- Член од
- 19 март 2021
- Мислења
- 222
- Поени од реакции
- 545
И јас не знам многу, но да се обидам да помогнам,Znaci laik sum za ovie raboti a mi treba iskreno mislenje.Mi treba inverter do 500 evra da gree salon edno 30m2 da go trgnam termoto od upotreba.Ako moze domakjinski sovet sto da se zeme ke vi bidam mnogu blagodaren.
Ако салон е добро изолиран, тогаш гледај кој од препорачаните уреди функционира убаво и културно. Дека добро и прецизно ја одржува поставената температура и дека има добра модулација.
Пожелно е барем малку да го опишеш тој простор, за да се одреди каде е најдобро да ја поставиш внатрешната единица поради многу работи. Ова е многу важно за таква површина. Бидејќи, површината од 30 м2 често е „критична“ за поевтини уреди, доколку ако сè не е направено како што треба. Исто така, ако можеш барем колку толку да ги одредиш загуби на топлина за него.
Еве еден едноставен калкулатор, на српски, но се надевам дека нема да биде проблем:
и еве малку подетално и подобро
ThermoCalc
Download ThermoCalc for free. Calculating heat loss of a room. ThermoCalc is a program for calculating thermal dissipation (heat loss) of a room, based of wall materials used for building the walls

Последно уредено: