Најпреценета/најпотценета песна?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Преценети и префорсирани, скоро сите песни, што од Ријана, Бијонсе и така натаму

Потценети

Едноставно, музиката од 90-ти лесна за слушање, ова денес самоубиствени и депресивни песни.

Дефинитивно најпотценетата Македонска песна.....а и пеачка бога ми.

Општо, дефинитивно Ријана има најисфорсирани песни во последниве 3-4 години.
За некоја песна посебно би ги ставил
Gotye - Somebody that I used to know.
Сечи Перо
Call me maybe
и слични на нив.

Гангам Стајл не го ни класифицирам како музика, исто како и нашиве новотурбофолкерски песни кои се само за потсмев и ништо друго.

За преценети нема да пишам пошо се сте напишале, а за потценети:
Според мене се од Moby не е доволно ценето.
Jean Michel Jarre... не прам муабет.
Sadistik еден од најдобрите текстописци а ретко кој од сите што слушаат рап слушнал за него...
и тако даље да не редам песни сеа.

Преценети и префорсирани, скоро сите песни, што од Ријана, Бијонсе и така натаму

Потценети

Едноставно, музиката од 90-ти лесна за слушање, ова денес самоубиствени и депресивни песни.

Потполно се сложувам со постов . Овие две одлични песни од две одлични кантавторки многу луѓе не ги ни знаат дека постојат како песни .

Kланица че биди! Оу Је.
Префорсирани песни,
GNR-Sweet Child O'mine,
GNR-Don't you cry,
GNR-Paradise city,
AC/DC-Highway to hell ,
Aerosmith-Don't wanna miss a thing,
Whitesnakes-Here I go
Europe-Final countdown
Bon Jovi-It's my life
Linkin Park-New Divide и обично најголемиот дел од истите
Stone Sour-Through Glass
Kiss-I was made for loving you baby

Маroon 5 , Simple Plan, металкор бендови, и други шитој слични не пишувам оти то се подразбира шо се вика научно докажано е дека гризаат од ушното тапанче.

Потценети може да се стават како бенд Mudhoney, Green River, Pere Ubu, The Chameleons, Nirvana(од 60ти оти Битлси биле во мода тогаш а овие истиснати се иако имаат јака музика), Interpol, Editors, Hocus Pocus , абе многу се доста се засега.
Ниту еден, ама баш ниту еден бенд од горе наведените не е истиснат од Битлси бидејќи ниту еден од овие бендови не се современици со Билтсли (ниту еден од овие бендови не е активен во 60-тите години, тогаш не биле ниту формирани, а многу членови на бендовите не биле ниту родени).

Ниту еден, ама баш ниту еден бенд од горе наведените не е истиснат од Битлси бидејќи ниту еден од овие бендови не се современици со Билтсли (ниту еден од овие бендови не е активен во 60-тите години, тогаш не биле ниту формирани, а многу членови на бендовите не биле ниту родени).
Заградата пред кој бенд стои? Нирвана? Не е еден бенд Нирвана или оној од гранџ ерата добро познатиот. Ај види го линков и препрочитај го болдот кој си ми го удрил .

Заградата пред кој бенд стои? Нирвана? Не е еден бенд Нирвана или оној од гранџ ерата добро познатиот. Ај види го линков и препрочитај го болдот кој си ми го удрил .

Леле колку е млад и сладок Курт на видето :)
Инаку заградата е после сите бендови „Потценети може да се стават како бенд Mudhoney, Green River, Pere Ubu, The Chameleons, Nirvana(од 60ти оти Битлси биле во мода тогаш а овие истиснати се иако имаат јака музика)“ а и бидејќи пишуваш во множина („а овие истиснати“) се добива впечаток дека мислиш на сите бендови пред заградата. Инаку се извинувам, јас сепак мислев на познатата Нирвана :)

Ме интересира дали некој ќе има муда да каже дека Тоше беше и до некаде се уште е префосриран постхумано (освен јас)?

Ме интересира дали некој ќе има муда да каже дека Тоше беше и до некаде се уште е префосриран постхумано (освен јас)?
јас имам ! и да,преценет беше,ама после смртта.Додека беше жив,не !

Najpreceneti/Justin bieber - site,Rihana,Gaga,maga.. ima mnogu
Najpotceneta/POD-find my way

Најпреценето суштество на планетава ми е Beyonce. Ако е работава песна да издвојам..... If I Were A Boy, Who Run The World. Adele - Someone Like You. Генеричка работа.
Од нашава естрада, Тоше слободно си го зима пехарот. Да речеме, "Игри без граници". Можеби и "Громови на душа". Не ме тепајте, можда сум створил омраза откако почнаа да го вртат 24/7 секој октомври. (П.С. Ја обожавам "Љубена" од него)

Меинстрим срањето по радио воопшто мислам дека не е преценето. Баш напротив, го слушаат најшироката маса, но мислам дека луѓето се доволно свесни дека таа музика нема некаква вредност. Зар некој на форумов ќе каже дека го цени Бибер, Taylor Swit или Rihanna? Не дека не сум чул нишо од нив, заразни песници трубат, ама не го гледам артистичкото у нив, им фали и глас, и техника за пеење, и текст, а богами и оригиналност.

Потценети не знам. Ваљда тука доаѓа до музика шо сме успеале да ја пронајдеме и ни е жал што не допрела до пошироката маса?...
Тогаш би набројал вака:
Fever Ray, Massive Attack, Cat Power, Grimes, Ellie Goulding (можда и више не толку), Hercules & Love Affair...
Ама и не сум толку сигурно дека било шо од ова е потценето. Дека на крај да потцениш е да знаеш за нештото (музичарот, бендот) и да мислиш дека е едно големо срање....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom