Најлоши фудбалски судии

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување

Која лига според вас има најлоши судии и зошто?

• Шпанија

Гласови: 6 8,5%
  • Англија

Гласови: 37 52,1%
  • Германија

Гласови: 2 2,8%
  • Италија

Гласови: 22 31,0%
  • Друга, наведи која

Гласови: 4 5,6%

• Вкупно гласачи
    71
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Мислам дека е интересно да продискутираме на ова тема. Го избрав намерно прашањето затоа што на мене лично ми е многу полесно да одговорам отколку на прашање за најдобри судии.

Последните 2-3 години Агнлија, таа година почнуват да се стабилизират, иначе какви грешки се правеа изминатите години, по по...
Кога го пишам ова мислам на Мартин Еткинсон, кој го гледаше натпреварот лани кога тепа Челзи со пресврт, знае.

Избрзав и гласав за англија, каде судењето е катастрофа. инаку би ја навел последната опција..
По мене норвешка е земја од каде доаѓаат најлоши судии и тоа само поради еден човек - Tom Henning Overbo :гомце:

Секаде има лоши судии но на чело е Англија со Господинот Хауард Веб Јунајтед

Rochi , Tallavento,Ovrebo,De Blekere , Etkinson

Според мене најДОБАР судија е Хауард Веб !

Дефинитивно најпцуените (некогаш со причина некогаш не) личности после завршувањето на секој поважен натпревар :D
50555_93772186224_6326097_n.jpg

Изненадно, водат енглезиве на анкетата, сигурно комшииве од мадрид се немаат уште разбудено за да гласаат.
Иначе последно шо заприметувам Итаљаниве многу грешки прават, шо е она, кај никаква орачка лига, па уше судиите третокласни (без навреди за лигата, ама така си е). Можи пак местат, којзнае

Англичаните имаат најлоши судии. Единствено меѓу судиите нема да видиш разлика кога судат за Барселона. Тогаш сите се за неа.

Иначе италијанците најлоши судии? Од западна Европа имаат најдобри судии, од секогаш. А ако гледам вкупно во Европа, најдобри се од источна Европа судиите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom