ееееј... па не се потценувај бе друже.
Инаку, тоа што погодиле една работа, незначи којзнае колку. Контра аргумент: Нострадамус погоди еден куп работи. Тоа ти е, кога пишуваш еден куп работи, нешто ќе се погоди вистинито. Туку ајде реално согледај колкав дел од тврдењата што ги изнесуваат поголемите религии се точни. Ти, еве концентрирај се на Јудаизмот, Христијанството и Исламот зошто мене ми се чини како да се надоврзуваат една на друга и се поприлично популарни на денешницава. И сеа земи све што праат муабет и види колкав дел погодиле, а колкав дел бладале.
Мислам, тоа ти е, никој не се возбудува кога религиозните книги како на пр. Библијата тврдат нешто невозможно, како на пример дека Ное го собрал сиот жив свет од цела Земја на еден брод (и тоа пази ги спречил, на некој начин да се изедат едни со други, а како ги собрал бактериите и вирусите и цел тој микроскопски живот тоа е сасвим друга прича), ама затоа еден пасус кој случајно се совпаднал со една научна теорија за која бај д веј ВЕРУВАМЕ дека е точна (врз база на докази, секако, што не значи дека утре не може да излезат нови докази, па нова теорија или подобра теорија врз основа на истите докази) беше доволна да те убеди тебе, без ни сенка на сомнеж да веруваш во нивата (измислена) приказна. Биди реален, човече.
Ne se potcenuvam druze, realno zboruvam

. Tesko deka ja ke uspeam da te razubedam, a kraj kraeva ne ni mi e toa namerata, diskutirame samo, i gi iznesuvame nasite gledista. Eve i nesto drugo:
"Toj gi sozdade nokta i denot, sonceto i mesecinata i sekoj od niv pliva vo edna
orbita." (Sure el-Enbija: 33)
"I Sonceto
patuva..." (Sure Ja Sin: 38)
"Neboto go sozdadovme kako
siguren krov ( zastitnik )...." (Sure El-Enbija: 32)
" Potoa Toj mu se posveti na neboto koe sto bese
dim.... I gi sozdade
tie sedum neba za dva dena i na sekoe nebo
mu go odredi toa sto mu bese potrebno. "(Sure Fusilet: 11-12)
" Toj e koj sto za vas sozdade se sto ima vo zemjava ( planetava ), potoa negovata volja ja nasoci kon neboto i gi usovrsi tie sedum neba.... " (Sure Bekare: 29)
"Zarem ne ste videle kako Allah sozdade
sebum neba ( vo sloevi )?" (Sure Nuh: 15)
"Toj e koj sto sozdade sedum neba sloj nad sloj..." (Sure el-Mulk: 3)
" Toj napravi ( ovozmozi ) da dve morinja se spojat eden so drug. Pomegu niv ima precka koja sto ne im dozvoluva da se
pomesaat." (Err-Rrahman 19-20)
"Toj e prvicen ( poceten ) Tvorec na nebata i zemjata ( bez da ima nitu eden primer)... "(El-En'am 101)
" Zarem ne znaat nevernicite deka nebata i zemjata
bea spoeni, a Nie gi razdvoivme i napravivme da vodata bide osnova za zivotot..."(El Enbija 30)
"... Vo neboto poln so
patista." (Edh-Dharijat 7)
"Koga gi gledas planinite mislis deka tie se staticni, dodeka tie se
dvizat kako oblacite..." (En-Neml 88)
" Nie go
simnavme zelezoto, vo koe sto ima golema sila i pridobivka za lugeto..." (El Hadid 25)
"... Kaj Nego eden den koj sto spored vaseto merenje e kolku 1000 godini " (Es-Sexhde 5)
" Samo Nemu mu sleduva vladeenjeto so nebata i zemjata, Toj nema deca nitu drugar vo Negovoto vladeenje. Toj sozdade se, usovrsuvajki go na jasen ,
precizen i presmetan nacin."(Furkan, 2)
" Nitu Sonceto moze da ja dostigne Mesecinata, a nitu denot nokta. Tuku site plivaat vo
odredena orbita" (Jasin 40)
"... Vo neboto sto
vraka ( odbiva )"(Et-Tarik 11)
p.s. prevodot e moj, taka da mozno e da ima mali "greski".
p.p.s. Flava , te zadovolija primerite?