Најомилена (култна) сцена од филм

• Креатор на темата Креатор на темата ПрИтИ_гРл
  • Време на започнување Време на започнување
од 08.55 до 09.25 (прва сцена)

и 04.35 до 04.50(втора и најјака сцена засекогаш)

Ова може да го сними само некој луд како мене:helou:

Во новиот филм Американски Гангстер кога главниот лик Дензел Вашингтон му вперува пиштол на локалниот дилер среде улица пуна со луѓе и овој му вика ( што ке ме убиеш среде улица пред сите ) и овој толку му чука и метак у глава му дава му остава некој динар и се враќа пак да си го доврши јадењето.ЗАКОН момент

I mene mi e taa inaku stvarno go ima napraveno ova Frank Lucas u sred Harlem eve ja scenata

http://youtube.com/watch?v=Gwsomb-lKfM

isto i scarface poslednata scena Say hello to my little friend mi e omilena

Ете со тешко срце издвоив неколку од моите омилени сцени:

ARMAGEDDON

PEARL HARBOR

TITANIC

A LOT LIKE LOVE

FLASHDANCE

Oмилена и ептен тажна....башка песната што е тука го прави филингот уште појак

Тој што ми е у профил...

овој -
оној - (Rain effect:vozbud:)

Има навистина многу сцени,но еве само некои :

1.Fight Club,горењето на раката,самотепањето,сите сцени со филозофии за животот,и секако масовното уништување на крај.
Во превод,тешко дека има сцена која не е за тука во филмот :)

2.Lethal Weapon 2,и легендарното дефјузирање на бомба од страна на Мел Гибсон.

3.Maverick,сите пресврти во филмот,поготово последната сцена помеѓу James Garner и Mel Gibson

4.Spy Game,тешко дека може да се издвои посебна сцена,сите како целина делуваат како одлична сцена.
Но сепак,шпионирањето во ресторанот на Brad Pitt и Redford,одлична сцена.

5.Armaggedon,бркањето на Brus Willis по Ben Aflek со шатган по бродот :)

6.Star Wars 3,кога Анакин изјавува,I pledge to you my Master.

7.I am Legend,експлозијата на околните коли,и тоа само затоа што го гледав на 7.1 сараунд,и се тресеше цел паркет...

8.Driven,сцената кога од прво лице гледаме како изгледа возењето,заедно со сечењето на капките дожд.

9.Se7en,последната сцена со John Doe.

10.Snatch,повеќе сцени од овој филм,но пред се паркирањето на колата и грабежот во кладилницата.
И секако,говорот на Bullet Tooth,за Desert Eagle :)

11.The Last Samurai,последната сцена со битката,како и преговарањето да се предадат Американците...

12.Crank,зборењето по телефон со докторот,додека вози низ трговски центар.

13.Remember the Titans,говорот на Will Paton во последната утакмица.

14.Independence Day,и начинот на кој Вил Смит му посакува добредојде на соборениот вонземјанин.

Навистина,има многу...

spartanians what is your profession

AU AU AU

uf dobra tema btw ovaa scena i eden kup drugi sto me mrzi sea da gi napisam

Крајот на Валкано танцување, кога Бејби и Џони танцуваат на песната The time of my life.:pipi:

Man on fire последната сцена но која никако не може да се доживее без претходната... кога на Криси му кажуваат дека девојчето е живо:

Константин,муабетот со Луцифер.А најдобрата сцена на сите времиња ми е постирана неколку постови поназад:)

Едина на која плачам и се смеам у исто време. :icon_lol:

И легендарната Хакуна Матата. :pos:

И ај бе не ги сакај, не ги глеј на стари години, не се смеј и не плачи као дете. :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom