Iskreno da kazam za stanot ne mi se brza da opremam ladenje greenje i bas ke pocekam da vidam sto izbor ke imas i veruvam na vaka opsirno baranje ke pogodis vo celta i ke pocekam korisnicko iskustvo zadovolstvo i bas takvi ke kupam dve ako si zadovolen prema ocekuvanjata. I prema tvoite baranja toa ke bide pogoden izbor na golem del od segasni i idni korisnici ,bidejki veruvam ke e ured sto ke zadovoluva poveke parametri i razumna cena .Sakam i jas kako penzioner da stisnam dve kopčinja vo noemvri i onamu maj mesec edno i raat, a ne naučna disertacija kako da se pripitomi edna klima da me sluša.
Ne ja menjam Tundrata, taa će odi baš vo dijagonala na sprotiven kraj od stanot, taka po potreba će možam skoro cel stan ili okolu 70 m2 da gream i ladam.
Idealen e rasporedot za so dve 12- ki se da se klimatizira.
A ako kupuvam red e da e nešto krsteno što pri toa može i da raboti kontinuirano bez pauzi. Tundrata pod 8 C raboti neprimetno kako da ne postoi, mi treba nešto takvo i za na povisoki T.
Ako postoi takov kinez nego go kupuvam ili japonec seedno, ama neznam so sigurnost koj kinez e i zatoa ne brzam so kupuvanje. Inače klima se kupuva von sezona......
Sent from my SM-N975F using Tapatalk

и да додадам уште 15к да си земам токму ваков Daikin.
. Легендарна сцена е таа , само еве ако не ми кажеше сега ти дека ликот на Вокен се вика Кунс појма немаше да имам кој е Кунс . Сум остарел јеби га