- Член од
- 29 август 2019
- Мислења
- 1.270
- Поени од реакции
- 3.019
Стигна снегчето... почнува забаватаBtw, drugarcina zapocnavte so Df.?

До денес се тераше лагодно само со една клима во цел спрат... од вечерва изгледа ќе се стартува и втората

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Стигна снегчето... почнува забаватаBtw, drugarcina zapocnavte so Df.?

So zdravje da se korisi
Inaku koga si doma na 25°C 26°C koga si na rabota togas na 23°C Fan speed brzina 2 ili 3 kako ti odgovara taka
Stavi Fotografii od vnatresnata edinica kako e namestena odnosno ima li 10 do 15cm od vnatresnata edinica do plafonot vo prostorijata isto i dali ima minimum 3 metri bakarni cevki od vnatresnata do nadvoresna edinica ova e bitno za da sekoj klimatizer funkcionira pravilno

Вечерва и ќумбето гориСтигна снегчето... почнува забавата
До денес се тераше лагодно само со една клима во цел спрат... од вечерва изгледа ќе се стартува и втората![]()

Вчера, завчера почнав да ги приметувам…Btw, drugarcina zapocnavte so Df.?

Fala poubava da si kupis daj boze
Klimata ja montirav na istoto mesto kade sto mi bese obicnata klima na fonko od 2003 koja se koristese samo za ladenje.Montazata mi ja napravija kukjni prijateli koj se istotaka majstori za montaza.Od zidot nadole ima edno 15 cm prostor a za cevkite edno 4.5 metra iskoristija.
Momentalno e na 24 postavena.Si sedime doma so kratki rakavi udobno e.Sega mu ja mislam samo za golemiot sin na kolku da mu ostavam temperatura navecer koga ke spie so ogled deka on spie vo salonot?
Kod mene T izduva ne prelazi na 3 uredjaja 42C. Ili su ti otvoreni prozori, ili nemas plafon. Kakav je komfor sa toliko vrelim izduvom u tom stanu ili kuci ? Koliko m2 je sprat ? Zasto 60 C treba da bude izduv ?Edna klima sama gree cel sprat, po kratki setame nadvor sneg pagja.
Прегледај го приврзокот 398969
Da recese edna si ja utnal, ama izgleda site 3 ti se kilavi klimi....vikaj servis da ti gi pojacaat do bar 50c ova 42c e slab maximumKod mene T izduva ne prelazi na 3 uredjaja 42C. Ili su ti otvoreni prozori, ili nemas plafon

..... @Strelec , mozemo li da znamo zasto se ovako grejes i koliko trosi uredjaj dok ovoliko vruce duva ? /////A sto je to COP moze da mi objasnis? Koji COP ima tvoja klima jel moze da vidimo....nemoze naravno....a i imas jako mali maximum sto si pokazao da bi uopste merio....onda sto se bunis ne mi e jasno....izmeri pa pokazi se ...ja drugari edvaj 42c imam i Cop mi e kolku?....prosto ko pasul sto bi ti reko....ako je prosto onda pokazi ako imas sta da pokazes, nezovi prijatelja upomoc....ti pojma nemas sto baras/// Ma ok, zvacu servis...... Nego, kakav ti je COP sa ovakvim grejanjem ? ..... Jel` vuce manje ili vise od 1800w kad ovako vrelo duva ? ////
Uzgred, netacan ti je termometar ... vidi se
.... razumeli smo se
/// ..... Cepaj i grej se tako, vrlo je veliki komfor i ekonomicnost
. ////Neko hoce da se greje, ali vidim ima i takvih koji zele da se hlade….hahaha//// Brate ja te nista ne razumem, a ti pises koliko da napises nesto....ali ok.... razumeli smo se
/// ..... Cepaj i grej se tako, vrlo je veliki komfor i ekonomicnost
. ////