Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Капетан Кунс, Кристофер Вокен мислам дека беше, типот што му раскажуваше на Буч за татко му кој му бил пријател во виетнамската војна и за тој саатот што си го ставил во шупакот. Не се сеќавам баш најдобро иако и мене многу пати ми е гледан, ама така некако одеше приказната.

Aуууу , да беее :). Легендарна сцена е таа , само еве ако не ми кажеше сега ти дека ликот на Вокен се вика Кунс појма немаше да имам кој е Кунс . Сум остарел јеби га :) .

vo sabotata go montiravme mitsubishito. na 10m cefki doturivme ushte 60tina grama freon spored upatstvoto (iako monterot me uveruvashe deka nema potreba sepak za 500 denari plus neka si bide "by the book")

prvichnite vpechatoci se slednite:
- tivok e,
- topli ubavo,
- ne lapa struja ko nesalam
- dalechinskoto e idiot-proof:) (TOO HOT i strelka za nadole..demek da namalish temperatura)
eve i nekoja mana
- nema pozadinsko svetlo na dalechinskoto, (neka gi koshtashe dopolnitelno 10 centi da stavat edna led)
- najmalata temperatura shto moze da se namesti na greenje e 16C (ne e nekoja mana ama vo momentov ne ziveam vo kukjata i nemam potreba da gree tolku)
- nema indikator za temperatura na vnatreshnata edinica (treba da zjapash vo dalechinskoto) a naviknat sum si so kinezive da frlam pogled i da znam na shto sum da ne go baram dalechinskoto

Aj čestito dolgi godini da se služiš.
Vidi dali ima opcija da održuva +8 vo prostorijata, ova mnogu klimi go imaat.
Interesno japoncive na stavaat kako kinezive tkn skrien displej .

Fala so ubavo da se vrakja!

nema opcija za +8 (ili +10 mislam beshe kaj daikinot) (ili moze vchera ne igrav dovolno so dalechinskoto oti imav druga rabota pa ne ja najdov)

i da nema takvo neshto ne e strashno zatoa shto ova moevo e iskluchok a ne pravilo :) nikoj ne gree kukja kaj shto ne zivee a ako vekje ziveesh tamu a 8 a 10 a 16 na site e ladno .. kje ti treba barem 20 vo sekoj sluchaj.

inache ako troshi kako daikinot togash e definitivno podobra opcija za kupuvanje oti razlikata vo cena im e 11.000 denari. sporedbava ja pravam za 2.5 kw klima Mitsubishi msz/muz-dm25va vs Daikin ftxf25c/rxf25c. na 3.5kw e ushte pogolema.

vo sabotata go montiravme mitsubishito. na 10m cefki doturivme ushte 60tina grama freon spored upatstvoto (iako monterot me uveruvashe deka nema potreba sepak za 500 denari plus neka si bide "by the book")

prvichnite vpechatoci se slednite:
- tivok e,
- topli ubavo,
- ne lapa struja ko nesalam
- dalechinskoto e idiot-proof:) (TOO HOT i strelka za nadole..demek da namalish temperatura)
eve i nekoja mana
- nema pozadinsko svetlo na dalechinskoto, (neka gi koshtashe dopolnitelno 10 centi da stavat edna led)
- najmalata temperatura shto moze da se namesti na greenje e 16C (ne e nekoja mana ama vo momentov ne ziveam vo kukjata i nemam potreba da gree tolku)
- nema indikator za temperatura na vnatreshnata edinica (treba da zjapash vo dalechinskoto) a naviknat sum si so kinezive da frlam pogled i da znam na shto sum da ne go baram dalechinskoto
Ќе те прашав кој модел ама видов подоле си пишал ДМ
Некој имаше пишано дека е постар модел, чисто за споредба на фх-то немам позадинско светло, на сумото има. Не дека нешто ми значи секако од октомври кога ја упалив ни едно од нив не сум го чепнал :)
Немам видено таква функција на ниедно од двете што ги имам дома, ама па и немам нешто толку барано по упатството.
Се моли @zlatko_ti412 да се јави на главна каса :)
Ако и он ме запознаен на форумов со таква функција кај мицубиши тогаш го прогласувам за нема :)

Како готова функција со едно копче не сум ја сретнал....
Иначе до 10С слегува во мод Греење кај мене, на двете Мици...
IMG_7021.jpg
Автоматски споено мислење:

Туку шупрајме со зимава, потопла од ланската засега...
Денес во Прилеп +20С... на пладне си пиев кафица по кратки ракави сред чаршија на отворено :D

Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 402035

Денес во Прилеп +20С... на пладне си пиев кафица по кратки ракави сред чаршија на отворено :D

Eh sho ti e skapa klima turile svetlo na dalechinskovo (mala shala) :)

Nema nikako opcija da simnish pod 16 na mojata. i vo upatstvoto si pishuva, proveriv.

Kjuti za toplovo, sneg mi fali. Da go nabapka do pojas kako pred 30 godini. Do dukjan da se odi samo kako vo rov i da ne buchat koli po ulica.

Некој имаше пишано дека е постар модел, чисто за споредба на фх-то немам позадинско светло, на сумото има.

znam deka e postar model i spored gasot. 410ka koristi a ne 32ka. bash i prashuvav ovde dali nema da e problem oti znaev deka kje treba dopolnuvanje freon, a ne znaev dali e skroz povlecen 410.

Како готова функција со едно копче не сум ја сретнал....
Прегледај го приврзокот 402035

Ami tamu Prilep ebago, nit planince ima nisto, jug :P
Ela tuka na sever na sekoj 2-3 dena se budime so sneg (toa sto trae edvaj 1-2 saati i se topi e druga rabota :) )

PS sega proveriv na sumoto (RW25) moze da ide do 10 stepeni, bez nikakvo specijalno podesuvanje samo namaluvanje na temperaturata.

Ja pa mislev deka ne mozam pod 20 stepeni da se ladam doma, sega ke smenam na 10 :D

Nema nikako opcija da simnish pod 16 na mojata. i vo upatstvoto si pishuva, proveriv.

Kjuti za toplovo, sneg mi fali. Da go nabapka do pojas kako pred 30 godini. Do dukjan da se odi samo kako vo rov i da ne buchat koli po ulica.

znam deka e postar model i spored gasot. 410ka koristi a ne 32ka. bash i prashuvav ovde dali nema da e problem oti znaev deka kje treba dopolnuvanje freon, a ne znaev dali e skroz povlecen 410.
Treba da se definira skroz povlecen :D
Da tocno novi uredi ne smeat da se proizveduvaat poveke so ovoj gas(verojatno, ne im pratam jas toa), ama nemoze completno da se zabrani sto ke pravime so veke prodadenite/montirani sistemi?

Последно уредено:
Нема врска, баш од двете поскапата нема back-lit, ама таа што има е 2 години поново производство
AP 2022тa - ИМА
LN 2020та - НЕМА

Остај, ми нема филинг веќе елкава, ја грее сонце и до неа на тераса се седи по кратки ракави... џоа Астралија се напраевме :P

Ami tamu Prilep ebago, nit planince ima nisto, jug :P
Еве го и денес сонцево вика стаи кратки ракави за на кафица :)

Da tocno novi uredi ne smeat da se proizveduvaat poveke so ovoj gas(verojatno, ne im pratam jas toa), ama nemoze completno da se zabrani sto ke pravime so veke prodadenite/montirani sistemi?
Во ново производство се прекинува стариот гас ама сигурно нареди 50 години ќе биди достапен за користење за постоечките уреди...

Еве го и денес сонцево вика стаи кратки ракави за на кафица :)
kaj mene krajot na noemvri, pocetokot na dekemvri imase nekoi 10 dena koga temperaturata bese -5 do -10 ama od togas navaka e postojano od kaj -3 do kaj 8 stepeni.
Stanes sabajle gledas padnalo nesto belo jer bilo nokeska okolu nula dur izmies zabi go snemalo :)

Во ново производство се прекинува стариот гас ама сигурно нареди 50 години ќе биди достапен за користење за постоечките уреди...
Pretpostavuvav deka e nesto takvo, ili kaj motori prost primer e kacigata
Od januari 2023 site kacigi mora da se proizvedeni po ECU22.06 standard, ama toa vazi samo za novo proizvedenite.
Ne znaci deka ne mozes da najdes ECU22.05 vo prodazba (zasto ima neprodadeni modeli neli)
A za upotreba moze da bide i 50+ godini stara kacigata toa si e tvoe dali ke ja koristis taa ili ke kupis nova

kaj mene krajot na noemvri, pocetokot na dekemvri imase nekoi 10 dena koga temperaturata bese -5 do -10 ama od togas navaka e postojano od kaj -3 do kaj 8 stepeni.
Stanes sabajle gledas padnalo nesto belo jer bilo nokeska okolu nula dur izmies zabi go snemalo :)
Aj be, vie tamu ko Sibir ste :) Ne znam ti kaj si, ama pred dve nedeli sinot bese vo Stokholm na 4 dena, navecer bilo -13-14 (na javnite termometri) a kaj nas togas bese +10 .

Последно уредено:
Aj be, vie tamu ko Sibir ste :) Ne znam ti kaj si, ama pred dve nedeli sinot bese vo Stokholm na 4 dena, navecer bilo -13-14 (na javnite termometri) a kaj nas togas bese +10 .
Grubo nekoi 550-600km jugo-zapadno od stokholm, na obala kade vo blizina pominuva Golvska struja. Geteborg mi e blisku mene (100tina km na sever od mene). Tuka Celiot zapaden breg na Svedska e karakteristicen so blagi zimi, ama zatoa e dosta vrnezlivo.
Ne e deka nemame debeli minusi, lani vo dekembri imase period od 3 nedeli koga najvisokata dnevna temperatura bese -13 stepeni, ama toa ne e sekojdnevi poveke e isklucok bi rekol :)

So ogled na toa sto Stokholm e dosta po na sever, plus e na balticko more sto e dosta poladno od Severno more sto e kaj mene ne me iznenaduva ova sto go pisa, cak sto vise toa im e i poveke kako sekojdnevie bi rekol vo ovoj period odkolku isklucok kako sto e tuka koga ke dojdat takvi temperaturi :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom