Најискрено жаалам за детенцето

и осуда за самиот чин на притворениот (обвинетиот), нека си ја добие заслужената казна.
Само сакам да осврнам на тоа како луѓето го гледаат овој настан особено Албанците. За нив тоа е уште еден крвав настан во кој македонец убива албанец и тоа се прикажува како најголем терор, угнетување, граѓани од втор ред....итн да не набројувам. За разлика од нив секој македонец го усудува тоа како убиство на недолжно детенце со коментар дека убиецот треба да си ја добие соодветната казна.
Но што стои во позадина на овој инцидент, тоа е она што треба да се анализира. Кои живее во претежно албанска средина веќе му е јасно што се случувало, кој не живеел никогаш нема да му биде јасно и само ке осудува врз основа на тоа што му се пласира во медиумите, а медиумите знаеме какви се.
Јас не сум бил очевидец на настанот ама 100% сум сигурен дека обвинетиот бил испровоциран до немај каде за да направи таква “глупост“, но тоа не го оправдува неговиот чин, затоа што не вреди да земеш мало невино дете на душа и да си ја запечатиш својата судбина и на своите блиски за некоја албанска провокаторска будала.
Ова го кажувам затоа што многу пати самиот сум бил во слична ситуација и секогаш помислата дека не вреди за некое албанско ѓубре да си го зацрнам мојот живот и животот на моите најблиски ме одвратиле од помислата да направам глупост. А не дека не заслужувале, заслужува секој врот албанец, затоа што се премногу агресивни и премногу слобода си имаат земено да прават што сакаат, а никој не им може ништо.
И кога ке се најде некоја “будала“ како овој во случајот тогаш боли, епа боли. Секој човек има граница на гордост, во овој случај некој ја поминал таа граница и ете ти немил настан.
Досега би се случувале мн. вакви настани, ама знаејќи дека македончето секогаш си ќути дури и кога го ебат, немало убиства во голем број, што не значи дека ке нема во иднина зашто за се си има граница.
И за крај кој е најголем кривец? Па најголем кривец е државата, не дека нема да се случуваат вакви немили настани, туку секој ке размисли пред да превземе нешто.
Да не редам случаи кај што сум барал помош од полицијата за да не ја превземам правдата во свои раце и да направам глупост, а реакциите од полицијата биле скоро никакви. А кога ке направиш глупост после зошто не пријави, треба преку институциите на државата да реагираш...абе какви институции мамето ваше...
Пак ке повторам...жалам за малиот, да не се повтори.