- Член од
- 1 ноември 2008
- Мислења
- 7.396
- Поени од реакции
- 1.880
Абе ја одам од 7 септември на Јонско море во Закинтос. Буџетот ми е 240 евра све на све. Поише не ни носам. Одам да одморам. Пензионерски. Толку е.
Ти само за тебе толку носиш во Септември?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Абе ја одам од 7 септември на Јонско море во Закинтос. Буџетот ми е 240 евра све на све. Поише не ни носам. Одам да одморам. Пензионерски. Толку е.
Колите што ги зборите, дека тооооолку многу ве боли кога ги гледате на улица се сите на лизинг. 100 евра месечно ти треба да возиш една кола онака - пристојно!

Како што констатиравме со една умна членка овдешна, се` додека народот НЕМА пари да си купи недвижнина макар и гарсоњера од 30 квадрати, за да се осамостои и да го продолжи животот, се` до тогаш народот нема леб да јаде. Да отидеш на одмор во Грција ти требаат 200 евра. Тоа ли ви е мерило за имање леб?
Се убаво ама не ги сфаќам оние што зимаат кредит за да одат на одмор! Аман бе... Па кредит се зима за бизнис бе луѓе, да започнеш нешто да работиш, нешто како почетен капитал,да спечалиш, да ќариш и после да врати а бизнисот да ти остане а не се зима за да арчиш па после цела зима да тргаш од плата.... Незнам...
Да не ги купи некој со просечна македонска плата од 200 евра (23 000 денари, зависи од диоптерот)?
I sho zaklucivte? Deka sme extra bogata drzava ama ne znaevme, sea cekavme edni botchinja na forum da ni kazat. O zaglaven narodu probudi se. Prv pat gledam kaj sto siromastijata e zadovolna so toa sto go ima. Zatoa i sme na ova deredze. Moze inemate videno poubavo i komsijata so odi na odmor so 300 eu vi e mnogu i luksuz. Ne ste vie krivi.
Да не ги купи некој со просечна македонска плата од 200 евра (23 000 денари, зависи од диоптерот)?
[/COLOR]
Не знам јас тоа, и самиот се чудам со што се занимаваат луѓево а пак имаат толку слободно време. А станови да не се продаваа немаше ни згради да се градат, а ја ко што гледам доста згради се градат.
Поентата е: Дали тие згради се градат со чесно заработени пари, или пак се градат со пари стекнати на „било кој начин“ само не на чесниот?
Од чесно се знае колку може да се има и колку може да се дозволи...