Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова е веќе друго. Пак навлеговме во бркање документи кои треба да се толкуваат на некој начин, бидејќи нема нормална информација за испорачана температура на бивалентна температура и колку цоп има.Еве го Product Fiche и за конзолната GEH18AA-K6DNA1F, нека стои на темава ќе му се најде на некој при search
So zlate pod raka i u supana da krecite, ama prvo muvlata da ja opraite….
Pusti zelbi neostvarlivi….uste mnogu ke ve tormozi Gree, uste dolgo No.1Златко џабе се објаснуваш. Ќе тераат вака едно 10/15 год после после ќе ги снема.
Брендови како Гри/СТ/Тесла само во МК опстојуваат и држави слични на МК.
Imam jas sto da pravam….kako tebe radoznali kolku sakas…hahahaДа навредуваш некој на ваков начин е срамота дечкото е инженер , за пар години ќе има а ти продавач што ќе праиш?
Pusti zelbi neostvarlivi….uste mnogu ke ve tormozi Gree, uste dolgo No.1
Автоматски споено мислење:
Imam jas sto da pravam….kako tebe radoznali kolku sakas…hahaha
Kolku m2 sakas Da Toplis i Ladis so klimata ?
Stan ili kuka so ili bez izolacija ?
Pvc ili obicno prozorci ?
Ova se bitni prasanja pri izbor na klimatizer.
Nekade 35m2 barem dnevna i kujna bi bil zadovolen da gree, novoizgradena kukja seuste bez izolacija na 2 kat so pvc prozori
Da eden otvoren prostor e@Dejan A
Dali tie 35m2 ( kujna i dnevna ) se eden otvoren prostor ili se poveke odnosno zasebni prostorii odvoeni so Hodnik ?
Bidejki nemas izolacija ti treba 5.5kw klimatizer Moj PredlogDa eden otvoren prostor e
Чекај, не ли си измешал нешто за тој Gree Hansol ? неколку пати исто пишуваш .....
Она некни што постирав е една од маните, во главно софтверска - на надворешни темепратури од 5-7С тој симнува модулација испод 100w и со неговиот квалитет тоа е издув со deltaT 1-2C што е катастрофално и за комфор и за економија пошто во тие моменти COРот е испод 2!
...
Pa vidi na videata.Чекај, не ли си измешал нешто за тој Gree Hansol ? неколку пати исто пишуваш ...
Како е deltaT 1-2C ? Колку е тогаш температурата на издув ?
Се извинувам што ја прекинав дискусијата вака
Еве сега погледнав. Не знам многу за електроника, и како сето тоа е конструирано и програмираноно, но ова е катастрофа. Веќе не е ни важно каков е COP, но греење на +5, +10 надвор - со издув 24,5 ?? Брат ми го врати Gtech затоа што не можеше да модулира под 600w, но барем дуваше многу жешко, а овој модулира до јајца но барем затоа дува ладноPa vidi na videata.
DeltaT = ralika od vlezna 23c izlezna 24,5c ima Zlate postirano na negovite videa pred tri strani,so imput od 100w,so COP od 1,7 strasno.Da e on - off poke na R-22 freon poubav COP ke izvadi na temperatura 7do 10c.
...

Dobro vi blagodaram za mislenjetoBidejki nemas izolacija ti treba 5.5kw klimatizer Moj Predlog
![]()
VIVAX ACP-18CH50AERI+ R32 по супер цена од 42.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 5.5 kW, Гаранција: 5 годиниklimi.mk
![]()
HAIER TUNDRA PLUS AS50TDDHRA-THC/1U50MEMFRA-C по супер цена од 44.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 5.5 kW, Гаранција: 3 годиниklimi.mk
Чисто да си знаеш, дали 3.5ка дали 5.5ка, испод 500м3 издув нема да бидеш!Dobro vi blagodaram za mislenjeto