Навики при заспивање

• Креатор на темата Креатор на темата girlll
  • Време на започнување Време на започнување
Си гледам телевизија, па ќе ја изгасам, па ќе си запалам цигара. После на страна си легнувам и ги зимам 2те перници (морам 2 да имам). И главата меѓу 2те перници ја ставам (у сендвич:poss:), едната рака под едната перница, другата над глава (над другата перница). И обавезно се покривам дури и лето да е!

Најлесно заспивам кога гледам телевизија и кога некој ми ја фаќа косата.:kesa:

коа ми ја држи раката некој,а кога сум шишан келав коа ми ја гали главата некој!

Имам цел ритуал пред спиење.
Миење заби, чистење лице, чешлање коса..крем за стапала, крем за раце... Потоа си легнувам и си пуштам нешто на телевизија, па задолжително се јавувам да посакам добра ноќ на неколку личности.. Е дури потоа кога конечно ќе ме фати дремка си легнувам на стомак, свртена накај телевизорот, притоа нормално гушкајќи ја перничката и заспивам.
филозофија значи:pipi:

Ја немам некои посебни навики, спијам на страна или на грб, ама стварно се чудам како може да спиете на стомак, ја мислев таквите поретки се, а според темава испаѓа 90% на стомак спијат

компјутерот мора да го уклучам пред легнување ако сум бил искочен пред да легнам,без разлика кога сум се вратил,дали у 1 или у 5 сабајле.гасам светло и си светам со мобилен дур дојдам до кревет за да не се здрвам у столчето,легнувам,кревам едната ролетна до пола,се вртам лево десно минимум пола саат па заспивам.

Прво дремам на PC, после проверувам што има на TV, пуштам музика (techno-trance) и заспивам на стомак.

Нема шанси да заспијам без да измијам заби. Не можам да заспијам и ако е потполна тишина во собата , и затоа секогаш си пуштам музика, најчесто chillout . И секогаш прво легнувам на стомак, а потоа ако не мозам да заспијам се вртам на страна, без разлика на лева или десна. И ми имаат кажано дека зборувам во сон:blabla:

Рацете ми се под перница,нозете раширени до каде што ме собира.Спијам на стомак од бебе.

Секој пат пред да заспијам, легнувам во кревет!

:pos2: :pos2: :pos2:

нозете одскриени да се ладаат :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom