Насилства во Македонија

За се ова ви е крив хаосот во здравството и проблемот зошто воопшто да се ствараат гужви без потреба. А хаосот не само во здравството туку во цела држава само ајде треба да биде среден од копитари кои повеќе ги интересира Белизе отколку Македонија. Нека ги тагира некој експертите за здравство битуш и иреал, од мобилен сум, мада однапред знам што одговор ќе дадат. Првиот ќе ги спомне тие 150,000 пасоши за Косоварите а вториов ќе пастира дека и во Бјеловар негде пичке си материне во Хрватска имало ваква дешавка, ништо страшно.

Абе загреота вие цело време угнетени ,обесправени и малтретирани од клетите Македонци. Само на кој пробваш да му ја продадеш таа приказна, мене ? Пробај на некое детиште , немој тие филмој мене да ми ги кажваш, ги имам гледано. И после се чудиш за реакцијата на мнозинството.
Хиените секогаш намирисуваат крв, тоа им е работа. За протестите за правда ти реков дека би бил пријатно изненаден ама изгледа во друга прилика. Моментот не може да биде попогоден за вакви протести. Само да не заборавите слогани од типот нема правда нема мир и некое балонче со боја, додуша и да немате ке ви дадат. И само храбро секако полицијата не реагира, таков бил моментот ;)
Затоа што те сметам детиште, пробам да ти разјаснам неколку работи со прикаски за деца
Zasto nekoi mediumi vikaat deka deteto i tatkomu bile bosnjaci po naacionalnost ?[DOUBLEPOST=1467513453][/DOUBLEPOST]
А за државниот терор од 2001 кој ке одговара ?? Ја знам луѓе кои изгубиле близок таа година а сега поранешен терорист им е шеф у фирма и мора да го виаат газда. Какво е чуството пред 15 години фацата шо си ја гледал преку нишан сега да ја гледаш у канцеларија ??[DOUBLEPOST=1467513868][/DOUBLEPOST]
А кои треба да владеат ?? У Албанија кој владее ?? малцинството или мнозинството??
Не се прајте со сила ненеормални, идите вака да се буните за ``права `` у Германија.Белгија,Холандија и Швајцарија каде што секој втор ден апсат ``македонски државјанин`` што пробал да шверцува дрога иули оружје . Таму прашајте зашто албанците у последните 200-300 години не владеат со државата.
1. И уште вика волкот , зошто ми ја матиш водата
2. Нит се буниме во Индонезија, ни во Кина , па ни во Германија, Холандија и Швајцарија. Треба да ти најдам и тебе една прикаска за деца, да разбереш зошто не се буниме таму, а се буниме во нашите огништа.

Затоа што те сметам детиште, пробам да ти разјаснам неколку работи со прикаски за деца
Сега ако веќе почнуваме со навреди поарно да не знаеш за што јас ве сметам и не само јас како што можеш да забележиш. На твое место би пробал со приказни за возрасни, повеќе ефект ке имаат, приказната за деца како вие сте биле угнетени, мачени и обесправени прераскажвај му ја на твоите малолетни соплеменци кои се палат на такви приказни.

Претерувате со оф топик. Или држете се на темата, или ќе оди под клуч.

Сега ако веќе почнуваме со навреди поарно да не знаеш за што јас ве сметам и не само јас како што можеш да забележиш. На твое место би пробал со приказни за возрасни, повеќе ефект ке имаат, приказната за деца како вие сте биле угнетени, мачени и обесправени прераскажвај му ја на твоите малолетни соплеменци кои се палат на такви приказни.
Јас немав намера да те навредам, стварно те сметам детиште, кога не можеш (или нејќеш) да разбереш, како реагираат во две поприлично исти ситуации двата етникуми, а во истовреме конците на државата ги држат македонците, а ги обвинуват другите дека ги тероризираат???

Јас немав намера да те навредам, стварно те сметам детиште, кога не можеш (или нејќеш) да разбереш, како реагираат во две поприлично исти ситуации двата етникуми, а во истовреме конците на државата ги држат македонците, а ги обвинуват другите дека ги тероризираат???

како реагираат? па на пример сега да испаднат едно 10к македонци да протестират за убиецот да биде ослободен, како што вие испаднавте да протестирате и браните убијци во случајот монструм, тогаш може да кажеме дека сме ист кур, но нормално македонци нема да бранат убиец туку ке дадат сочуство и осуда за убиецот, што уствари се случува насекаде по социјалните мрежи.

Ништо батали , живеј си во светот каде вие сте вечно обесправени и угнетувани и таму барај си оправдување за вашите постапки. Реланоста како што можеш да ја видиш е сосем поинаква. Нити некој ве смета за угнетени нити обесправени , уште помалце цвеќиња за мирисање. Дури ни за смрт на невино дете неможеш да издејствуваш тронка сочувство не пак друго.

како реагираат? па на пример сега да испаднат едно 10к македонци да протестират за убиецот да биде ослободен, како што вие испаднавте да протестирате и браните убијци во случајот монструм, тогаш може да кажеме дека сме ист кур, но нормално македонци нема да бранат убиец туку ке дадат сочуство и осуда за убиецот, што уствари се случува насекаде по социјалните мрежи.
Ај не треси зелени!!! Во овој случај има сведоци , и самиот сторител не го негира делото. Во случајот монструм, нит се знаеше тогаш, па дури ни сега не е јасно дали тие се вистинските сторители, кои се нарачателите, па и Заев имаше изјави од типот дека невини луѓе лежат на затвор, па поради икс причини се повлече.[DOUBLEPOST=1467546217][/DOUBLEPOST]
Ништо батали , живеј си во светот каде вие сте вечно обесправени и угнетувани и таму барај си оправдување за вашите постапки. Реланоста како што можеш да ја видиш е сосем поинаква. Нити некој ве смета за угнетени нити обесправени , уште помалце цвеќиња за мирисање. Дури ни за смрт на невино дете неможеш да издејствуваш тронка сочувство не пак друго.
Јас знам и признавам дека има многу аномалии во однесувањата на дел од мојот етникум, но проблемот е што тоа вие не можете да го признаете, и секогаш кога станува збор за релации македонци - албанци , сакате да се ставите во надредена улога. Е затоа ќе имаме секогаш проблеми.

Не се знаеше? па како тогаш вие колективно сите знаевте дека тие не се убијците и скокнавте во нивна одбрана? затоа што се Албанци?
Изгорени од 60 годишното систематско тероризирање... (што и се потврди делимично со изјавите на Заев од прислушкуваните разговори) . Плус има и пресумпција на невиност, македониците веднаш ги направија убијци пред да се докаже делото, или па можеби си заборавил на тоа. (Бтв, ако тие биле стварно убијците, да гнијат во затвор вечно, ич не ми е жал)

Не се знаеше? па како тогаш вие колективно сите знаевте дека тие не се убијците и скокнавте во нивна одбрана? затоа што се Албанци?
Zatoa se slucilo porano - Sopot ti e primer !
Aj kazi mi kako da mu veruvam na sudstvoto koga se znae deka nevinovni luge se u zatvor 15 godini ??

Како се знае дека се невини? невини како оние од диво насеље?
Само прашања ! А сигурно ги знаеш одговорите!
Ако си ги заборавил, иди на гоогле барање, клучни зборови Гордана Јанкуловска , Сопот, прислушкувани разговори.

Имаше некни и во Гостивар сличен случај , за паркинг место или сообраќаен прекршок беше. Овој не му дал предност или незнам како била ситуацијата , овој излегол го испукал со 3 куршуми. :facepalm:

Во вакви случаеви јас не признавам никаков затвор. Лична одмазда е задолжителна за членовите на ожалостеното семејство , ОСОБЕНО кога ти убиваат дете. Па макар да треба и да го чекаш 20 години да излезе од затвор.
Не знам зошто,ама не е точна приказната.Свесно лажат или не знаат што се случило ..

Обвинетиот отишол кај семејството од децата(значи не починал тој што бил "крив",туку брат му кој се фрлил пред него пред да пука човекот,страшно) и им кажал на нивните родители дека не сака нивното дете да се плетка со ќерка му.. После тоа тие го начекале и со шипка почнале да го тепаат и тој вознемирен зедол пиштолот и им удрил..Пиштолот му бил со дозвола,ама сепак убиство е убиство. Ова личи на самоодбрана,ама ќе одговарал за убиство.

За ништо две семејства во црно.

Само прашања ! А сигурно ги знаеш одговорите!
Ако си ги заборавил, иди на гоогле барање, клучни зборови Гордана Јанкуловска , Сопот, прислушкувани разговори.
seceni, lepeni, montirani snimki ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom