Џ
Џонтра Волта
Гостин
Види го Тарантино
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Прашував цени за мултисплит и поединечни инвертери. Цената испадна горе долу иста, што не ми е логично, ама ете ... зошто е тоа така?
Ако е иста, повеќе би зел поеднинечни инвертери, барем си повеќе флексибилен ...
Taka velev i jas do pred nekoe vreme i duri sigurno bi odbral poedinecni so dotogasnoto iskustvo ,no zaradi sto bev primoran da kupam multi i sega posle kratok period kotistenje gledam deka ako imas potreba za istovremeno 2 ili 3 prostorii da grees ladis definitivno multi ima prednost vo potrosuvacka na struja komfor bucava prostor .Podobro zemi poedinecni klimatizeri ( ne multisplit ) bidejki em e poisplatlivo em ako ima nekoja problem drugite ke funkcioniraat Dodeka so Multispit ako e defekt nadvoresnata togas site se defekt odnosno nema da funkcioniraat Zatoa najdobro posebni 2 ili 3 klimatizeri zavisi od prostorot
А ти што им направи на Г-течот и Виваксот што ги имаше?Taka velev i jas do pred nekoe vreme i duri sigurno bi odbral poedinecni so dotogasnoto iskustvo ,no zaradi sto bev primoran da kupam multi i sega posle kratok period kotistenje gledam deka ako imas potreba za istovremeno 2 ili 3 prostorii da grees ladis definitivno multi ima prednost vo potrosuvacka na struja komfor bucava prostor .
Ova go kazuvam od iskustvo so multisplit so 4 vnatresni edna LN 35 druga LN25 treta i cetvrta AP25.
A sto multisplit imas ti spodeli iskustvo .
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Vivaksot inverter 5.5ka go premestiv vo prodavnica i e odlicen za tamu ,prostor 35m2 pretezno staklo otvori zatvori petka e ,a edniot gree gtech go premestiv vo novata kuka i go probav dali e do prostorot do gradbata(dnevna 34m2 nova gradba termo blok ,dograma pvc salamander bluevolution 92 so 3 stakla) ama ne e do toa , najnisko odi do 480w i pak na greenje pali gasi .А ти што им направи на Г-течот и Виваксот што ги имаше?
Taka velev i jas do pred nekoe vreme i duri sigurno bi odbral poedinecni so dotogasnoto iskustvo ,no zaradi sto bev primoran da kupam multi i sega posle kratok period kotistenje gledam deka ako imas potreba za istovremeno 2 ili 3 prostorii da grees ladis definitivno multi ima prednost vo potrosuvacka na struja komfor bucava prostor .
Ova go kazuvam od iskustvo so multisplit so 4 vnatresni edna LN 35 druga LN25 treta i cetvrta AP25.
A sto multisplit imas ti spodeli iskustvo .
Ova ima ama poveke nema nekoja logika korist , zosto?Mozebi multisplit e poekonomicen od samostojni posebni klimatizeri NO ako se sluci nekakov defekt nieden klimatizer kaj multisplitot ne raboti dodeka kaj posebni klimatizeri eden ako e defekt drugite si rabotat sto e prakticno inaku jas nemam multisplit imam 2 posebni klimatizeri od 3.5kw
Multisplitot mi e istaliran pred 2meseci no aktivno se koristi od 20april navamu i nemase tolku laden period za da imam nekoj tocen pokazatel za potrosuvacka ,ako imase se na se nekolku dena so temperatura do 0 .А како е мултисплитот со потрошувачка кога во одреден период би користел само една единица или две
Ova ima ama poveke nema nekoja logika korist , zosto?
Ako imam poedinecna klima vo dnevna i spalna i mi se sluci defekt na taa vo dnevna togas znaci spalnava ke ja preadaptiram vo dnevna ili ke prodlozam da ja koristam dnevnata nekolku dena so drug ured za zagrevanje? Na bilo koja varijanta da si odlucen , dali posebni inverteri ili multisplit sigurno so samata odluka za glavno zagrevanje na klima ured si spremen da reagiras najbrzo sto mozi pri defekt .
I poedinecna ke ja popravas da recime edna nedela ,veruvam i multi ke e tuka nekade .
Inaku eve sega razgleduvam vozilo da promenam i so tvojava logika ako se resam za da smenam vozilo ,togas starovo da go cuvam i odrzuvam da ne mu se sluci defekt na novovo vozilo pa imam rezerva dodeka se poprava drugovo vozilo????
Pa so svoj kamen poglava rabotava , pa ako se rasipi multisplitot ke pustam kalorifer panel dodeka e defektno, namesto avtobus vo primerov tvoj.Ako kaj poedinicni klimatizeri se sluci nekoj defekt sekogas nekoj od klimatizerite ke raboti nema da se rasipat site odednas
Kaj multi split klimatizerite ako ima defekt nieden klimatizer nema da raboti taka da po taa logika poedinicni klimatizeri se podobra opcija ( sekoj so svoe mislenje ) inaku ako poedinecniot klimatizer se rasipe vo dnevna toj vo spalna ke raboti dodeka multi split-ot so defekt neraboti
Za sporedbata so Avtomobil ako noviot se rasipe dodeka e na popravka imas moznost Avtobus ili Taksi taka da nema potreba cuvanje na stariot Avtomobil
Pa so svoj kamen poglava rabotava , pa ako se rasipi multisplitot ke pustam kalorifer panel dodeka e defektno, namesto avtobus vo primerov tvoj.
Taka si e sekoj so svoe mislenje i velam si vo pravo bidejki i jas bev so takvo mislenje na stav deka podobro 4 posebni namesto edna multi i mislata sto ako se rasipi ?Za Avtobusot ili Taksi bese primerot so Avtomobilot ako se rasipe noviot Avtomobil dodeka se popravi ke se koristi Taksi ili Avtobus nema potreba od cuvanje na stariot avtomobil ( za multi split sekoj so svoe mislenje )
Логиката за поправки не ти е баш исправна (не е исто да ти застане една во една просторија или цела куќа да е камен ладна на -10 на пр.) исто и споредбата со автомобили, но не мора да се грижиш. Мицубишито не се расипува, на раат си барем 15-тина годиниOva ima ama poveke nema nekoja logika korist , zosto?
Ako imam poedinecna klima vo dnevna i spalna i mi se sluci defekt na taa vo dnevna togas znaci spalnava ke ja preadaptiram vo dnevna ili ke prodlozam da ja koristam dnevnata nekolku dena so drug ured za zagrevanje? Na bilo koja varijanta da si odlucen , dali posebni inverteri ili multisplit sigurno so samata odluka za glavno zagrevanje na klima ured si spremen da reagiras najbrzo sto mozi pri defekt .
I poedinecna ke ja popravas da recime edna nedela ,veruvam i multi ke e tuka nekade .
Inaku eve sega razgleduvam vozilo da promenam i so tvojava logika ako se resam za da smenam vozilo ,togas starovo da go cuvam i odrzuvam da ne mu se sluci defekt na novovo vozilo pa imam rezerva dodeka se poprava drugovo vozilo????