„Најслаба алка“ со Живкица @ Алфа ТВ

• Креатор на темата Креатор на темата Lincoln Burrows
  • Време на започнување Време на започнување
1- Терминот е тапа, едвај ги избркав мама и дада да можам да гледам, пуста шеќерзад.
2- Рекламите се мноооооогу долги(али ова е проблемот на сите кај нас емисии).
3- Кога ги креваат табличките не се читаат имињата, или појак маркер или со тоа рефлекторите нека средат нешто.
4- по секоја цена тест на интелегенција пред да влезат натпреварувачите.
5- почнување на време, 5-6 минути чекав додека да почне.

тоа беше негативно денес во квизот, позитивно е:

1- Живкица е ЦАРИЦА:ojea:, а и на крајот кога намигна, ауф мали кад се најежих :smir:
2- Добро пренесениот квиз, нема некои глупави отстапувања од основниот дел.

прашањата беа доста добри Живкица некако многу строга делуваше

да да такви треба да бидат малку построги ама Хрватицата знае некоаш и да се насмее со натпреварувачите

Доста се палите на Хрватицата,преку таквото од неа ..
На крај краева,Живкица е многу поубава .. :wink:

За секој што мисли дека ке знае повеке од натпреварувачите,постои можност да се пријавите и да се покажете на дело . :)

Мислам дека крајната сума беше 43 000ден, барем толку зема победникот, а 40 000ден се освојуваат во само еден круг и по тоа ќе видиме колку беа добри натпреварувачите денес, се надевам дека ќе се пријават некои со поголеми познавања и дека ќе прават повеќе пари од овие.

Али глупо е што еднаш во неделата го даваат :tapp:

ЛЕЛЕЛЕЛЛЕ :vozbud::vozbud: ЕЈЈЈ НЕ МИ СЕ ВЕРУВАА ПРЕД ЕДНА ГОДИНА ПРАВЕВ СО ЕДЕН ДРУГАР МУАБЕТ И МУ РЕКОВ ЗАМИСЛИ ЖИВКИЦА ДА СЕ ВРАТИ НА ТВ И ДА ИМА ВО МАКЕДОНИЈА НАЈСЛАБА КАРИКА ТАА ДА ГО ВОДИ..... бооо кое претчуство.. од секогаш како створена за оваа работа ми изгледаше значи и некој друг го дели моето мислење... ќе гледам обавезно

Свака му част на победникот вика ќе ги потрошел парите за на одмор а останатото за стрипови
и ја би го напраел тоа како него

koga bre pocna ova ,ne gledav ama sreka vo petok repriza vo 15:15

ме мрзи да барам назад, само на понеделник ќе има?

Квизот е екстра. Има некои маани како што се Шехерезада терминот и тоа што игра само еднаш неделно. Барем два пати да беше. Ама се надевам дека ќе го променат тоа во иднина. Друга замерка се прашањата. Имаше прашања се претерано лесни како за градинка како што беа која страна покажува компасот, и колку се 19 по 2. А имаше прашања кои е невозможно да ги одговориш не затоа што се тешки туку затоа што се најсно поставени како што беше што претставува Браевата азбука, писмо за слепи? Одговорот беше испакнати точки на хартија. Или со што оделе на пазар Александар и Филип македонски? Некој може да одговори со корпа, или со магаре а одговорот беше со Стртер. Инаку од технички аспект солидно е реализиран квизот, барем за наши услови.

Аууу колку само врска немаа натпреварувачитеее...срамота. Али ај опростено ке им биде. Ем прва емисија ем трема.
Живкица е добра, само многу баботи кога исфрлаат некого, досадна станува...
Во секој случај интересно, вака барем ги разбирам прашањата, на хрватската се напињав ниш не разбирав :)

Случајно кога вретев на ТВ го начекав квизов. Не е лош добра копија е на хрватскиот. Живкица е топ само 100 пати ги праша играчите кој со што се занимава...:pos2:

Случајно кога вретев на ТВ го начекав квизов. Не е лош добра копија е на хрватскиот. Живкица е топ само 100 пати ги праша играчите кој со што се занимава...:pos2:
Значи квизов не е копиjа од хрватскиот туку е правен според лиценца од британиjа :)

Јас сум многу задоволен од почетокот на нашата верзија. Живкица е супер, целата реализација е одлична!

Еве линк каде што можете да ја гледате британската Weakest Link, оригиналната верзија според која се правени сите други, што се` уште е во етер.
http://www.youtube.com/user/forten78

Водителката е Anne Robinson и е легендарна по нејзината суровост. Неверојатна е, дефинитивно најдобра. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom