- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 5.426
- Поени од реакции
- 12.412
Со овој памет да сум сега… дупло ќе му платев да дојдеше, па ако требаше и ќе чекав еден месец!@kodus nema da prifati montaza na Vivax klimi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Со овој памет да сум сега… дупло ќе му платев да дојдеше, па ако требаше и ќе чекав еден месец!@kodus nema da prifati montaza na Vivax klimi
Со фуснота тоа во договорот да не му го имате ставено?@kodus nema da prifati montaza na Vivax klimi
Да се самоцитирам и пофалам сервисот на Грее. За помалце од 24 часа откако го пријавив проблемот дојдоа дечките и го средија проблемот. Иначе проблемот бил со фан моторчето, го сменија со ново.Дечки ај помош што може да е причината климата да има звук како на свирка кога работи.
Филтрите се исчистени и мислам дека ова свирење почна откако есенва направив хемиско чистење на внатрешната. Климата е Грее Хансол.
Дали можам нешто сам да направам или да викам сервис.
Еве линк со видео од звукот:
![]()
20231203_115047.mp4
www.veed.io
Чудно, вчера беа за продолжување гаранции кај брат ми за Амберите (од двата едниот е тивок а вториот скоро исто оволку како твојов зуја) и баш прашав шо/како/зашто така само едниот ем 1 година поновиот.... ама нишо не спомнаа за менување...Да се самоцитирам и пофалам сервисот на Грее. За помалце од 24 часа откако го пријавив проблемот дојдоа дечките и го средија проблемот. Иначе проблемот бил со фан моторчето, го сменија со ново.
Девојката од сервисот фина како да се јавив за брз кредит а не дефект да пријавам![]()
Mozebi se isti ama ne mi e jasno zosto tvojata ima neto tezina od 36,4kgVivax AEYIs, Midea Oasis i mdv op king e potpolno istata klima,ama za zal mdv toj model ne go uvezuvaat povejke energo sistem od koga izleze oazis kaj nas
Ах што ти е лесно тебе, Мицуто и наопаку да ти го стават, да дува во таван, пак ќе работи поарно од 90% од другитеСо овој памет да сум сега… дупло ќе му платев да дојдеше, па ако требаше и ќе чекав еден месец!
Од кај ти е податоков? 160rps ко многу ми се чинат....Znaci ovde se zboruvase deka Vivaksot 12AEYI bi trbalo da nosi isti kompresor kako kaj Toshhiba Daisekai i Midea Oasis 12btu,ama ne go stavile toj kompresor.
Toa e kaj kinez ne znaes sto ke ti spakuva vo kanackata,a zamisli go forsita duri so preku 160rps za da gi povlece od steker 2650w,sto e za mene katastrofa.
Па не знам баш тоа...Сега ми шалташ меѓу 2.5ка и 3.5ка на -7! Јапонец вс Кинез!
WTF 12ката со поголем макс капацитет од 18ката....A gledam vo katalogot od 2023 za vivaks ima i ACP-18CH50AEYIs R32 od 18 btu.
Ајде и MDV преку 70С
Edna klima sama gree cel sprat, po kratki setame nadvor sneg pagja.
![]()
Ајдеее и други како тебе мереле....
Ама Мицубиши доста појака
![]()
se e ova super, imam nekolku prashanja za tebe i se nadevam kje odgovorish nema da bidesh so istiot stav kako za klimite.Прегледај го приврзокот 399697
eve ti sega vo momentov, uzivancija…gaga struja….bateriite polni
Mene ne me interesira dali ima eftina preku den, ne mi treba , PV proizveduva
12kw paneli, 12kw hybrid inverter trofazen, 3x6.1kw (3x120Ah) , vkupno Eur 15500se e ova super, imam nekolku prashanja za tebe i se nadevam kje odgovorish nema da bidesh so istiot stav kako za klimite.
1. kolkava snaga imash instalirano na fotovoltaici?
2. kolkava snaga imash instalirano na baterii?
3. kolku te koshtashe zadovolstvovo?
На тендерот на ЕВН-Хоум за набавка на електрична енергија за домаќинствата и малите бизниси единствената понуда дојде од државниот ЕСМ. Никој друг не нуди по толку ниска цена. Но, дури ни таа понуда не задоволува 100% од потребите, а згора на сé, цената нема повеќе да биде 53 евра/MWh, туку 57 евра/MWh. Нормално, увезениот јаглен не е евтин како домашниот, а треба да се плати и за мазутот за поддржување на горењето. За давањето бизниси на приватници околу јагленот да не зборуваме.
- Анализа на професорот од Техничкиот факултет во Битола – Дејан Трајковски
Дали населението е свесно што ќе ни се случи по 7 години, кога целосно ќе останеме без термоелектраните на јаглен, со неизградена гасна електрана, иако цената на нејзината енергија нема да биде 57 евра/MWh, туку најмалку 130 евра/MWh? Со државни фотонапонски електрани со инсталирана моќност од само 10 MW во Осломеј и 20 MW во РЕК Битола, чие годишно производство ќе изнесува одвај 45 GWh, што е капка во морето од нашите годишни потреби од 6200 GWh, ќе останеме само со нецели 1000 GWh од хидроелектраните, односно одвај 15% од потребите. Всушност, нашите потреби се уште поголеми, односно околу 7700 GWh/год., со оглед на загубите во преносот и дистрибуцијата, како и потрошувачката на самиот енергетски сектор (на Сенкиевиот дијаграм на сликата). Практично сите наши хидроелектрани не успеваат сосема да ги покријат целосно ни само загубите во преносот.
Каде ќе биде тогаш нашиот денешен премиер да ни каже дека „од увозници сме станале извозници на електрична енергија“? Ние ништо не сме станале, станале приватниците со нивните фотонапонски централи, кои тука дошле заради евтиното земјоделско земјиште што засекогаш го упропастиле. Не дај боже да мораме да ја купуваме нивната електрична енергија на берза, чија цена навечер, вклучувајќи ја цената за складирање во литиум-јонски батерии нема да биде под 100 евра/MWh.
Нема да ја имаме ни реверзибилната ХЕ „Чебрен“ за евтино складирање на државното производство од фотонапонски електрани, а штеточините намераваат да ја прокоцкаат и ХЕ „Тиквеш“, односно кусокот од 150 GWh/год. евтина енергија што ќе ни се појави ќе мораме да го надоместуваме со најмалку двојно поскапа енергија од увоз. Само Грците задоволно ќе тријат раце и ќе печалат од нашите хидроелектрани, башка што ќе можат да нé уценуваат со нашата вода на наша територија.
Дали има подобар пример за оштетување на јавниот интерес? Инаку, според меѓународната дефиниција на корупцијата секое оштетување на јавниот интерес претставува корупција, дури и ако немало мито.
Уште еднаш: дали населението е свесно што ќе ни се случи по 7 години кога ЕСМ нема повеќе да биде во состојба да понуди евтина електрична енергија од домашните термоелектрани и кога снабдувањето ќе биде целосно либерализирано? Нека продолжи мирно да спие и да гледа како се раскрчмува Чебрен, па да види што ќе го снајде. Ова е само почеток. Ако државата не започне веднаш да гради електрани, црно ни се пишува.
Naiskreno,mnogu si vnimatelen dobro pratis i mnogu me bendisuva prasaneto.Од кај ти е податоков? 160rps ко многу ми се чинат....