Навики при заспивање

• Креатор на темата Креатор на темата girlll
  • Време на започнување Време на започнување
Јас морам да облечам пижами и тоа различни долната пижама од еден пар а горната пижама од друг пар и мајка ми само трча по мене и ми се дере :pos::pos::pos: потоа мора да соберам тоа перници, перничиња, кукличиња, да пуштам музика, да гушнам тоа се што сум собрала во кревет и пошто креветот ми е до ѕид да се пикнам таму до ѕид и така заспивам.

Процедури процедури..:):) Па ти додека се стокмиш ке ти помине сонот нема да можеш да заспиеш :)

Процедури процедури..:):) Па ти додека се стокмиш ке ти помине сонот нема да можеш да заспиеш :)

Па тоа е :pos: не има различити :pos::pos:.

Зашто да биде едноставно кога може да биде сложено!?

Не бе, баш обратно ја сфаќам Гадес, додека она среди све тоа... се уморува и полесно заспива. А ја директ у кревет како ми дое, и после не можам да заспијам со саати, епа нормално... :pos:

Јас па мора да бидам легнат на стомак за да заспијам убаво ..ако сум на грб ме фака дремка но не можам да спијам дугачко..и така раката под перница а јас на стомак легнат и заспивам фино...:)

Секогаш спијам на страна стуткана под ќебе и да е +50 надвор. Си мислам на работи ои сакам да ги остварам во иднина, убави работи и така заспивам.Ако не ми се спие мислам на проблеми кои треба да се решат и барам решение.Тоа е единствено време кога без пречки можам да размислувам.

секогаш пред да заспијам си пуштам музиче, лав сонгс најчесто, и си мислам на личности кои ми се драги, или ако ми се случило нешто убаво дента, си мислам на тоа... :pipi:

ама најчесто во тој период од денот сум најосамена, и се осеќам неубо.... :(

1.пуштам музика..у тотална тишина нема теорија да заспијам
2.ја пикам главата во перница највеќе што можам
3.се вртам накај ѕид(или некој што спие до мене), за после 5 мин да се превртам на спротивната страна и да заспијам.(ако ги сменам страните следи долго превртување т.е незаспивање со саати)

Пред да заспијам се мачам саат време, тоа ми е нешто како навика:wink:, колку и да сум уморен не можам да заспијам одма, на пример си одам накај дома цел утепан ми се спие и си викам ауф сеа како ќе заспијам... легнувам у кревет, не бе братче нема теорија:wink:инаку заспивам со една перница под глава и една гушната, јебига навика:wink: одма заспивам кога ќе станам од спиење кога ќе се спремам се и кога ќе видам дека сум станал порано, тогаш заспивам и без перница :pos2:

Пред да заспијам се мачам саат време, тоа ми е нешто како навика:wink:, колку и да сум уморен не можам да заспијам одма, на пример си одам накај дома цел утепан ми се спие и си викам ауф сеа како ќе заспијам... легнувам у кревет, не бе братче нема теорија:wink:инаку заспивам со една перница под глава и една гушната, јебига навика:wink: одма заспивам кога ќе станам од спиење кога ќе се спремам се и кога ќе видам дека сум станал порано, тогаш заспивам и без перница :pos2:
ке си раствориш ланат во една чаша и ке ја смалиш маката

мора да легнам со раката под перница, легнат на лева страна и ОБАВЕЗНО да свртам уште 2-3 круга се додека не завршам на стомак (со раката под перница. Иначе МОРА да иам чорапи зашто без чорапи нема теорија да заспијам, без разлика дали е зимо или лето.

Пред заспивање пуштам кајгана.... :) малку на форум и почнува да мииии сее соооспива.....ZzzzZzZzz...

Иначе МОРА да иам чорапи зашто без чорапи нема теорија да заспијам, без разлика дали е зимо или лето.

Така е така е, без чорапа не бива, тоа е факат! Ја увек прво си ги местам перниците, зошто спијам со 4, па морам во некој мој редослед да си ги наредам, од сите страни онака мераклиски да спијам, стандард прво легнување на грб со shpongle бар 2 траки од телефон (dorset, around the..), па префрлување на стомак, покривање до врат и паѓање у кома аламинутно ае поз

Епа јас обратно! Неможам со чорапи како сељак! lol
А инаку навика ми е да спијам со пуштен телевизор и едната рака ми е под перницата..

па морам да се измијам лице и заби, мора да имам пуштено музика, во тишина нема шанси да заспијам. и навика ми е да читнам некоја страна од книгата што тогаш ја читам.
и да, ќе заборавев, си земам цел бокал вода до мене, да не морам да се шетам по 10 пати во ноќта до кујна оти многу често се разбудувам, дехидрирана :)

jas vezbam joga pred da zaspjam...to e prvo.
-vtoro,brojam zvezi
-treto,nema

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom