Најпреценета/најпотценета песна?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Песнава Брус ја има посветено на пријатели кои биле во Виетнам пред војната а загинале таму но и на работничката класа која морала да напушти работа и семејства за да војуваат, изолација на работничката гласа и наметнати ставови од владата. Политичка конотација на песната и се дава на претседателската кампања на Реган кој ја присвојува како патриотска химна. Брус неколку пати се оградува од таквите етикетирања и кажува дека погрешно е разбран.
Го знам се ова што си го пишал и за Реган и за оградувањата на Брус. Пишав само дека не можам да разберам како народот можел да ја разбере како патриотска (пр. во темата за него имате ставено настап во источен Берлин каде е јасно дека публиката ја пее како проамериканска, односно контра тогашниот систем) кога има толку едноставен текст: "Ме пратија во туѓа земја да го убијам жолтиот човек", по што лесно е да се заклучи дека човекот пее контра војната и американската политика.

Дада те сфатив само сакав да објаснам. Моќта на медиумите, моќта на кампањата и лоботомијата на Америте која лесно им ја вршат. Него ај да не го тупам да не ме ишамараат од темава :D

Има во Македонија далеку поквалитетни песни од неговите, за текстови да не ни зборуваме (нити песни пишувал ниту текстови, само ги изведувал миљон пати имам кажано) а богами и вокали има. Само ете се најде на вистинско место во вистинско време и кркна дел од кајмакот.

Тешко дека има подобар вокал од Тоше во Македонија...

Архангел се подценети во смисла на популарност, не на квалитет. Ристо Вртев би бил јебана загуба доколку го снема. Но ете, не се облекуваат ко педери, немаат фризури, секој текст не им е за колку ја сакал/госакала/се сакале/ја варал/го варала/се варале и слично...

Жените одредуваат која музика е популарна која не. 90% педерааната од машки го следат тоа оти се поголеми пички у душа од нив
За ова се согласувам тотално.

Чекај чекај, Тоше преценет, а девојките се палеле на него само откако загина? Па вие појма си немате, дали воопшто сте биле вие во КОНТАКТ со женско друштво додека беше жив да слушневте како му се восхитуваа, или си бевте педери/фрикови/нубови, па кисневте на компјутер... Oчигледно не сте драпале никоја на песна на Тоше, си ги дркавте на звучните ефекти на ДОТА, Ред Алерт, CS и сличните. Што сакате вие од поп песна? Да се воздигнувате психички, да барате некои масонски пораки во неа? Не бе, се знае за што се песните на Тоше. Али не, вие сте мачо, па не признавате. Само шо Тоше ги изеба сите шо вие, а ни јас, нема никогаш да ги имате, па ај ќе го хејтаме.
Дечкото си имаше глас, стас и шарм. И тоа не глас, имаше ГЛАСИШТЕ кое звучеше подобро отколку студиска снимка. А тоа е преретко
burn84 друже... Тоше можда собрал дел од кајмакот кој што го заслужи, ама со ова јадење говна ти ги собра СИТЕ бе

Го ставам во листата на потценети бендови по мое видување, барем овде кај нас. Ќе наведам само име на бендови врз кои влиjаеле максимално Killing Joke.

Finding modest commercial success, Killing Joke have influenced many later bands and artists, such as Nirvana, Ministry,Amen, Lamb of God, Nine Inch Nails, Porcupine Tree, Napalm Death, Behemoth, Amebix, Big Black, Slipknot, Opeth,Murderdolls, Godflesh, Scorn, Hole/Courtney Love, Dead by April, Marilyn Manson, Tool, Prong, Metallica, Primus, Jane's Addiction, Soundgarden, Foo Fighters, Faith No More, Nick Harper, Blacklist, Shihad, Pitchshifter, Das Oath, Rammstein, andKorn, all of whom have at some point cited some debt of gratitude to Killing Joke

Чекај чекај, Тоше преценет, а девојките се палеле на него само откако загина? Па вие појма си немате, дали воопшто сте биле вие во КОНТАКТ со женско друштво додека беше жив да слушневте како му се восхитуваа, или си бевте педери/фрикови/нубови, па кисневте на компјутер... Oчигледно не сте драпале никоја на песна на Тоше, си ги дркавте на звучните ефекти на ДОТА, Ред Алерт, CS и сличните. Што сакате вие од поп песна? Да се воздигнувате психички, да барате некои масонски пораки во неа? Не бе, се знае за што се песните на Тоше. Али не, вие сте мачо, па не признавате. Само шо Тоше ги изеба сите шо вие, а ни јас, нема никогаш да ги имате, па ај ќе го хејтаме.
Дечкото си имаше глас, стас и шарм. И тоа не глас, имаше ГЛАСИШТЕ кое звучеше подобро отколку студиска снимка. А тоа е преретко
burn84 друже... Тоше можда собрал дел од кајмакот кој што го заслужи, ама со ова јадење говна ти ги собра СИТЕ бе

Ако сум педер и сакам машки, не би требало уствари и ја да се палам на Тоше? Cause fuck logic твојава работа. Шо мора да се дружам со женски друштва кога сакам машки, а Тоше е машко?

И шо има врска кој Тоше изебал? 90% од талентираните и неталентираните музичари изебале многу повеќе шо се out of their league, па ја треба да си умрам од љубомора шо не сум поп-артист?

Значи слободно брани си го ебате за тебе, не туку се карај шо луѓе сметаат дека е префорсиран. А најмалку да ни кажуваш дека хејтаме некој дека имал се`, или бар многу повеќе од тоа шо ја имам. Дека така ќе хејтав половина планета, немаше баш за Тоше да се фатам.

Се` уште си го сметам за префорсиран. И не, ја не сум "мачо". Слушам и други релативно "лигави" артисти шо бар ми е мило шо без разлика шо се препопуларни, бар ја нема таа почит од луѓето дека се преродени ангели, боље пеат од цеде со аутотјун и дека господ го фатиле за мада.

Број 1

Најпреценета песна за оваа година дефинитивно мислам дека кога ќе ја слушнам добивам напад во себе и со брзина на светлината го напуштам објектот каде што сум бил.

Број 2

Не дека имам нешто против песнава ок е, но мислам дека не е до толку квалитетна колку што ја направија медиумиве.

Потценето

Преценето

bi se nadovrzal so pod tema, pesni što nepravedno ne se staveni vo Top 500 pesni na kultniot časopis Rolling Stone. ne zboruvam za muzički i vokalen kvalitet, toa e vo muzikata i na rang listite na vtor plan, tuku po rezultati !!! prodadeni ploči, Chart performance .. i toa go zaboravaat ! .. Eve najupadliv primer na podceneta pesna, izvedena od najpoznatite peači i peaćki, ja imaat izvedeno i poznati ex-ju peači ( pa i vinilka izdade Miki Jevremović), po popularnosta e vo rangot so legendarnite, kako n.pr. Unchained melody, ama ne e vo top 500 ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Green,_Green_Grass_of_Home

Последно уредено:
Потценето ремек дело. А можеби и артист.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom