА беа 400 луѓе додека ЦПБ околу 70-100. Едноставно без малку чад и дим на теренов не тоа тоа;)

Секоја чест на играчите и публика за дербиво! Изненадувачки е што уште е прв дел на сезоната, едвај чекам потоа во главниот дел и плејоф ако се судрат, тогаш очекувам баш да го скршат ледот.

Оваа недела после падот на сите групи и губењето на сцената, па по нејзиното враќање е најдобрата за скопската тифо сцена и за скопските групи, некој покажаа класа како и се очекува од нив, други дека почнуваат полека да заживуват и да одат на патот кон враќање на своето реноме на сцената.

Комити имаа издание кое доликува на реномето и капацитетот на групата, обработено како што треба во сите аспекти, ограда, изглед на трибина, бајраците, бројка, вокално не знам не сум го гледал клипот , малку се даде форс за делот со трофеите но разбирливо така самите себе си дават дополнителен ветар во грб, а и сите тоа би го правеле на нивно место, како и да е тоа е тоа што треба да го прават и се очекува од Комити како навивачки изданиа, ништо повеќе, ништо помалку.

ФА денес прв пат ми оставија позитивен впечаток по враќањето оваа сезона, добра бројка, гледав малку 1/4 доста солидно навиваа, конечно нешто кое доликува на реномето на ФА и тоа што се очекува од нив, искрено сеуште тоа не е ФА од златните времиња но сепак каде каде ова издание поблиску до тоа него претходниве, фали искуство во групата за да напредува побрзо, вака ќе биде долг и мачен процес да се стигне до тоа ниво повторно.

СПБ за нив не знам што да кажам искрено, но чим се вели дека биле околу 100 при кој повеќето се нови клинци, а групата беше мртва со години и ова е прв реално правилно обработен натпревар за нив е океј, времето ќе покаже дали Бојси ќе се стабилизират како група или ќе преживуваат како што прават цела сезона.

Него кога сме на тема кошарка дефинитивно ми фалат Комбати на КК Вардар, овој едуциран, поткован стил, карактер, акции својот корен го влечат токму од навивањето и одењето на натпревари на КК Вардар, е сега дали Комити тоа би го дозволиле пак и дали има младина која би можела да се челичи на таков начин како што тоа го правеа Комбат НГ, со тоа или друго име си знаат самите, сепак барем мене ми фали навивачи на баскет за Вардар, дека беше една од најјаките приказни на сцената, 100 % Вардар.

Ете уште да се вратат Пирати и ДХ (ако овие две групи имат шанси за тоа) па сликата за Скопје да биде комплетна како во старите добри времиња, па да градиме идни феноменални времиња на сценава :D:D:D .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom