super
navistina odlicna diskusija i super tekst linii se iznacitav
Dokolku mi dozvolite ko padobranec bi dofrlil nekolku raboti
Blagodarenie na edna polupismena prodavacka vo eden market (sto voedno e kolonijal, trafika, ima spakuvani pokloni i najnovite izdanija na mislam site izdavacki kuki od RM) dodeka se matkase so poklonot gi razgeduvav knigite ama vo brzanje pa zaprasav za dobar SF i mi ukaza na knigata za koja bi odvoil nekolku reda.. iako nemase ni S od sf
se vika "veliki prasak je eksplodirao", deloto e odlika na najnoviot trend sto moze da se sretne vo vecnata borba megju teolozite i "naucnicite".
Postoenjeto na bog i vistinosta na sozdavanjeto na planetata i covekot tokmu spored veke postoeckite utvrdeni naucni sozdanija kade sto koristejki go metodot na dedukcija doagjaat do samata sustina kade naucnicite velat ok za toj prvicen proces mozebi bilo potrebno malku mesanje/reakcija od strana
najinteresen mi bese delot na objasnuvanjeto na covekoviot degustativen sistem hemiskite reakcii sto gi pravat nasite kletki i slicno, dokolku imate vreme procitajte ja ne e golema nitu pak e skapa
I uste nesto
Pred nekoe vreme sosema slucajno na satelitska naletav na eden od onie mnogute (god,gospel,truth,vera) hristijanski kanali, neznam dali bese katolicki, protestantski ilipravoslaven kanal seedno se prikazuvase seminar/tribina na edno tipce sto ja dokazuvase vistinosta na biblijata postoenjeto na svetot od 10000 godini sozdavanjeto na covekot i dokazi od nasiov vek

proprateno so eminentni naucnici, izvadoci od vesnici itn itn mnogu mnogu interesno mi ja popolni vecrta navistina ...
eve nekolku raboti samo nekolku raboti od dvocasovnoto izlaganje sto se setiv od prva dodeka pisuvam.
fosilizirana/kamena noga na nekoj kauboec ubien vo duel minatiot vek (prvicnata slika bese kaubojkata nepresecena
mesecinata se oddalekuva sekoja godina od zemjata za nekoj cm (togas prvpat doznav) i toa ne e problem dokolku ne go vratite vremeto nanazad i vidite dali ima logika svetov da postoi 10000 ili milion godini
progresijata na zgolemuvanjeto na svetksoto naselenie
vremeto potrebno za pretvoranje od "dinosaurus" vo nafta i slicno
ke se potrudam da gi najdam linkovite od negovite knigi i predavanja ako uspeam ke gi pisam..
da ne ostanat pokusi i nasite pocituvani pretstavnici od 20% ramkoven dogovor eden policaec albanec me otece za nekoj kalif od afrika koj izveduval slicni predavanja tribini i nastapi prezentirajki dokazi i komparacii so pomos na kuranot (za onie sto se reseni predvreme da izreagiraaat neka se potsetatdeka biblijata e recisiprepisana vo kuranot

)